Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich, zaczynam wymieniać istniejący system na coś nowego. Na pierwszy ogień idzie wzmacniacza; obecny to NAD 326 BEE i po kilku odsłuchach, najbardziej do gustu przypadł mi ATOLL IN 50/80 SIGNATURE i w tym kierunku myślę pójść, chyba że właśnie może ktoś jest mi w stanie coś jeszcze polecić na co warto zwrócić uwagę o podobnym brzmieniu ( i estetyce 😉 ) do tej kwoty 5 000 - 5 500 ?

Przez najbliższe kilka miesięcy grać będzie jeszcze z Melodiką BL40 MK3, później idą do wymiany, źródło to Yamaha WXC-50 (póki co jeszcze bez zewnętrznego DAC-a); pomieszczenie: gabinet niecałe 20 mkw. 

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Miło wspominam 326bee. W sumie to przeszkadzało mi tylko , że przy regulacji pilotem było za głośno albo za cicho :)Musi być koniecznie nowy ? W tej cenie masz ogrom używanych na prawdę fajnych klocków, nawet jeżeli jesteś zdecydowany na markę Atoll.

Napisano

Ja do swojego 326 nie mam jakichkolwiek obiekcji, nie sprawia problemów, ładnie gra i ogólnie rzecz biorąc, jedyne co mnie w nim nieco początkowo irytowało to ten plastik na froncie panelu 🙃 Najzwyczajniej nastał czas zmiany. Używki odpuszczę: 1) nie jestem specjalistą by ocenić w jakim rzeczywistym stanie są podzespoły 2) z końcem 2022 r., z drugiej ręki kupiłem AV Yamahy i przyszedł uszkodzony. Sprzedający zapewniał, wcześniej wysłał zdjęcia że wszystko jest ok, a sprzęt przyszedł z uszkodzonym panelem; paczka nie nosiła jakichkolwiek znamion uszkodzenia, a w środku brakowało części pękniętego panelu. Dlatego odpuszczam tym razem rynek wtórny i idę w „nówkę” 😉

Napisano
14 godzin temu, Tomasz S. napisał:

Miło wspominam 326bee. W sumie to przeszkadzało mi tylko , że przy regulacji pilotem było za głośno albo za cicho :)Musi być koniecznie nowy ? W tej cenie masz ogrom używanych na prawdę fajnych klocków, nawet jeżeli jesteś zdecydowany na markę Atoll.

Miałem to samo z głosem. Było to mocno wkurzające