Bastek Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 (edytowany) Cześć, Jestem na etapie projektowania pokoju odsłuchowego w domu, który zamierzam wybudować. Jako ratio długości ścian zastosowałem: 1 x 1,6 x 2,56 (wysokość x szerokość x długość). Miejsce odsłuchowe znajduje się w 38% długości pomieszczenia. Mam natomiast rozterkę co do okna. Wiadomo, że najlepiej było by go nie planować, jednakże nie chciałbym się czuć w tym pokoju jak w grocie. Czy waszym zdaniem, okno, które jest umieszczone w projekcie (nie jest na wysokości pierwszych odbić) ma rację bytu? Jak widać, jest za pierwszymi odbiciami. Czy jednak tak zdegraduje ono efekt starań, że warto by go zmniejszyć / przesunąć / coś z nim zrobić? Edytowano 3 lutego 2024 przez Bastek Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Namawiam Cię, byś podjął kontakt z Bartkiem Chojnackim. Powodzenia. Daj znać, gdy już zamieszkasz i będziesz po pierwszych odsłuchach jak wrażenia. Ja będę czekał. 1 Odpisz, cytując
Bastek Napisano 3 lutego 2024 Autor Napisano 3 lutego 2024 22 minuty temu, AudioTube napisał: Namawiam Cię, byś podjął kontakt z Bartkiem Chojnackim. Powodzenia. Daj znać, gdy już zamieszkasz i będziesz po pierwszych odsłuchach jak wrażenia. Ja będę czekał. On jest ze śląska? Dasz jakiś namiar? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Bartek Chojnacki adaptacje akustyczne, to marka sama w sobie. Znajdź proszę przez Google. Odpisz, cytując
zolt Napisano 3 lutego 2024 Napisano 3 lutego 2024 Też polecam skontaktować się z Bartkiem. Tym bardziej, jeżeli jesteś na etapie budowy i adaptacji pokoju odsłuchowego i duże możliwości. Będzie porządna robota. Odpisz, cytując
Luka99 Napisano 29 maja Napisano 29 maja Cześć. I jak ten Twój pokój? Jestem ciekaw bo sam zaraz ruszam z budową domu z dedykowanym pomieszczeniem:) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 30 maja Napisano 30 maja No to Twoj temat będzie inny. wiesz o tym? Wbrew pozorom reguły akustyki nie zmieniły się zbytnio przed ostatnie lata. Doszło pare ustrojst które można stosowac. Chcesz pomieszczenie dedykowane do stereo? Do kina? Odpisz, cytując
Grzegorz_1972 Napisano wczoraj o 11:50 Napisano wczoraj o 11:50 Dnia 3.02.2024 o 15:23, Bastek napisał: Cześć, Jestem na etapie projektowania pokoju odsłuchowego w domu, który zamierzam wybudować. Jako ratio długości ścian zastosowałem: 1 x 1,6 x 2,56 (wysokość x szerokość x długość). Miejsce odsłuchowe znajduje się w 38% długości pomieszczenia. Mam natomiast rozterkę co do okna. Wiadomo, że najlepiej było by go nie planować, jednakże nie chciałbym się czuć w tym pokoju jak w grocie. Czy waszym zdaniem, okno, które jest umieszczone w projekcie (nie jest na wysokości pierwszych odbić) ma rację bytu? Jak widać, jest za pierwszymi odbiciami. Czy jednak tak zdegraduje ono efekt starań, że warto by go zmniejszyć / przesunąć / coś z nim zrobić? Witam, mam pytanie czy ten projekt się udało zrealizować. Planuję wybudować w ogrodzie domek do słuchania muzyki. Wymiary tego pomieszczenia wydają się być sensowne, ale mam więcej niewiadomych: kształt dachu ( czy robić strop ), materiał: drewno z wełną czy mur z ociepleniem itd. Może ktoś takie coś zrealizował i ma pewne przemyślenia. Proszę o pomoc Odpisz, cytując
Recommended Posts