ukasz666 Napisano 6 lutego 2024 Napisano 6 lutego 2024 Witam forumowiczów Jestem świeży w temacie audio i potrzebuje pomocy przy doborze zestawu do mojego pomieszczenia. Rysunek salonu poniżej. Wymiary są podane w centymetrach. Z tyłu kanapy w miejscu oznaczonym literą G wyprowadzone mam przewody głośnikowe. Wiem, że rozplanowanie nie jest idealne, ale dom jest już wykończony, a wcześniej o tym nie pomyślałem. Budżet to około 7-8k. Myślałem o amplitunerze, dwóch kolumnach, dwóch głośnikach ściennych, głośniku centralnym i ewentualnie subwoofer jeśli zmieści się w tej cenie. Ważne, żeby wszystkie głośniki były w kolorze brązowym (wymóg od żony). Z góry dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 lutego 2024 Napisano 6 lutego 2024 2 godziny temu, ukasz666 napisał: Witam forumowiczów Jestem świeży w temacie audio i potrzebuje pomocy przy doborze zestawu do mojego pomieszczenia. Rysunek salonu poniżej. Wymiary są podane w centymetrach. Z tyłu kanapy w miejscu oznaczonym literą G wyprowadzone mam przewody głośnikowe. Wiem, że rozplanowanie nie jest idealne, ale dom jest już wykończony, a wcześniej o tym nie pomyślałem. Budżet to około 7-8k. Myślałem o amplitunerze, dwóch kolumnach, dwóch głośnikach ściennych, głośniku centralnym i ewentualnie subwoofer jeśli zmieści się w tej cenie. Ważne, żeby wszystkie głośniki były w kolorze brązowym (wymóg od żony). Z góry dzięki i pozdrawiam Cześć Jak rozumiem, mieszkacie już a nie robicie tam remont :)? Czy mógłbyś jeszcze wrzucić jakieś ze dwa zdjęcia, żeby zobaczyć jak wygląda tam akustyka? To też ułatwi dobór zestawu. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 lutego 2024 Napisano 7 lutego 2024 Cześć Warto byłoby przemyśleć przesunięcie lewego surroundu bardziej w lewo. Może uda poprowadzić się przewód np. listwą przypodłogową W kwestii elektroniki sprawdziłbym Pioneera VSX-935, Onkyo TX-NR5100, Yamaha RX-V6A Z kolumn na pewno sprawdziłbym System Audio Saxo 40 na front, Saxo 10 na centralny, a jako surround niewielkie Cambridge Audio Minx 12 Zachęcam też do przejrzenia gotowych zestawów na naszej stronie Są one od razu też preferencyjnie wycenione. https://www.q21.pl/category/zestawy-kina-domowego/1/description/price/asc/0 W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 lutego 2024 Napisano 8 lutego 2024 Bardzo sąłbo stoi narożnik względem TV Tu nie będzie kina. Gdyż obie kolumny, wróć 3 przednie bedziesz mial z lewej strony. Sofa musi być przesunieta. Wtedy Onkyo 6100/ Denon X 2800 / Yamaha 6A - poluj tu na ceny w okolicach 2000-2300 zł Elac F5.2 + on wall + center Monitor Audio Silver 200 + FX Acoustic Energy AE 120 Magnat Signature 505 do tego Sub REL HT1003/1205/SVSSB2000 Odpisz, cytując
Recommended Posts