Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
24 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Mam nadzieję, że uda się Wam spotkać i na spokojnie posłuchać 661 i 561, a jak nie to zapraszam do Pana Jacka i Michała na ulicę Woźną :)

Dzięki,  jutro zadzwonie i umówię sie na odsłuch 😁

Napisano
Dnia 8.02.2024 o 08:18, DawidWu79 napisał:

Prawie już jestem na nie zdecydowany, ale niestety Quadrale mają wlot powietrza z tyłu a muszę mieć kolumny dosunięte max do ściany ze względu na układ a to podobno przeszkadza. Choć podobno można zatkać gąbkami nie wiem na ile to rozwiązanie się sprawdzi. 

Bzdura, nie ma to znaczenia. Każde kolumny zagrają gorzej z wylotem z przodu czy z tyłu ale dosunięte.

Dnia 9.02.2024 o 18:12, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dorzucamy Ci do tej listy, jeszcze jeden model, a mianowicie Indiana Line Tesi 661 ;)

Ładne wykonanie, ciepłe granie, łatwe dla wzmacniaczy i sądzę, że na dłuższą metę mogą Ci mile zaskoczyć :)

No włąsnie ale nie do Tagi.

Napisano

Dziekuje wszystkim za pomoc. W weekend intensywnie odsłuchowy! Musze zrezygnowac z kolumn podłogowych na rzecz monitorów! W Poznaniu nikt nie ma Tagi Htr 1000 ale odsłuchałem sporo monitorów na Hta 700 podobno, podobna charakterystyka , wkrótce sie okaże do Tego Dali Oberon 1😁! Jak tylko otrzymam sprzęt podziele sie wrażeniami.

Przy okazji was podpytam gdzie i jak sprawdzać jakosc nagrań.  Bawiliśmy się Tidalem i sprzedawca puścił dla porównania dwa utwory Tine Turner i Hanne Boel , niebo a ziemia! Zwrócił uwagę że czasem to nie sprzet a jakość nagrania przez producenta.

Napisano

Niestety jako dziecko miałem wypadek, Słoń nadepnął mi na ucho :), Więc jestem muzycznym inwalidą :)

Ale tak na poważnie co do poradnika kupującego, jednak czytać za dużo nie ma co, tylko odsłuch i jeszcze raz odsłuch. ( Najlepiej w kilku miejscach sklepach/salonach)

Sprzęt w fazie testów jak na początek zabawy ze stereo Gorąco Polecam. Osobiście jestem Mega zadowolony!

Taga HTR 1000 CD V3 + Dali Oberon 1 + Wiim Mini.

Sprzęt kupiony jako nowy ale faktycznie jak ktoś ma gotówkę i odrobinę cierpliwości to faktycznie rynek sprzętu używanego jest bardzo szeroki z super cenami!

Na mój salon 9/ 16m2 i na moje możliwości odsłuchowe w zupełności starcza i jest lepiej niż myślałem.

Pewnie za jakiś czas apetyt wzrośnie, ale na razie chcę się nacieszyć!

Jeszcze raz serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc i cierpliwość ;) !