Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam forumowiczów :)

Jestem świeży w temacie audio i potrzebuje pomocy przy doborze zestawu do mojego pomieszczenia.

Rysunek salonu poniżej. Wymiary są podane w centymetrach. Z tyłu kanapy w miejscu oznaczonym literą G wyprowadzone mam przewody głośnikowe. Wiem, że rozplanowanie nie jest idealne, ale dom jest już wykończony, a wcześniej o tym nie pomyślałem.

Budżet to około 7-8k. Myślałem o amplitunerze, dwóch kolumnach, dwóch głośnikach ściennych, głośniku centralnym i ewentualnie subwoofer jeśli zmieści się w tej cenie. Ważne, żeby wszystkie głośniki były w kolorze brązowym (wymóg od żony).

Z góry dzięki i pozdrawiam

kinodomowe.jpg.c8f74f525e1af955319f20af08a7bebc.jpg

Napisano
2 godziny temu, ukasz666 napisał:

Witam forumowiczów :)

Jestem świeży w temacie audio i potrzebuje pomocy przy doborze zestawu do mojego pomieszczenia.

Rysunek salonu poniżej. Wymiary są podane w centymetrach. Z tyłu kanapy w miejscu oznaczonym literą G wyprowadzone mam przewody głośnikowe. Wiem, że rozplanowanie nie jest idealne, ale dom jest już wykończony, a wcześniej o tym nie pomyślałem.

Budżet to około 7-8k. Myślałem o amplitunerze, dwóch kolumnach, dwóch głośnikach ściennych, głośniku centralnym i ewentualnie subwoofer jeśli zmieści się w tej cenie. Ważne, żeby wszystkie głośniki były w kolorze brązowym (wymóg od żony).

Z góry dzięki i pozdrawiam

kinodomowe.jpg.c8f74f525e1af955319f20af08a7bebc.jpg

Cześć

Jak rozumiem, mieszkacie już a nie robicie tam remont :)?

Czy mógłbyś jeszcze wrzucić jakieś ze dwa zdjęcia, żeby zobaczyć jak wygląda tam akustyka? To też ułatwi dobór zestawu.

Napisano

Cześć :) Warto byłoby przemyśleć przesunięcie lewego surroundu bardziej w lewo. Może uda poprowadzić się przewód np. listwą przypodłogową ;) 

W kwestii elektroniki sprawdziłbym Pioneera VSX-935, Onkyo TX-NR5100, Yamaha RX-V6A ;) 

Z kolumn na pewno sprawdziłbym System Audio Saxo 40 na front, Saxo 10 na centralny, a jako surround niewielkie Cambridge Audio Minx 12 :) Zachęcam też do przejrzenia gotowych zestawów na naszej stronie :) Są one od razu też preferencyjnie wycenione. https://www.q21.pl/category/zestawy-kina-domowego/1/description/price/asc/0

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy ;) 

Napisano

Bardzo sąłbo stoi narożnik względem TV

Tu nie będzie kina. Gdyż obie kolumny, wróć 3 przednie bedziesz mial z lewej strony.

Sofa musi być przesunieta.

Wtedy

Onkyo 6100/ Denon X 2800 / Yamaha 6A - poluj tu na ceny w okolicach 2000-2300 zł

Elac F5.2 + on wall + center

Monitor Audio Silver 200 + FX

Acoustic Energy AE 120

Magnat Signature 505

do tego Sub REL HT1003/1205/SVSSB2000