DawidWu79 Napisano 9 lutego 2024 Autor Napisano 9 lutego 2024 24 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Mam nadzieję, że uda się Wam spotkać i na spokojnie posłuchać 661 i 561, a jak nie to zapraszam do Pana Jacka i Michała na ulicę Woźną Dzięki, jutro zadzwonie i umówię sie na odsłuch 😁 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 lutego 2024 Napisano 11 lutego 2024 Dnia 8.02.2024 o 08:18, DawidWu79 napisał: Prawie już jestem na nie zdecydowany, ale niestety Quadrale mają wlot powietrza z tyłu a muszę mieć kolumny dosunięte max do ściany ze względu na układ a to podobno przeszkadza. Choć podobno można zatkać gąbkami nie wiem na ile to rozwiązanie się sprawdzi. Bzdura, nie ma to znaczenia. Każde kolumny zagrają gorzej z wylotem z przodu czy z tyłu ale dosunięte. Dnia 9.02.2024 o 18:12, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Dorzucamy Ci do tej listy, jeszcze jeden model, a mianowicie Indiana Line Tesi 661 Ładne wykonanie, ciepłe granie, łatwe dla wzmacniaczy i sądzę, że na dłuższą metę mogą Ci mile zaskoczyć No włąsnie ale nie do Tagi. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 lutego 2024 Napisano 11 lutego 2024 11 minut temu, Piotr Sonido napisał: Bzdura, nie ma to znaczenia. Każde kolumny zagrają gorzej z wylotem z przodu czy z tyłu ale dosunięte. No włąsnie ale nie do Tagi. Dlaczego nie? Może kolega stwierdzi, że akurat takie granie mu pasuje i właśnie coś takiego przypadnie mu do gustu Dlatego zapraszamy na odsłuch Odpisz, cytując
DawidWu79 Napisano 11 lutego 2024 Autor Napisano 11 lutego 2024 Dziekuje wszystkim za pomoc. W weekend intensywnie odsłuchowy! Musze zrezygnowac z kolumn podłogowych na rzecz monitorów! W Poznaniu nikt nie ma Tagi Htr 1000 ale odsłuchałem sporo monitorów na Hta 700 podobno, podobna charakterystyka , wkrótce sie okaże do Tego Dali Oberon 1😁! Jak tylko otrzymam sprzęt podziele sie wrażeniami. Przy okazji was podpytam gdzie i jak sprawdzać jakosc nagrań. Bawiliśmy się Tidalem i sprzedawca puścił dla porównania dwa utwory Tine Turner i Hanne Boel , niebo a ziemia! Zwrócił uwagę że czasem to nie sprzet a jakość nagrania przez producenta. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 lutego 2024 Napisano 12 lutego 2024 Dnia 9.02.2024 o 21:09, DawidWu79 napisał: Dali ostro przekraczam budzet ale może uda mi sie znaleźć promke lub w outlecie! Zapraszamy na PW, zobaczymy, co uda się zrobić Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 lutego 2024 Napisano 14 lutego 2024 Dnia 11.02.2024 o 17:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Dlaczego nie? Dlatego "Ładne wykonanie, ciepłe granie," Ale zostały wybrane już finalnie Oberony 1, wiec i tak inaczej niż wszyscy mysleli. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego 2024 Napisano 14 lutego 2024 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Dlatego "Ładne wykonanie, ciepłe granie," Ale zostały wybrane już finalnie Oberony 1, wiec i tak inaczej niż wszyscy mysleli. Każdy ma wolny wybór, dobrze że autor odnalazł to czego szukał. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 15 lutego 2024 Napisano 15 lutego 2024 Też tak uważam. Odsłuchał, mam nadzieje, i wybrał dla siebie. 1 Odpisz, cytując
DawidWu79 Napisano 15 lutego 2024 Autor Napisano 15 lutego 2024 Niestety jako dziecko miałem wypadek, Słoń nadepnął mi na ucho :), Więc jestem muzycznym inwalidą Ale tak na poważnie co do poradnika kupującego, jednak czytać za dużo nie ma co, tylko odsłuch i jeszcze raz odsłuch. ( Najlepiej w kilku miejscach sklepach/salonach) Sprzęt w fazie testów jak na początek zabawy ze stereo Gorąco Polecam. Osobiście jestem Mega zadowolony! Taga HTR 1000 CD V3 + Dali Oberon 1 + Wiim Mini. Sprzęt kupiony jako nowy ale faktycznie jak ktoś ma gotówkę i odrobinę cierpliwości to faktycznie rynek sprzętu używanego jest bardzo szeroki z super cenami! Na mój salon 9/ 16m2 i na moje możliwości odsłuchowe w zupełności starcza i jest lepiej niż myślałem. Pewnie za jakiś czas apetyt wzrośnie, ale na razie chcę się nacieszyć! Jeszcze raz serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc i cierpliwość ! 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts