Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Staram się nie dodawać całych płyt do playlist, początek tej playlisty ok do czasu tych całych albumów.

To nie do końca są całe albumy ale rozumiem, zdąża mi się to w niektórych playlistach i nie przeszkadza mi to gdyż playlisty słucham zawsze losowym odtwarzaniem.

1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

No i byłem zawiedziony że nie ma nic  mojego ulubionego Two Feet.

W nie dalekiej przyszłości pojawi się jeszcze...

• 3 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Dźwięk, który oddycha – moja selekcja Jazz Atmospheric & Avant-Garde

Są playlisty, które mają być tłem, i są takie, które wymagają Twojej pełnej obecności. Ta należy do tych drugich.

Stworzyłem na Tidal oraz Spotify zestawienie, w którym królują Jazz Atmospheric, Avant-Garde, Ambient i World Music. To muzyka skupiona na detalu, teksturze i emocjach, które kryją się między nutami.

o znajdziesz w tej przestrzeni?
To nieprzypadkowy wybór artystów, którzy zrewolucjonizowali myślenie o dźwięku:

Tomasz Stańko – melancholia i głębia, która na dobrym zestawie Hi-Fi przyprawia o dreszcze.

Anouar Brahem – hipnotyzujące połączenie tradycji Wschodu z nowoczesną improwizacją.

Mathias Eick & Misha Alperin – skandynawska przestrzeń i fortepianowa precyzja, która testuje każdy aspekt Twoich kolumn czy słuchawek.

To muzyka idealna do testowania stereofonii i głębi sceny. Jeśli szukasz czegoś, co pozwoli Ci "odpłynąć", a jednocześnie docenić kunszt realizacji dźwiękowej, zapraszam do odsłuchu.

Link do playlisty: 
Tidal
https://tidal.com/playlist/4b99671e-0f6d-4fe4-957e-0002f5f46819

Spotify

Dajcie znać, jak te utwory brzmią na Waszych systemach. Dla mnie to czysta, dźwiękowa medytacja.