Skocz do zawartości

wzmacniacz stereo integra + Dali Spektor 1

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim. Poszukuję do otrzymanych głośników (jak w temacie) wzmacniacza, który wykrzesze z nich to co najlepsze (a nie jest tego tak dużo). Założenia: budżet bardzo rozsądny patrząc na wartość głośników, muzyka raczej towarzysząca bardzo różna, żeby to grało miło i schludnie, głośno i cicho, trochę temperowało wysokie tony głośnika - oczywiście nie wymagam cudów. Tak jak napisałem trzymając się rozsądnego budżetu aby grało milo, schludnie, przyjemnie. Źródło dźwięku Tidal i inne podobne. Przydałaby się możliwość podłączenia TV ewentualnie dekodera c+,, xbox lub zewnętrznego cd.  Proszę nie zżymać się jestem laik. Czytałem coś o Y-s501 ale tam ze streamingiem słabo.

Napisano

Cześć,

Jeśli chciałbyś mieć streaming, obsługę Spotify, Tidal, podłaczenie do telewizora i mieć na pokładzie dobry wzmacniacz (na platformie AS501)

To rekomendujemy Tobie https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n600a.html

Yamahę RN600. Połączysz wszystkie te kwestie, Twoje głośniki powinny rozwinąć skrzydła :)

Czy budżet około 3000 zł będzie dla Ciebie akceptowalny :) ?

Napisano

Ok wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Głośniki słuchałem na mało poważnym sprzęcie jest dobrze. Po poczytaniu najbardziej podoba mi się audiolab. Może coś w promocji znajdę  czarnego. Sam Bluetooth może wystarczy do tidala . Widzę że w dobrym rozwiązaniem byłby w wersji Play ale to już inny budżet. 
A jak mogłoby być z wxa50 czy amp1? 
Dopytuję bo nie chcę kupować i odsyłać bo szkoda mi sprzedawców.

Napisano
8 godzin temu, RAM napisał:

Ok wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Głośniki słuchałem na mało poważnym sprzęcie jest dobrze. Po poczytaniu najbardziej podoba mi się audiolab. Może coś w promocji znajdę  czarnego. Sam Bluetooth może wystarczy do tidala . Widzę że w dobrym rozwiązaniem byłby w wersji Play ale to już inny budżet. 
A jak mogłoby być z wxa50 czy amp1? 
Dopytuję bo nie chcę kupować i odsyłać bo szkoda mi sprzedawców.

WXA50 to tak naprawdę "zminimalizowanie" RN600. Będzie to nie co inna prezentacja, pomimo że wspólna rodzina produktów ale inna budowa.

WXA50 ma szeroką scenę i dość energetyczny bas. To się może spodobać :)

Napisano
Dnia 17.01.2024 o 09:10, RAM napisał:

Widzę że w dobrym rozwiązaniem byłby w wersji Play ale to już inny budżet. 

Nie, to nie było by dobrym rozwiązaniem.

Dnia 17.01.2024 o 15:28, RAM napisał:

Q21 a jak mogłoby być z win amp?

Audiolaba łączysz z Wiim mini nie z modelem AMP.

Jesli jestes zainteresowany modelem MP to chwile poczekaj. Na razie w obiegu krązą wadliwe sztuki.

Dnia 17.01.2024 o 17:24, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

WXA50 to tak naprawdę "zminimalizowanie" RN600. Będzie to nie co inna prezentacja, pomimo że wspólna rodzina produktów ale inna budowa.

Czy WXA50 nie jest w klasie D?

Napisano

To, że do audiolaba inny Wiim wiem.

Dlaczego wykorzystanie 6000a Play byłoby złym rozwiązaniem?

Czy to, że WXA to klasa D to żle? Wiim AMP to inna klasa?

Czekam na Wiin AMP dlatego po drodze WXA do posłuchania.

Napisano
Dnia 19.01.2024 o 07:39, Piotr Sonido napisał:

Nie, to nie było by dobrym rozwiązaniem.

Audiolaba łączysz z Wiim mini nie z modelem AMP.

Jesli jestes zainteresowany modelem MP to chwile poczekaj. Na razie w obiegu krązą wadliwe sztuki.

Czy WXA50 nie jest w klasie D?

Jest w klasie D, tak. Pisząc o WXA50 miałem na myśli, że wiele cech z dźwięku modelu RN800 znajdziemy w małym WXA50

Napisano
Dnia 19.01.2024 o 08:22, RAM napisał:

Dlaczego wykorzystanie 6000a Play byłoby złym rozwiązaniem?

Bo placisz za bardzo mierną sieć. To jest bardzo stary system. Nie specjalnie user firendly. W tej samej cenie do Modelu 6000A dokupujesz Wiim mini i jest znacznie lepiej.

Dnia 19.01.2024 o 08:22, RAM napisał:

Czy to, że WXA to klasa D to żle? Wiim AMP to inna klasa?

Nie. Wiim amp to też kalsa D

20 godzin temu, RAM napisał:

WXA-50 już gra. Jak na moje potrzeby jest OK. Ale przydałoby się więcej wejść. aby podpiąć XBOX, CD, TV,  No i cena. Poczekam na WIIM amp i porównam.

Niektórzy już mają. Ale kupuj z pewnego źrodła bo nie wiadomo czy mają jeszcze uszkodzone szuki czy już nie.

13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jest w klasie D, tak. Pisząc o WXA50 miałem na myśli, że wiele cech z dźwięku modelu RN800 znajdziemy w małym WXA50

Ok

Napisano

Dziękuję wszystkim za rady. Wiem o problemach Wiim amp. Czekam na nowe dostawy. Zapewne będzie taniej niż WXA ale czy będzie nie gorzej na odsłuchu (przy moich małych spektorach) i funkcjonalności to się okaże.

Napisano

A jak waszym zdaniem może być z tym wiim amp  w porównaniu z Wxa? Yamaha gra ok i muzyka z internetu i z CD z xboxa i zgrywa się też z TV . Czy jest sens czekac? Czy będzie jakaś różnica poza ceną?

Pytanie dot. obecnego podłączenia. Gdy oglądam film z np. HBO max przez xboxa, który jest podłączony optykiem z wxa i Tv jest podglośniony to słychać pogłos. Czy trzeba coś pozmieniać w Xbox czy to norma?