Skocz do zawartości

Heco Revolution 9...coś więcej

pablo11

Recommended Posts

2 godziny temu, pablo11 napisał:

przynajmniej w moim przypadku to wtedy muzyka ma tak jakby drugoplanowe znaczenie,a w domu człowiek też bardziej skupia się na niuansach

No ja mam inne do tego podejście, jak tylko wstaje to od razu towarzyszy mi muzyka jak przez większość dnia i często nie jest ona drugoplanowa i mogę się na niej skupiać  i mam o wiele lepszą detaliczność w robocie nawet w basie, niż na tych jasnych niewypałach dostępnych w salonach, których się słuchać nie da, nie czaję jak można  delektować na nich metal lub inne dynamiczne gatunki bez zawału ucha, no chybna, że ktoś męczy non stop te same oklepane audiofilskie numery do porzygu to ok rozumiem. Denek Ci się podoba bo jest skrojony bardziej dla ludzi, a nie dla zafiksowanych, wyższe modele są jeszcze lepszy nawet na basie. Ciekawe czy jakby Ci postawili z 5 para kolumn za kotarą i włączyli Twój ulubiony numer to bez sugerowania znajomych czy kogokolwiek czy wybrałbyś  Heco, jestem przekonany, że nie.

1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Tak samo krytykowanie wszystkich kolumn, które grają po jaśniejszej stronie i są bardzo detaliczne i wzmaków z których 95% właścicieli jest bardzo zadowolonych.

A skąd masz takie dane,ktoś przeprowadzał jakieś badania w tym temacie czy tak z tyłka rzucone cyfry? Podaj źródło.

6 godzin temu, S!N! napisał:

No ja mam inne do tego podejście, jak tylko wstaje to od razu towarzyszy mi muzyka jak przez większość dnia i często nie jest ona drugoplanowa i mogę się na niej skupiać  i mam o wiele lepszą detaliczność w robocie nawet w basie, niż na tych jasnych niewypałach dostępnych w salonach, których się słuchać nie da, nie czaję jak można  delektować na nich metal lub inne dynamiczne gatunki bez zawału ucha, no chybna, że ktoś męczy non stop te same oklepane audiofilskie numery do porzygu to ok rozumiem. Denek Ci się podoba bo jest skrojony bardziej dla ludzi, a nie dla zafiksowanych, wyższe modele są jeszcze lepszy nawet na basie. Ciekawe czy jakby Ci postawili z 5 para kolumn za kotarą i włączyli Twój ulubiony numer to bez sugerowania znajomych czy kogokolwiek czy wybrałbyś  Heco, jestem przekonany, że nie.

A skąd masz takie dane,ktoś przeprowadzał jakieś badania w tym temacie czy tak z tyłka rzucone cyfry? Podaj źródło.

No ale gdyby tak było to ty też nie kupiłbyś JASPER-ów tylko coś używanego,czy tańszego.Jakby Ci zasłonili kolumny to już bliżej prawdy powiem,kupiłbyś używane Pylony Diamondy za 6 koła ,a najprędzej to coś ze starej szkoły grania czyli olx. i lata 90,no nie byłoby tak?

Mnie z tych co słuchałem Heco grają najpotężniej w 42 metrach i idę o zakład ,że z tych co u siebie w tym pomieszczeniu słuchałem:

Focal theva,focal aria ,pylony to od razu je poznam,one grają specyficznie na tle tamtych.

A z tych co nie miałem to na pewno by coś innego podpasowało,tylko ,że ja już nie mam gila pod nosem i wiem jak takie poszukiwania się kończą.To tak jak z samochodem ,że tu się siedzi za wysoko,tamten ma większy bagażnik,a ten lepiej przyspiesza itd.

Takie paczki ważą po 30-40 kg,wystarczy ,że w salonach słuchałem kilkunastu i nic mi nie wpadło w ucho.Bo w tych urzekło mnie to,że one mają bardzo potężny dźwięk i przestrzenny ta góra u nich nie brzmi tak cykcykcyk,jak ty to wcześniej ująłeś tylko w skali 1:1 do tego pomieszczenia bardzo potężnie.O góra tu jest taka jak ty chciałbyś dół ,bardzo ale to bardzo potężna.No i zwróć uwagę,że my słuchamy zupełnie innej muzyki ,twoim zdaniem to nie ma znaczenia,chyba żartujesz ? Jakbyś słuchał czy wychował się nie wiem na jazzie to w życiu byś nie szukał takiego basu z gładką górą bo wtedy to właśnie ty musiałbyś być głuchy,żeby ci to różnicy nie robiło.Ja wychowałem się na Depeche Mode i widzę słuchając teraz na bardziej detalicznych kolumnach co straciłem na tych z lat 90.

Depeche Mode zawsze eksperymentowali z różnymi dźwiękami i jest tam mnóstwo szczegółów.

A teraz powiem Ci coś na koniec,są firmy które zrobią kolumny pod Ciebie,przeprowadziłem już kilka rozmów telefonicznych tylko ,że jest jedno ALE.To o czym my mówimy -Ty dodać troszkę basu,Ja zmiękczyć bas i troszkę go obniżyć to co ludzie wszyscy mówili jak jeden mąż,że wystarczy trochę zmienić jedno,żeby to miało zajebisty wpływ na odbiór całej reszty i rzeczywiście  tak jest.Ja już na Denku mam mniej sybilantów niż na Lyngdorfie,ale mam też trochę bardziej miękki bas.🙂

8 godzin temu, pablo11 napisał:

Ok. Muszę przejść swoją drogę, ale Vicek ponoć dodaje dołu,no cóż zobaczymy,coś się znajdzie,bo już widzę po Denku,że są różnice.

Jeszcze kilka słów do ciebie SIN:

Kontaktowałem się z firmami od masteringu,modyfikacji kolumn itd."Gospoda dobrego dźwięku " "BlackDotAudio" i jeszcze dwóch osób które sami przerabiają i rozmawiałem  wiesz co mi powiedzieli : Jak chce pan bardziej miękko na dole to średnica automatycznie się zmieni i od razu na odbiór góry przez pana będzie miało to wpływ ,bo tak to działa,a jak jednego z tych panów pytałem,że kiedyś to grało tak "fajniej" i w ogóle to powiedział mi,że mi się to tylko wydaje,bo takie granie "zwykłe" jak w samochodzie lub w pracy tak jak ty mówisz to przecież dalej można mieć na tanich głośnikach z marketu,albo na najniższych modelach,a wiesz czemu te droższe brzmią jak brzmią bo tam już ludzie wiedzą czego szukają i producent MUSI się czymś wyróżniać bo nikt by tego nie kupił,przecież duża większość ludzi która wydaje na głośniki 20k nie chce,żeby mu grało jak radio w pracy,chce albo  smaczków bo słucha jazzu czy jakiejś akustycznej muzyki zasiedla w fotelu i przenosi się w inny świat całym sobą,a tak żeby sobie grało w tle i waliło po łbie to budżetowe się kupuje i suba.No bo skoro ty szukasz i ciągle ci coś nie pasuje to znaczy,że to radyjko w pracy nie gra dobrze,bo albo góra cię wkurzała w pylonach ,albo coś z basem,czyli jednak wsłuchijesz się coraz bardziej,a w domu to już w ogóle chyba tak jak pisałem,no bo w pracy jest mówisz ok.,a w domu już na diamondach ci nie pasowało  ,to jest dziwne.Jak miałem diamondy 30 mkii to mogę o nich powiedzieć,że są super wersją brzmienia z moich młodych lat czyli lat 90,są zajebiste ,gdybym potrzebował kolumn do odtworzenia tamtej epoki w SUPER wersji ,no nie wiem takie granie Kowalskiego typu:Modern Talking,Sandra czuły takie hity "stamtąd" to właśnie Pylony są zajebiste a nawet o wiele więcej i nikogo nie chcę obrażać,bo one fajnie czarują basikiem a i szczegółów też nie brakuje,no a ty mówisz,że za mało basu,to powiedz mi jak to radyjko w pracy daje radę?

Na jakim sprzęcie ty grałeś kiedyś ,nie wiem za młodego?

Boją już nic z tego nie rozumiem 🤔

42 minuty temu, pablo11 napisał:

No ale gdyby tak było to ty też nie kupiłbyś JASPER-ów tylko coś używanego,czy tańszego.Jakby Ci zasłonili kolumny to już bliżej prawdy powiem,kupiłbyś używane Pylony Diamondy za 6 koła ,a najprędzej to coś ze starej szkoły grania czyli olx. i lata 90,no nie byłoby tak?

Mnie z tych co słuchałem Heco grają najpotężniej w 42 metrach i idę o zakład ,że z tych co u siebie w tym pomieszczeniu słuchałem:

Focal theva,focal aria ,pylony to od razu je poznam,one grają specyficznie na tle tamtych.

A z tych co nie miałem to na pewno by coś innego podpasowało,tylko ,że ja już nie mam gila pod nosem i wiem jak takie poszukiwania się kończą.To tak jak z samochodem ,że tu się siedzi za wysoko,tamten ma większy bagażnik,a ten lepiej przyspiesza itd.

Takie paczki ważą po 30-40 kg,wystarczy ,że w salonach słuchałem kilkunastu i nic mi nie wpadło w ucho.Bo w tych urzekło mnie to,że one mają bardzo potężny dźwięk i przestrzenny ta góra u nich nie brzmi tak cykcykcyk,jak ty to wcześniej ująłeś tylko w skali 1:1 do tego pomieszczenia bardzo potężnie.O góra tu jest taka jak ty chciałbyś dół ,bardzo ale to bardzo potężna.No i zwróć uwagę,że my słuchamy zupełnie innej muzyki ,twoim zdaniem to nie ma znaczenia,chyba żartujesz ? Jakbyś słuchał czy wychował się nie wiem na jazzie to w życiu byś nie szukał takiego basu z gładką górą bo wtedy to właśnie ty musiałbyś być głuchy,żeby ci to różnicy nie robiło.Ja wychowałem się na Depeche Mode i widzę słuchając teraz na bardziej detalicznych kolumnach co straciłem na tych z lat 90.

Depeche Mode zawsze eksperymentowali z różnymi dźwiękami i jest tam mnóstwo szczegółów.

A teraz powiem Ci coś na koniec,są firmy które zrobią kolumny pod Ciebie,przeprowadziłem już kilka rozmów telefonicznych tylko ,że jest jedno ALE.To o czym my mówimy -Ty dodać troszkę basu,Ja zmiękczyć bas i troszkę go obniżyć to co ludzie wszyscy mówili jak jeden mąż,że wystarczy trochę zmienić jedno,żeby to miało zajebisty wpływ na odbiór całej reszty i rzeczywiście  tak jest.Ja już na Denku mam mniej sybilantów niż na Lyngdorfie,ale mam też trochę bardziej miękki bas.🙂

Jeszcze kilka słów do ciebie SIN:

Kontaktowałem się z firmami od masteringu,modyfikacji kolumn itd."Gospoda dobrego dźwięku " "BlackDotAudio" i jeszcze dwóch osób które sami przerabiają i rozmawiałem  wiesz co mi powiedzieli : Jak chce pan bardziej miękko na dole to średnica automatycznie się zmieni i od razu na odbiór góry przez pana będzie miało to wpływ ,bo tak to działa,a jak jednego z tych panów pytałem,że kiedyś to grało tak "fajniej" i w ogóle to powiedział mi,że mi się to tylko wydaje,bo takie granie "zwykłe" jak w samochodzie lub w pracy tak jak ty mówisz to przecież dalej można mieć na tanich głośnikach z marketu,albo na najniższych modelach,a wiesz czemu te droższe brzmią jak brzmią bo tam już ludzie wiedzą czego szukają i producent MUSI się czymś wyróżniać bo nikt by tego nie kupił,przecież duża większość ludzi która wydaje na głośniki 20k nie chce,żeby mu grało jak radio w pracy,chce albo  smaczków bo słucha jazzu czy jakiejś akustycznej muzyki zasiedla w fotelu i przenosi się w inny świat całym sobą,a tak żeby sobie grało w tle i waliło po łbie to budżetowe się kupuje i suba.No bo skoro ty szukasz i ciągle ci coś nie pasuje to znaczy,że to radyjko w pracy nie gra dobrze,bo albo góra cię wkurzała w pylonach ,albo coś z basem,czyli jednak wsłuchijesz się coraz bardziej,a w domu to już w ogóle chyba tak jak pisałem,no bo w pracy jest mówisz ok.,a w domu już na diamondach ci nie pasowało  ,to jest dziwne.Jak miałem diamondy 30 mkii to mogę o nich powiedzieć,że są super wersją brzmienia z moich młodych lat czyli lat 90,są zajebiste ,gdybym potrzebował kolumn do odtworzenia tamtej epoki w SUPER wersji ,no nie wiem takie granie Kowalskiego typu:Modern Talking,Sandra czuły takie hity "stamtąd" to właśnie Pylony są zajebiste a nawet o wiele więcej i nikogo nie chcę obrażać,bo one fajnie czarują basikiem a i szczegółów też nie brakuje,no a ty mówisz,że za mało basu,to powiedz mi jak to radyjko w pracy daje radę?

Boją już nic z tego nie rozumiem 🤔

1 godzinę temu, pablo11 napisał:

Jeszcze kilka słów do ciebie SIN:

Kontaktowałem się z firmami od masteringu,modyfikacji kolumn itd."Gospoda dobrego dźwięku " "BlackDotAudio" i jeszcze dwóch osób które sami przerabiają i rozmawiałem  wiesz co mi powiedzieli : Jak chce pan bardziej miękko na dole to średnica automatycznie się zmieni i od razu na odbiór góry przez pana będzie miało to wpływ ,bo tak to działa,a jak jednego z tych panów pytałem,że kiedyś to grało tak "fajniej" i w ogóle to powiedział mi,że mi się to tylko wydaje,bo takie granie "zwykłe" jak w samochodzie lub w pracy tak jak ty mówisz to przecież dalej można mieć na tanich głośnikach z marketu,albo na najniższych modelach,a wiesz czemu te droższe brzmią jak brzmią bo tam już ludzie wiedzą czego szukają i producent MUSI się czymś wyróżniać bo nikt by tego nie kupił,przecież duża większość ludzi która wydaje na głośniki 20k nie chce,żeby mu grało jak radio w pracy,chce albo  smaczków bo słucha jazzu czy jakiejś akustycznej muzyki zasiedla w fotelu i przenosi się w inny świat całym sobą,a tak żeby sobie grało w tle i waliło po łbie to budżetowe się kupuje i suba.No bo skoro ty szukasz i ciągle ci coś nie pasuje to znaczy,że to radyjko w pracy nie gra dobrze,bo albo góra cię wkurzała w pylonach ,albo coś z basem,czyli jednak wsłuchijesz się coraz bardziej,a w domu to już w ogóle chyba tak jak pisałem,no bo w pracy jest mówisz ok.,a w domu już na diamondach ci nie pasowało  ,to jest dziwne.Jak miałem diamondy 30 mkii to mogę o nich powiedzieć,że są super wersją brzmienia z moich młodych lat czyli lat 90,są zajebiste ,gdybym potrzebował kolumn do odtworzenia tamtej epoki w SUPER wersji ,no nie wiem takie granie Kowalskiego typu:Modern Talking,Sandra czuły takie hity "stamtąd" to właśnie Pylony są zajebiste a nawet o wiele więcej i nikogo nie chcę obrażać,bo one fajnie czarują basikiem a i szczegółów też nie brakuje,no a ty mówisz,że za mało basu,to powiedz mi jak to radyjko w pracy daje radę?

Boją już nic z tego nie rozumiem 🤔

A jak ktoś chce klubowe granie w wersji "eksklusiv" ,ba nawet tak dobre jak w słuchawkach to też do zrobienia : akustyka za kilkadziesiąt tysięcy i cztery wysoko cięte suby i jest bajka i masowanie klaty,tylko,że ja czegoś takiego z lat 90 bynajmniej z domu nie kojarzę bo wtedy na taki sprzęt to prawie nikt sobie nie mógł pozwolić,wtedy altusy to miał nie każdy tylko nam się postrzeganie zmienia,bo i oranżada była lepsza 😁

53 minuty temu, pablo11 napisał:

No ale gdyby tak było to ty też nie kupiłbyś JASPER-ów

Kupiłbym to co by mi się najbardziej podobało i nie męczyło i co byłoby zbliżone do takiego dźwięku jaki ma być i nie miałoby to dla mnie znaczenia jaka firma. Naprawdę wierzysz, że realizator, producent chciałbym, aby jego numer brzmiał jak jazgot lub suchotnik lub jakieś zatwardzenie….My się chyba nie rozumiem i dla Ciebie miękkość jest czymś innym niż dla mnie.

55 minut temu, pablo11 napisał:

twoim zdaniem to nie ma znaczenia,chyba żartujesz ? J

Kolumny mają grać dobrze każdy rodzaj muzyki jak tego nie potrafią to prezentują  śmietnik.

57 minut temu, pablo11 napisał:

Ja już na Denku mam mniej sybilantów niż na Lyngdorfie,ale mam też trochę bardziej miękki bas

Ale dalej je masz i dalej będą Cię irytować mankamenty o których wspominałeś no chyba, że inni Cię przekonają, że jest ok i to byłoby ważniejsze, niż Twoje własne odczucia.

ty chciałbyś dół ,bardzo ale to bardzo potężna

Nie chciałbym już taki miałem i mi się nie podoba o czym wielokrotnie pisałem z reguły przysłania resztę, buczy lub dudni.

19 minut temu, pablo11 napisał:

to znaczy,że to radyjko w pracy nie gra dobrze,

Nie wiem czy ja to opisałem w  jakimś innym języku, jeszcze raz podkreślę gra o wiele lepiej, żadne kolumny nie potrafiły tak oddać najdrobniejszego detalu i szczegółu basu i wszystkie pasma nie są sztucznie podbite i wyżyłowane jak w większości kolumnach, przede wszystkim wysokie dla starszych bo już nie dosłyszą , że tam coś cyka.Jak mi takie pokażesz to zmienię zdanie, a trochę tych kolumn przesłuchałem, no ale ja się tam nie znam.

21 minut temu, pablo11 napisał:

Jak miałem diamondy 30 mkii to mogę o nich powiedzieć,że są super

Dla mnie nie są, góra nienaturalnie dodana, wypchnięty wokal w porównaniu z 1 i brak porządnego kicka kosztem dołu.Wydaje mi się, że chyba do końca nie wiesz jak może naprawdę fajnie wybrzmieć bas z ładnym detalem, zaokrągleniem i pozbawieniem buczenia.

30 minut temu, pablo11 napisał:

w ogóle to powiedział mi,że mi się to tylko wydaje

….

31 minut temu, pablo11 napisał:

radyjko w pracy daje radę?

Zapraszam to się mocno zdziwisz jak Ci zabrzmi ten Depech Mode.

34 minuty temu, pablo11 napisał:

Na wielu. Obecnie została mi tylko unitra do której nawet taki denon za 15 koła nie ma podjazdu, więc te kocopoly jakiegos modyfikatora to ja podziękuję jak stroi kolumny na wzór focala czy czegoś podobnego, bardziej mnie interesuje zdanie producentów bitów i muzyki i coraz częściej przyglądam się na te cuda co mają w studio.Nie ma sensu dyskutować i wałkować tego samego, trzymam kciuki za eliminację tego co Cię drażni bo na wymianach wzmaka to się pewnie nie skończy.

6 minut temu, pablo11 napisał:

altusy to miał nie każdy tylko nam się postrzeganie zmienia,bo i oranżada była lepsza

W moim domu nie było altusow, na pewno unitra , a tak btw nowe monitory od nich grają mega dobrze. Tato miał na pewno amatora 2 i też żaden wzmak jakiego słuchałem nie gra tak jak on, jak podłączasz to od razu czuć, że tam jest moc i potęga.

34 minuty temu, pablo11 napisał:

akustyka za kilkadziesiąt tysięcy i cztery wysoko cięte

Przecież w salonach są zrobione pokoje i jakoś nie ma słuchawkowego grania i ogólnie jakiegoś efektu, który powalałby na kolana, czasami bywało, że w domu lepiej to grało.

Edytowano przez S!N!

S!N! To chyba się masturbuje do tego pylona 😆 

Diamondy nawet do heco revolution nie mają jakiegokolwiek podejścia pod kątem jakości. 

A szczególnie MK1 z jednym bass reflex gdzie rezonuje, model MK1 ma strasznie nienaturalną górę i dużo osób tak uważa. 

To że Ty lubisz ciepłe kluchy na zamulonym basie to nie oznacza że większość będzie tak lubiła 😅

9 minut temu, Carmion napisał:

S!N! To chyba się masturbuje do tego pylona 😆

Dobrze się czujesz, znowu przygniotło pod kopułką i zaplułeś klawiaturę?

To że Ty lubisz ciepłe kluchy na zamulonym basie to nie

Kolejny do kolekcji idiotyzm, który sobie wymyślasz w stosunku do mojej osoby - już trzeci, ale u Ciebie to standard na tym forum.

Edytowano przez S!N!

14 minut temu, S!N! napisał:

Kupiłbym to co by mi się najbardziej podobało i nie męczyło i co byłoby zbliżone do takiego dźwięku jaki ma być i nie miałoby to dla mnie znaczenia jaka firma. Naprawdę wierzysz, że realizator, producent chciałbym, aby jego numer brzmiał jak jazgot lub suchotnik lub jakieś zatwardzenie….My się chyba nie rozumiem i dla Ciebie miękkość jest czymś innym niż dla mnie.

Kolumny mają grać dobrze każdy rodzaj muzyki jak tego nie potrafią to prezentują  śmietnik.

Ale dalej je masz i dalej będą Cię irytować mankamenty o których wspominałeś no chyba, że inni Cię przekonają, że jest ok i to byłoby ważniejsze, niż Twoje własne odczucia.

Nie chciałbym już taki miałem i mi się nie podoba o czym wielokrotnie pisałem z reguły przysłania resztę, buczy lub dudni.

Nie wiem czy ja to opisałem w  jakimś innym języku, jeszcze raz podkreślę gra o wiele lepiej, żadne kolumny nie potrafiły tak oddać najdrobniejszego detalu i szczegółu basu i wszystkie pasma nie są sztucznie podbite i wyżyłowane jak w większości kolumnach, przede wszystkim wysokie dla starszych bo już nie dosłyszą , że tam coś cyka.Jak mi takie pokażesz to zmienię zdanie, a trochę tych kolumn przesłuchałem, no ale ja się tam nie znam.

Dla mnie nie są, góra nienaturalnie dodana, wypchnięty wokal w porównaniu z 1 i brak porządnego kicka kosztem dołu.Wydaje mi się, że chyba do końca nie wiesz jak może naprawdę fajnie wybrzmieć bas z ładnym detalem, zaokrągleniem i pozbawieniem buczenia.

….

Zapraszam to się mocno zdziwisz jak Ci zabrzmi ten Depech Mode.

Na wielu. Obecnie została mi tylko unitra do której nawet taki denon za 15 koła nie ma podjazdu, więc te kocopoly jakiegos modyfikatora to ja podziękuję jak stroi kolumny na wzór focala czy czegoś podobnego, bardziej mnie interesuje zdanie producentów bitów i muzyki i coraz częściej przyglądam się na te cuda co mają w studio.Nie ma sensu dyskutować i wałkować tego samego, trzymam kciuki za eliminację tego co Cię drażni bo na wymianach wzmaka to się pewnie nie skończy.

W moim domu nie było altusow, na pewno unitra , a tak btw nowe monitory od nich grają mega dobrze. Tato miał na pewno amatora 2 i też żaden wzmak jakiego słuchałem nie gra tak jak on, jak podłączasz to od razu czuć, że tam jest moc i potęga.

A ja zauważyłem jeszcze jedną rzecz ,u moich rodziców stoi wieża Panasonica z początku lat 90 i na niej zacząłem poważniej dobierać gatunki pod siebie:

Kraftwerk,Depeche Mode,The Cure i takie tam , i teraz jak nie raz ją włączę i leci sobie w tle przy herbatce u rodziców no to jest ok. i przyjemnie,ale jak próbowałem przysiąść i posłuchać samemu to szczerze brzmi to słabo,brakuje mi tam wszystkiego,czystości,szczegółów i dobrego szybkiego basu.

I to jest przykład idealny 1:1 ,że zmienia nam się postrzeganie.Ten sam człowiek i ta sama wieża ,a odbiór zupełnie inny.

I jeszcze pisałem wcześniej ,że mam taki głośnik Marshalla bluetooth , który gra super w ogrodzie przy grillu , naprawdę fajnie i każda muzyka na nim dobrze brzmi,ale jak próbowałem sam na sam go posłuchać tak na poważnie to zapomnij lipa.Co innego mieć wolną głowę i wolny czas i nastroić się na muzykę niż jak gra sobie gdy robisz coś innego,tego nikt nie podważy.Ja jak chcę na poważnie posłuchać muzyki to siadam w trójkącie i jest totalny odlot,mnie nie ma jestem zupełnie gdzie indziej tak że słuchanie a słuchanie to dwie inne bajki 

I jestem przekonany,że jeśli lubisz różną muzykę bo pewnie nie tylko taką jak pisałeś,no bo nie wierzę,że nie podoba ci się żaden kawałek rockowy czy inny i włączyłbyś ten kawałek na odpowiednich do niego paczkach to wyrwałoby cię z butów,jakbyś Sin usłyszał jak przepotężnie i akustycznie wybrzmiewa struna gitary na tych Heco to byś to zrozumiał,ale z kolei jak chciałbym sobie przy piwku włączyć Modern Talking czy Bad Boys Blue to przy Diamondach 30 Heco nie mają szans bo Pylony podbarwiają basikiem kiepskie chude realizacje i brzmi to przyjemniej i pełniej i nikt mi nie wmówi,że są głośniki na których wszystko brzmi dobrze,bo to znaczy,że jeszcze słabo skupia się na odsłuchu,a im dalej w las tym bardziej brakuje co najmniej drugiego zestawu,bo nie ma zestawu uniwersalnego,na pewno nie,chyba że po łebku słuchamy to tak,ale jak chcesz odpłynąć to już nie i nie bierz tego do siebie po prostu luźna dyskusja😉

10 minut temu, S!N! napisał:

Dobrze się czujesz, znowu klawiaturę zaplułeś ?

Kolejny do kolekcji idiotyzm, który sobie wymyślasz w stosunku do mojej osoby - już trzeci, ale u Ciebie to standard na tym forum.

Brednie to piszesz Ty. Dla Ciebie wszystkie kolumny innych marek to gówno w porównaniu do Twoich diamond. Jesteś zwykłym trolem z uszkodzonym słuchem. 

Pylon na początku się wyróżniał cenami i wtedy faktycznie oferował więcej w danym przedziale cenowym. A aktualnie co wyprawia, to po prostu przerost formy nad treścią. Bo w tych budżetach jest bardzo silna konkurencja i pylon znacząco odstaję od praktycznie wszystkich marek. Było widać na Audio Video show jak ludzie byli zmieszani. Rok temu na nowych diamond również. Dobrze, że jest coraz więcej ludzi którzy dostrzegają ten marketingowy napompowany balonik u pylona. 

Dla mnie rezonujący bass reflex w kolumnach w tych pieniądzach to dyskwalifikacja.  Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takich "bubli" Polecanie takiego bubla diamond mk1 który nie powinien powstać przez swoję wady fabryczne. To cyrk 😆

Edytowano przez Carmion

12 minut temu, pablo11 napisał:

sam na sam go posłuchać tak na poważnie to zapomnij lipa

Może te sprzęty były po prostu liche, ja słucham i jest super, siedzie w trójkącie równobocznym i bez problemu się mogę tym delektować i się na tym skupiać,zapraszam…. A heco nie wyrwałoby mnie z butów, a teraz eot.

6 minut temu, Carmion napisał:

Jesteś zwykłym trolem z uszkodzonym słuchem. 

No tak zapomnieliśmy, że Ty masz super słuch ,jak podkreślałeś , ale kutasiny w uchu to już nie słyszysz, dziwne…

Edytowano przez S!N!

18 minut temu, S!N! napisał:

Przecież w salonach są zrobione pokoje i jakoś nie ma słuchawkowego grania i ogólnie jakiegoś efektu, który powalałby na kolana, czasami bywało, że w domu lepiej to grało.

W salonach te pokoje są też różnie zrobione,ale mniejsza z tym teraz poważnie ,dla mnie to jesteś szczęściarzem,że jeden rodzaj zestawu by ci wystarczył i nie przekreślaj tych od masteringu i "stroicieli" bo oni zrobią ci takie kolumny jak chcesz,dzwoniłeś pytałeś,bo ja tak ?

To nie jest tak ,że oni robią pod focala itp. To ty im mówisz co chcesz,potem na koniec jest jeszcze dostrajanie pod Twoje ucho i jest cacy,tylko ja nie chciałem bo zrozumiałem,że drugi rozrywkowy zestaw do drugiego pokoju sobie kiedyś złożę w postaci monitorów tym razem,bo na jednym przy moich rozległych upodobaniach muzycznych będzie ciężko,no chyba,że ktoś słucha jednego rodzaju muzyki lub kilka bardzo pochodnych gatunków to wtedy rzeczywiście można jeden zajebisty zestaw złożyć.

4 minuty temu, S!N! napisał:

Może te sprzęty były po prostu liche, ja słucham i jest super, siedzie w trójkącie równobocznym i bez problemu się mogę tym delektować i się na tym skupiać,zapraszam…. A heco nie wyrwałoby mnie z butów, a teraz eot.

No tak zapomnieliśmy, że Ty masz super słuc ,jak podkreślałeś , ale kutasiny w uchu to już nie słyszysz, dziwne…

Ciebie to nic nie wyrywa z butów oprócz słuchania dziwnych odgłosów z bass reflexu 😅😅😅 jesteś sobie sam winien pisząc nieraz że wszystkie kolumny to buble w porównaniu do diamond. Bo tak nie jest a szczególnie polecanie zepsutych od początku po produkcji. 

Ale jak to pylon powiedział że to nie oni są winni, tylko utwory są za gęsto zrobione na basie 🤭☺️🤭🤭🤭

Jesteś typowym seba dla którego zwykłe głośniki JBL by wystarczyły 😆 także słuchaj swojej kutasiny 🤭🤭

7 minut temu, pablo11 napisał:

W salonach te pokoje są też różnie zrobione,ale mniejsza z tym teraz poważnie ,dla mnie to jesteś szczęściarzem,że jeden rodzaj zestawu by ci wystarczył i nie przekreślaj tych od masteringu i "stroicieli" bo oni zrobią ci takie kolumny jak chcesz,dzwoniłeś pytałeś,bo ja tak ?

To nie jest tak ,że oni robią pod focala itp. To ty im mówisz co chcesz,potem na koniec jest jeszcze dostrajanie pod Twoje ucho i jest cacy,tylko ja nie chciałem bo zrozumiałem,że drugi rozrywkowy zestaw do drugiego pokoju sobie kiedyś złożę w postaci monitorów tym razem,bo na jednym przy moich rozległych upodobaniach muzycznych będzie ciężko,no chyba,że ktoś słucha jednego rodzaju muzyki lub kilka bardzo pochodnych gatunków to wtedy rzeczywiście można jeden zajebisty zestaw złożyć.

Ty słuchałeś MK2 powinny już być poprawione. Mają 2x bass reflex więc sądzę że już nie posiadają tej wady z bass reflex. Ale jaranie się zepsutą konstrukcyjnie kolumną jak MK1 to dla mnie coś nie do zaakceptowania. Miałem model 25, 28 i ten problem występował... Takie kolumny nie powinny być wyprodukowane. 

6 minut temu, Carmion napisał:

Ciebie to nic nie wyrywa z butów oprócz słuchania dziwnych odgłosów z bass reflexu

Idiotyzm i wymysł bajkopisarza numer 4.

7 minut temu, Carmion napisał:

Jesteś typowym seba dla którego zwykłe głośniki JBL by wystarczyły

I idiotyzm numer 5. Słuchałem różnych jbl i jakoś niezbyt to granie mi podchodzi, ale firma jest mi totalnie obojętna, ważne, żeby dobrze grało i nawet jakby był to jbl to nie miałbym z tym problemu. 

wszystkie kolumny to buble w porównaniu do diamond.

Napisałem wyżej, iż mi się nie podobają, ale żyłka ze złości i zaplucia na czole przycisnęła Ci mózg i jak widać pojawia się problem z czytaniem ze zrozumieniem to cóż… Nie dziwię się, że Pylon olał Cię ciepłym moczem, pewnie mieli takie same spostrzeżenia.

Przed chwilą, S!N! napisał:

Idiotyzm i wymysł bajkopisarza numer 4.

Jakoś nie tylko ja tak miałem 😆 ale ok, masz chory słuch. Idzie wybaczyć 🤭

Nie raz pisałeś że wszystkie kolumny to jazgoty i buble. Poczytaj co pisałeś bo chyba masz problem z pamięcią 🤭🤭

1 minutę temu, S!N! napisał:

Napisałem wyżej, iż mi się nie podobają, ale żyłka ze złości i zaplucia na czole przycisnęła Ci mózg i jak widać pojawia się problem z czytaniem ze zrozumieniem to cóż… Nie dziwię się, że Pylon olał Cię ciepłym moczem, pewnie mieli takie same spostrzeżenia.

Gdyby olał, to by nie zaproponowali wymiany na model większy aby uniknąć tych rezonansów 😉 ps. sami przyznali się do błędu. 

Ale jak widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. 

Więc ciepłym moczem Ciebie oleje, bo większego debila na forum nie ma. 

23 minuty temu, Carmion napisał:

Ciebie to nic nie wyrywa z butów oprócz słuchania dziwnych odgłosów z bass reflexu 😅😅😅 jesteś sobie sam winien pisząc nieraz że wszystkie kolumny to buble w porównaniu do diamond. Bo tak nie jest a szczególnie polecanie zepsutych od początku po produkcji. 

Ale jak to pylon powiedział że to nie oni są winni, tylko utwory są za gęsto zrobione na basie 🤭☺️🤭🤭🤭

Jesteś typowym seba dla którego zwykłe głośniki JBL by wystarczyły 😆 także słuchaj swojej kutasiny 🤭🤭

Ty słuchałeś MK2 powinny już być poprawione. Mają 2x bass reflex więc sądzę że już nie posiadają tej wady z bass reflex. Ale jaranie się zepsutą konstrukcyjnie kolumną jak MK1 to dla mnie coś nie do zaakceptowania. Miałem model 25, 28 i ten problem występował... Takie kolumny nie powinny być wyprodukowane. 

Możliwe bo tych wcześniejszych ani mniejszych nie słuchałem,ale rzeczywiście widzę po sobie chociaż nie uważam się za Bóg wie kogo ,że do słuchania muzyki trzeba dorosnąć i nie chcę nikogo obrazić oczywiście ,jeszcze z 10 lat temu Pylony zrobiłyby na mnie większe wrażenie,mam jeszcze zestaw kina domowego Sony taki z 2000 roku z kolumnami podłogowymi i subwooferem aktywnym Pioneer ( wtedy najwyższy model kawał klocka)i jak wchodziły płyty Dvd to jak kiedyś na 20 M2 tego słuchałem to była bajka ,ale teraz stoi to w mieszkaniu w którym mieszka mój kolega i jak ostatnio to włączyłem to tego się słuchać nie da a w 2000 roku ponad 4000 zł za to zapłaciłem i za suba z komisu około 1000 zł i to jest następny przykład na to jak wzrastają wymagania i zmienia się postrzegania świata.W tym mieszkaniu są też moje płyty bo kumpel też "Depesz" i co znowu ten sam człowiek ten sam sprzęt,ba nawet płyty a odbiór ZUPEŁNIE INNY.To tak jak z tą oranżadą,że kiedyś była jakaś lepsza,🙂to nam się wydaje poprostu.

33 minuty temu, Carmion napisał:

No dla mnie to brzmi jak olanie bajkopisarza ciepłym moczem no chyba, że z tego tekstu mam się domyśleć co Ci siedzi Ci za żyłką na czole i jak przebiegały rozmowy. Spłakałeś się, olali Cię i teraz latasz po forach i pitolisz o jakiś cyrkach i jeszcze do tego na siłę za każdym razem chcesz udowodnić , że masz lepszy słuch jakbyś był mocno niedowartościowany w tej materii, nie wiem coś Ci wsadzali kiedyś do tych uszu czy o co chodzi? Może umyj?

14 minut temu, Carmion napisał:

bo większego debila na forum nie ma. 

Nie przypuszczałem, że będę miał swojego prywatnego hejtera :)

Nie ma co do siebie krzywo pisać, przecież sobie luźno gadamy 😉i szczerze próbuje zrozumieć czego szuka Sin no bo wydawałoby się,że takiego liniowego i naturalnego grania (chyba wafle tak grają? poprawcie mnie jeśli nie,bo tak słyszałem),ale znowu pisze,że ma być mięcho no to znowu cieplej,ale przecież tego mięcha chyba w tej Unitrze tyle nie ma i w pracy na tym sprzęcie co w Pylonach ? Bo Pylon ma naprawdę dużo basu i ,że ta UNITRA i w pracy jakiś tam sprzęt gra jeszcze "lepiej" ?

1 minutę temu, S!N! napisał:

No dla mnie to brzmi jak olanie bajkopisarza ciepłym moczem no chyba, że z tego tekstu mam się domyśleć co Ci siedzi Ci za żyłką na czole i jak przebiegały rozmowy. Spłakałeś się, olali Cię i teraz latasz po forach i pitolisz o jakiś cyrkach i jeszcze do tego na siłę za każdym razem chcesz udowodnić , że masz lepszy słuch jakbyś był mocno niedowartościowany w tej materii, nie wiem coś Ci wsadzali kiedyś do tych uszu czy o co chodzi? Może umyj?

Umyć się to Ty powinieneś. Na forum piszesz od dawna głupoty. Także żyłka Tobie pęka 😆 ja mam polewkę jak zachwalasz te diamondy bo piszesz o nie jak typowy Seba który ma problem przyjąć iż jego przezajebiste kolumny posiadają wadę fabryczną 😉 ( no i raczej nigdy tego nie przetrawisz) 

Dla mnie to błąd nie do zaakceptowania i zawszę będę to powtarzał 😉 a skoro Twoja duma została urażona to już nie mój problem. 

2 minuty temu, S!N! napisał:

To nie ma nic wspólnego z wymysłem o "odgłosach z bass reflexu" który jest mi de facto obojętny,

Skoro błędy konstrukcyjne są Ci obojętne to zakończymy tą rozmowę. Nie masz żadnych argumentów.  Także leję na Ciebie ciepłym moczem bo jesteś zwykłym burakiem. 😉

@CarmionDiamondy mi się nie podobają, a Ty dalej wpierasz mi, że tak, faceplant do kwadratu albo serio Ci coś nie styka albo jesteś niepełnosprawny, jeśli to drugie to szczere sorry.

18 minut temu, Carmion napisał:

Skoro błędy konstrukcyjne są Ci obojętne to zakończymy tą rozmowę. Nie masz żadnych argumentów.

Obojętne mi jest to czy konstrukcja ma bass reflex czy jest zamknięta o to mi chodziło bo mi wpierasz, że się nasłuchałem tych pierwszych.

@pablo11 Nie pisałem o ciepłym graniu, ani o tym, że mam unitrę w pracy, ten wzmka jest u mojej kobiety i musiałbyś posłuchać , żeby to zrozumieć, zdziwiłbyś jak wypada na tle konstrukcji za dychę i jak je zamiata. Diamondy nie mają jakoś dużej ilości basu, bardziej jest dowalony ten dolny. Może inaczej jeśli granie  Sennheiserów HD 25-C II przeniósłbym na kolumny to byłbym szczęśliwy.

Edytowano przez S!N!

2 minuty temu, S!N! napisał:

@CarmionDiamondy mi się nie podobają, a Ty dalej wpierasz mi, że tak, faceplant do kwadratu albo serio Ci coś nie styka albo jesteś niepełnosprawny, jeśli to drugie to szczere sorry.

Obojętne mi jest to czy konstrukcja ma bass reflex czy jest zamknięta o to mi chodziło bo mi wpierasz, że się nasłuchałem tych pierwszych.

@pablo11 Nie pisałem o ciepłym graniu, ani o tym, że mam unitrę w pracy, ten wzmka jest u mojej kobiety i musiałbyś posłuchać , żeby to zrozumieć, zdziwiłbyś jak wypada na tle konstrukcji za dychę i jak je zamiata. Diamondy nie mają jakoś dużo basu, bardziej jest dowalony ten dolny. Może inaczej  Sennheiser HD 25-C II to graniue przeniósł na kolumny o byłbym szczęśliwy.

No dobra ty tak lekką ręką mówisz przenieść że słuchawek na kolumny,ja do jednego z tego masteringu i od tych kolumn też tak powiedziałem,(bo w słuchawkach eq sobie ustawiłem pod siebie) to on on się zaśmiał i mówi ,że :

Proszę Pana ,żeby grało jak na słuchawkach to każdy by tak chciał,to tylko specjalnie zaadoptowane pomieszczenie i sprzęt szyty na miarę,to nie takie proste.A o Unitrze to wiem ,tylko chodziło mi o Unitrę i sprzęt w pracy,że jak one grają, że tak dobrze? No bo chodzi o to,żeby to rozebrać na czynniki pierwsze czyli:

-Jaki jest podział pasm ? Wszystkiego po 1/3 po równo?

No bo skoro basu sporo to raczej w ciepłe idące,wokal mówiłeś ,że równo z kolumnami a góra łagodna ? No to napewno są takie kolumny,no chyba że bas ma cię lekko otaczać jak w słuchawkach to suby po rogach co najmniej dwa bo ,żeby Cię otaczało to pomieszczenie musi być wypełnione muzyką a szczególnie basem który tworzy ten klimat,ja bym szczerze pomyślał o dwóch subach i będzie 3d.

44 minuty temu, pablo11 napisał:

Nie ma co do siebie krzywo pisać, przecież sobie luźno gadamy 😉i szczerze próbuje zrozumieć czego szuka Sin no bo wydawałoby się,że takiego liniowego i naturalnego grania (chyba wafle tak grają? poprawcie mnie jeśli nie,bo tak słyszałem),ale znowu pisze,że ma być mięcho no to znowu cieplej,ale przecież tego mięcha chyba w tej Unitrze tyle nie ma i w pracy na tym sprzęcie co w Pylonach ? Bo Pylon ma naprawdę dużo basu i ,że ta UNITRA i w pracy jakiś tam sprzęt gra jeszcze "lepiej" ?

Pylon ma gęsty gumowaty bass, większość recenzentów to stwierdza. Gra po cieplejszej stronie. Dużo osób lubi takie brzmienie i nic nie mam do tego bo może się podobać 😉

Ale stwierdzenie że diamondy są takie wyjątkowe i nie mają konkurencji to nigdy się nie zgodzę. A szczególnie model MK1 który ma wadę fabryczną. Nie słuchałem u siebie mk2 i nie zamierzam bo bym musiał robić duże kroki wstecz. A konkurencja jest bardzo silna. A szczególnie przy jasper. Tam jest już w czym wybierać i bez problemu się znajdzie ciekawsze kolumny. 

Dla mnie pylon już od dłuższego czasu jest mocno przereklamowany i nawet tak uważają już salony audio ( ale chętnie je polecają bo mają jedne z najwzyszych zarobków)