Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć, na początku zaznaczę, że zawsze byłem kompletnym ignorantem w Waszej działce, no ale nie można znać się na wszystkim. Mi słoń nadepną na ucho, ale moja małżonka ciągle narzeka, że coś trzeba z tym zrobić. Ale do rzeczy. Zwracam się do Was z konkretną prośbą: potrzebuję jakiś fajny zestaw grający do oglądania filmów i słuchania muzyki. Sprzęt miałby stać w 25 metrowym salonie, w klasycznym położeniu na przeciwko sofy. W oczy wpadł mi zestaw Teufel ULTIMA 25 ACTIVE Club Edition   https://teufelaudio.pl/ultima-25-active-club-edition-107001567 . Widzę, że na forum ta firma ma średnie opinie, więc byłbym wdzięczny by ktoś z Was podzielił się wiedzą, czy ten zestaw jednak da radę, czy lepiej zainwestować w coś innego? Fajnie, jakby kolumny były mniejsze, bo mam stosunkowo nisko powieszoną półkę nad szafką RTV, której nie chciałbym przenosić. 

Edytowano przez Mateuszj88
Napisano

Lepiej w coś innego.

Do TV masz Logitech Z906 który jest tańszya da Ci fajny kinowy dzwiek.

Gra to w cenie wiecej niz dobrze.

A jeśli do stereo to na przykład Wiim AMP, Loxjie A30, Fosi Audio lub coś z wiekszych klocków jak AXR 100 Cambridhe i do tego ELAC B6.2, KF Q 350, Dali Oberon 3, Monitor Audio Bronze 100.

Napisano

Cześć, też sugerowałbym spojrzenie na WiiM Ampa oraz wzmacniacze Fosi Audio. Pełnowymiarowe klocki poza np. Cambridge AXA35 sporo wyjmą z budżetu. Z kolumn spojrzałbym na propozycje z naszego filmu, gdzie omawiamy też te zaproponowane wyżej :) W przyszłości możesz dokupić subwoofer jeśli będzie brakowało Ci dołu, chociaż przy takich opcjach jak Bronze 100 nie powinno to nastąpić ;) Zachęcam do umówienia wizyty w naszym salonie, sprawdzisz kilka opcji na własne uszy i wybierzesz najciekawszą. Możesz też liczyć na atrakcyjny rabat ;) 

Napisano
Dnia 25.01.2024 o 23:43, Mateuszj88 napisał:

Cześć, na początku zaznaczę, że zawsze byłem kompletnym ignorantem w Waszej działce, no ale nie można znać się na wszystkim. Mi słoń nadepną na ucho, ale moja małżonka ciągle narzeka, że coś trzeba z tym zrobić. Ale do rzeczy. Zwracam się do Was z konkretną prośbą: potrzebuję jakiś fajny zestaw grający do oglądania filmów i słuchania muzyki. Sprzęt miałby stać w 25 metrowym salonie, w klasycznym położeniu na przeciwko sofy. W oczy wpadł mi zestaw Teufel ULTIMA 25 ACTIVE Club Edition   https://teufelaudio.pl/ultima-25-active-club-edition-107001567 . Widzę, że na forum ta firma ma średnie opinie, więc byłbym wdzięczny by ktoś z Was podzielił się wiedzą, czy ten zestaw jednak da radę, czy lepiej zainwestować w coś innego? Fajnie, jakby kolumny były mniejsze, bo mam stosunkowo nisko powieszoną półkę nad szafką RTV, której nie chciałbym przenosić. 

Cześć

Zerknij proszę na tą ciekawą propozycję ELAC CONNEX 

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html

Małe, ale dobrze wyposażone. Sprawdzą się w pokoju 25m i nie zabraknie dynamiki z nie złym basem :)