Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,

Jakiś czas temu pytałam o sprzęt stereo do pokoju 15m2. Kupiłam Magnat 3A. Służą dobrze przy TV. Przy muzyce sprawdzają się wspaniale przy filmie wiadomo - mogłoby być lepiej ale to chyba kwestia względnie dużego pokoju. 

Zmieniam dom i TV będzie teraz w 10 m2 pokoju. Obok salon z kuchnią - 30m2 gdzie chciałabym "proste" nagłośnienie. 

Wariant A: Magnaty jako kino domowe przy TV, dokupienie głośnika multiroom (Denon 350) do słuchania w kuchniosalonie.

Wariant B: Zakup HW-Q990C lub HW-Q930C lub jeszcze innego polecanego przez was soundbara jako kino domowe do pokoju 10m2, przeniesienie Magnatów do kuchniosalonu do muzyki.

30 metrowego pomieszczenia nie mam jak nagłośnić w sposób wybitny - godzę się tutaj na kompromisy. Chciałabym jak najwięcej zyskać jak chodzi o dzwiek TV

5 minut temu, Ewelina1988 napisał:

kuchnia.jpg

Edytowano przez Ewelina1988
Napisano

Cześć, zasadniczo obie opcje mogą być dobre, ale jeśli w salonie będzie słuchane tylko w tle, to rozważyłbym faktycznie głośniki multiroom, poza Denonem warto spojrzeć na np. Sonos Era 300, taniej Sonos Roam SL:) 

Soundbary przy filmach mogą dać fajny efekt, ale trochę bym się ich obawiał w 10m2, może poza też Sonos Beam + Sub Mini, które można nieco skalibrować jeśli ma się iPhone'a :) Jest to jednak droższa opcja. 

Napisano (edytowany)

Dzięki za radę. Jeśli zostawię magnaty jako kino domowe, a zdecyduję się do salonu na multiroom to myślisz, że lepiej np. jeden duży pokroju Home 350 czy próbować to łączyć w jakieś stereo itp? 

Soundbar może być za duży do 10m2? 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
19 minut temu, Ewelina1988 napisał:

Soundbar może być za duży do 10m2? 

Subwoofery w nich czasami chcą pokazać aż za dużo ;) Przynajmniej z mojego doświadczenia. 

20 minut temu, Ewelina1988 napisał:

Dzięki za radę. Jeśli zostawię magnaty jako kino domowe, a zdecyduję się do salonu na multiroom to myślisz, że lepiej np. jeden duży pokroju Home 350 czy próbować to łączyć w jakieś stereo itp? 

Jeśli będzie słuchane przy kręceniu się po pomieszczeniu, to pozostałbym przy jednym :) Jeśli nie i miejsce odsłuchowe jest w miarę stałe, to można próbować robić na nich stereo. 

Napisano
21 minut temu, Q21 napisał:

Subwoofery w nich czasami chcą pokazać aż za dużo ;) Przynajmniej z mojego doświadczenia. 

Jeśli będzie słuchane przy kręceniu się po pomieszczeniu, to pozostałbym przy jednym :) Jeśli nie i miejsce odsłuchowe jest w miarę stałe, to można próbować robić na nich stereo. 

Dzięki za pomoc. Trochę się tego obawiałam jak chodzi o subwoofer.

Wychodzi na to, że najbardziej optymalne będzie zostawienie głośników i dorzucenie multirooma. Mam jeszcze jedno pytanie - czy multirooma można w razie czego sparować z TV? (65PUS6703)