Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months later...
Napisano

Mam tą 800a już parę miesięcy i razem z Magnatami skyline nie narzekam na ilość basu jak i przejrzystość pozostałych partii tonalnych. Mam też podpięte tonsile excellence ale w nich nie ma specjalnie dołu tylko średnica i góra ale to się nie liczy do całokształtu. Jedyne na co mógłbym narzekać to trochę kiepski wzmacniacz gramofonowy, w starym sony es był dużo lepszy.

A muzyka idzie różnoraka - od rocka i metalu po elektronikę i nawet trochę jazzu. 

Napisano

Witam, to ja mam basu przy R-N 800a  i Pylonach diamond 30 MK2 za dużo, a gość przesiada się z bluetooth i nie słyszy różnicy? Raczej mu słoń na ucho nadepną, załącza ypao po to aby basu było jeszcze mniej,  kombinuje z "+ i -" poza tym 800 nie gra V, może gość lubi granie z głośnika  bluetooth JBL. Gdzie porównywać  bluetooth do wifi i Airply 2 i hires do bluetooth🤣 a później pisze "rozczarowanie". Tak ja też jestem rozczarowany, jak można dawać taki tytuł a być głuchym jak pień, sam nie jestem audiofilem może troszkę melomanem ale nie mógłbym się wypowiadać jak profesjonalista HIFI, a różnica między  bluetooth a wifi jest diametralna! Ja mam problem ze słabo nagraną muzyką bo w młodości na Altusach 110 i REMA toccata grały zajebiście, a teraz grane na nowszym sprzęcie kują w uszy jak  cholera niedoskonałościami muzycznymi, żle to gra i cicho i głośno. Paradoksalnie im droższy sprzęt obnaża  większe niedoskonałości  i podstawowe pytanie czy iść w tą stronę czy raczej pozostać przy graniu V, na to pytanie trzeba odpowiedzieć sobie samemu. Ale, ale jeżeli jest to nagrane w profesjonalnym studiu i wysokiej rozdzielczości to coś pięknego🤗, nie ma szans wrócić do starego grania.