Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

czesc,

szukam dla kogos malego zestawu do poprawy dzwieku z TV

- pokoj ok 20 m2 (tv na długiej scianie , pod wiszacym TV jest szafka rtv dosyc szeroka, moze niecale 2 mt, naprzeciw TV w odleglosci moze 3 m kanapa)

- podłaczenie z TV i bluetooth z telefonu (na wifi to za maly budzet)

- niestety max 500 zł sprzęt raczej nowy

- głownie filmy z netflix + youtube , czasem muza z telefonu spotify

Opcją jest np Soundbar Yamaha Sr-C30A za 490 zł , mam taki u siebie i do poprawy dzwieku z TV jest ok (jak za te cene) ,

ale moze jednak dla osoby dla ktorej szukam tego sprzetu lepszym rozwiazaniem bedą jakies 2 głosniki np jakas fenda , edifier ?  do 500 zł powinno sie dac cos wybrac ? 

dzwiek moze bedzie lepszy niz z tego soundbara, mozliwosci do rozstawu kolumn są calkiem niezłe

jak to widzicie ?

Edytowano przez helmut..
Napisano

Powiem Ci tak wez cokolwiek jeśli ma być nowe to mniej plastikowe po prostu...mogę kruger matz jakieś edifiery... 

Z tego co mi przychodzi to sabaj a4 325zl nowy i jakieś kolumny do tego za 200zl 

Niestety przy tej cenie nie uzyskasz różnicy większej (chyba że używki to coś się znajdzie).

I nie mowie tego żeby dogryźć ale sam zaczynałem o pomysłu za 500zl... po 3 miesiacach jestem na etapie 1.5 k i teraz czuję to co mowi branża co można usłyszeć itd. Strach pomyśleć co byłoby za 10 tys.

Napisano
10 godzin temu, helmut.. napisał:

czesc,

szukam dla kogos malego zestawu do poprawy dzwieku z TV

- pokoj ok 20 m2 (tv na długiej scianie , pod wiszacym TV jest szafka rtv dosyc szeroka, moze niecale 2 mt, naprzeciw TV w odleglosci moze 3 m kanapa)

- podłaczenie z TV i bluetooth z telefonu (na wifi to za maly budzet)

- niestety max 500 zł sprzęt raczej nowy

- głownie filmy z netflix + youtube , czasem muza z telefonu spotify

Opcją jest np Soundbar Yamaha Sr-C30A za 490 zł , mam taki u siebie i do poprawy dzwieku z TV jest ok (jak za te cene) ,

ale moze jednak dla osoby dla ktorej szukam tego sprzetu lepszym rozwiazaniem bedą jakies 2 głosniki np jakas fenda , edifier ?  do 500 zł powinno sie dac cos wybrac ? 

dzwiek moze bedzie lepszy niz z tego soundbara, mozliwosci do rozstawu kolumn są calkiem niezłe

jak to widzicie ?

A rozważałeś może zakup czegoś lepszego ale w systemie ratalnym ;)?