coyote Napisano 12 sierpnia 2025 Autor Napisano 12 sierpnia 2025 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Staram się nie dodawać całych płyt do playlist, początek tej playlisty ok do czasu tych całych albumów. To nie do końca są całe albumy ale rozumiem, zdąża mi się to w niektórych playlistach i nie przeszkadza mi to gdyż playlisty słucham zawsze losowym odtwarzaniem. 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: No i byłem zawiedziony że nie ma nic mojego ulubionego Two Feet. W nie dalekiej przyszłości pojawi się jeszcze... 1 Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 20 listopada 2025 Napisano 20 listopada 2025 Może ktoś podrzuci jakąś fajną, sportową playlistę? Z naciskiem na bieganie Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 22 listopada 2025 Napisano 22 listopada 2025 Dnia 20.11.2025 o 17:29, jackov15 napisał: Może ktoś podrzuci jakąś fajną, sportową playlistę? Z naciskiem na bieganie Dobierz sobie BPM do kadencji 😜 Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 23 listopada 2025 Napisano 23 listopada 2025 Dnia 22.11.2025 o 09:40, Saimons69 napisał: Dobierz sobie BPM do kadencji 😜 Śmiej się, najlepiej się biega do Heilung In Maidjan. Bęben robi tutaj robotę Odpisz, cytując
coyote Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Dźwięk, który oddycha – moja selekcja Jazz Atmospheric & Avant-Garde Są playlisty, które mają być tłem, i są takie, które wymagają Twojej pełnej obecności. Ta należy do tych drugich. Stworzyłem na Tidal oraz Spotify zestawienie, w którym królują Jazz Atmospheric, Avant-Garde, Ambient i World Music. To muzyka skupiona na detalu, teksturze i emocjach, które kryją się między nutami. o znajdziesz w tej przestrzeni? To nieprzypadkowy wybór artystów, którzy zrewolucjonizowali myślenie o dźwięku: Tomasz Stańko – melancholia i głębia, która na dobrym zestawie Hi-Fi przyprawia o dreszcze. Anouar Brahem – hipnotyzujące połączenie tradycji Wschodu z nowoczesną improwizacją. Mathias Eick & Misha Alperin – skandynawska przestrzeń i fortepianowa precyzja, która testuje każdy aspekt Twoich kolumn czy słuchawek. To muzyka idealna do testowania stereofonii i głębi sceny. Jeśli szukasz czegoś, co pozwoli Ci "odpłynąć", a jednocześnie docenić kunszt realizacji dźwiękowej, zapraszam do odsłuchu. Link do playlisty: Tidal https://tidal.com/playlist/4b99671e-0f6d-4fe4-957e-0002f5f46819 Spotify Dajcie znać, jak te utwory brzmią na Waszych systemach. Dla mnie to czysta, dźwiękowa medytacja. Odpisz, cytując
coyote Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 💿 Beck – Everybody's Gotta Learn Sometime (2026) To wyjątkowy, nastrojowy mini-album (mixtape), wydany niespodziewanie na początku 2026 roku. Beck zebrał na nim rzadkie nagrania, utwory z soundtracków oraz zupełnie nowe interpretacje klasyków. Co warto wiedzieć: Tytułowy utwór: Kultowy cover The Korgis, znany z filmu Zakochany bez pamięci (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), w końcu doczekał się centralnego miejsca na fizycznym wydawnictwie. Klimat: Płyta jest bardzo intymna i stonowana. Znajdziemy tu m.in. interpretacje utworów Johna Lennona (Love), Elvisa Presleya czy Daniela Johnstona. Brzmienie: Idealna pozycja do testowania średnich tonów i głębi sceny na Twoim domowym zestawie audio. Beck miesza tu akustyczną prostotę z charakterystyczną dla siebie, senną produkcją. 🎧 Słuchaj tutaj: Tidal: https://tidal.com/album/492430023/u Spotify: Odpisz, cytując
Recommended Posts