S!N! Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia (edytowany) @pablo11Tutaj masz bardzo fajną reckę jadów i jasperów. https://audiofezzowanie.pl/jade-twenty-nowoczesna-nostalgia-z-pylon-audio/ https://audiofezzowanie.pl/jasper-monitor-wyrafinowany-dzwiek/ Edytowano 19 stycznia przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 20 stycznia Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia Dzięki przeczytam👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia 23 godziny temu, pablo11 napisał: Piotrze jakie kolumny twoim zdaniem warto odsłuchać,żeby brzmiały na tym poziomie co Heco tzn.góra czytelna jak w powyższych niemęcząca,lecz czytelna,ale jednak z bardziej obszernym i miękkim basem ? Dali tak grają. Albo Monitor Audio Gold. Dali z hybrydowym wysokotonowym mają dużo jej ale bas mają miekki. Z tym że moim zdaniem Heco ma wiekszy. Ale jest inne odczucie ze względu na barwę. Goldy tez są bardziej nasycone basowo. 19 godzin temu, pablo11 napisał: Kef r 900 słuchałeś ich może ? Dużo basu ale bardzo ciekawy. 15 godzin temu, pablo11 napisał: A Pylon jade 30 ,wiesz coś o nich bo coś tam jest na YouTube,ale niewiele materiału o nich a ponoć brzmią potężnie? Ale one nie mają takiej rozdzielczej góry. Albo na przykład używane Tannoy XT8F one też grały tak jak szukasz. Starsze Sonusy z linii Venere grały także bardzo poteżnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 20 stycznia Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dali tak grają. Albo Monitor Audio Gold. Dali z hybrydowym wysokotonowym mają dużo jej ale bas mają miekki. Z tym że moim zdaniem Heco ma wiekszy. Ale jest inne odczucie ze względu na barwę. Goldy tez są bardziej nasycone basowo. Dużo basu ale bardzo ciekawy. Ale one nie mają takiej rozdzielczej góry. Albo na przykład używane Tannoy XT8F one też grały tak jak szukasz. Starsze Sonusy z linii Venere grały także bardzo poteżnie. Bardzo ci dziękuję za cenne wskazówki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Nie ma sprawy. Daj znać jak czegoś odsłuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 21 stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Nie ma sprawy. Daj znać jak czegoś odsłuchasz. Ok👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia Dnia 21.01.2025 o 07:30, Piotr Sonido napisał: Nie ma sprawy. Daj znać jak czegoś odsłuchasz. Piotrze wypożyczyłem sobie na weekend z czystej ciekawości Heco AURORA 1000 , rzeczywiście jak na tą cenę grają nieźle,lecz co najmniej dwie klasy niżej od Revolution.Basu jest sporo,ale dla mnie on jest jeszcze trochę za twardy,jakie kolumny mają troszkę bardziej miękki i klasy Revolution,żeby się nie cofać,bo ten bas w autorach jest twardy ,a mnie nie chodzi ani o miękki ani twardy jak z tych papierowych membran ,tylko "sprężysty" zmiękczony jak w diamondach ale trochę mniej żeby go było,żeby nie dominował jak w diamond 30 mkii ? Dnia 21.01.2025 o 07:30, Piotr Sonido napisał: Nie ma sprawy. Daj znać jak czegoś odsłuchasz. Śmieje się bo moja żona mówi ,że te Aurory zniekształciły jej ulubioną muzykę 😁,ciężką będzie teraz dogodzić dźwiękowo,no i wizerunkowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia 10 minut temu, pablo11 napisał: jakie kolumny mają troszkę bardziej miękki i klasy Revolution Dynaudio, może też ... Focal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 24 minuty temu, Bogusław 66 napisał: Dynaudio, może też ... Focal Dzięki będę sprawdzał,w moim pomieszczeniu na pewno w autorach nie jest wcale za dużo basu tylko chodzi mi o to aby był bardziej sprężysty niż twardawy,aby nie miał takiego konturu tylko lekką miękkość. Bo tak na marginesie Bogusławie to góra w aurorach jest dość szczegółowa ,nie jest wcale "schowana" tak jak czytałem ,tyle ,że jej jakość i "elegancja brzmienia" ,jej taka jakby to powiedzieć klasa ,jest wręcz "robotnicza" przy szlachetnej górze z Revolution,chaos i wybijające się niektóre spółgłoski ,sybilanty wyskakujące jak Filip z konopi ,nie wiadomo skąd i dlaczego, naprawdę bardzo doceniam Heco Revolution,tylko,żeby ten bas był troszkę bardziej miękki,pokombinuję jeszcze z różnymi wzmacniaczami.👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Wzmacniacz? miałeś sprawdzić cos z lampami na pokładzie i co? Sprężysty bas? to koliduje z lekką czy większa miękkością. Inna opcja to okablowanie pokroju Harmonix .. najlepiej komplet. Edytowano 31 stycznia przez Bogusław 66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 56 minut temu, Bogusław 66 napisał: Wzmacniacz? miałeś sprawdzić cos z lampami na pokładzie i co? Sprężysty bas? to koliduje z lekką czy większa miękkością. Inna opcja to okablowanie pokroju Harmonix .. najlepiej komplet. Jeszcze nie sprawdzałem wzmacniacza,ale będę sprawdzał niebawem,akurat tak wyszło,że wypożyczyłem kolumny bo ostatnio sobie czytałem o różnych i skoro dużo opini ,że aurora ma tak bardzo dużo basu to czemu nie sprawdzić,ale bardziej w diamondach podobał mi się bas,to znaczy w tą stronę bardziej,taki bardziej miękki,bo dla mnie "sprężysty" to nie to samo co "sztywny" czy miękki,sprężysty jest pomiędzy miękkim a sztywnym ( twardym). A no i w diamondach jest go o wiele więcej, bynajmniej w moim pomieszczeniu niż w aurorach.W Heco barwa basu mi nie pasuje,tą sztywność,być może wzmacniacz coś zmieni,no i może to okablowanie. 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Wzmacniacz? miałeś sprawdzić cos z lampami na pokładzie i co? Sprężysty bas? to koliduje z lekką czy większa miękkością. Inna opcja to okablowanie pokroju Harmonix .. najlepiej komplet. Teraz widzę,że sobie ironizujesz moje podejście do sprawy,kable po 15 koła.A ja powiem tylko tyle,że będę sobie po kolei wypożyczał różne wzmacniacze i kolumny i możesz sobie żartować że mnie ,a i tak ,żeby zajęło mi to rok czy dwa,znajdę swoje brzmienie,a już jestem bliżej niż dalej,bo wiem jak ma brzmieć mój system,jeszcze kilka miesięcy temu tego nie wiedziałem,ale jestem bardzo uparty i osiągnę swój cel,kwestia czasu ,bo nie chcę pozbywać się swoich kolumn dopóki nie skompletuję drugiego zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego ok. kable na końcu wiec .... moja propozycja? Octave V70 to wzmacniacz który oszukuje dźwiękiem, dużo lampy a gra jak tranzystor, jest szybki bas ale nuta ocieplenia jest tu słyszalna. Powodzenia w poszukiwaniach. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Te produkty Heco mają taki beznadziejny bas i nic z tym nie zrobisz, spendor jest miękki, Jasper również taki pół na pół , dynaudio tylko tutaj one jest taki ociężały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 16 minut temu, S!N! napisał: Te produkty Heco mają taki beznadziejny bas i nic z tym nie zrobisz, spendor jest miękki, Jasper również taki pół na pół , dynaudio tylko tutaj one jest taki ociężały. Masz rację, rozmawiałem z właścicielem naszej łódzkiej firmy,JAG electronica,oni produkują lampowce i głośniki i powiedział mi właśnie,że Heco mają "twarde" głośniki i tylko wymiana wpłynie na miękkość (wymiana kolumn),gdy spytałem go czy któryś z lampowców od niego zmiękczy ten bas ,powiedział,że lekko ociepli,ale napewno nie zmiękczy bo taki jest rodzaj tych głośników.Wiesz SIN ,ja ciebie rozumiem z tym basem,żebyś ty coś znalazł pod swoją muzę to jest mega problem.Heco Aurora ma słaby ten bas .Mało tego , wczoraj włączyłem podczas odsłuchu tych autor,swój mały przenośny głośnik Marshall Tufton i miał taki bas ,że aż na klacie czułem,(jak ktoś nie wierzy to zapraszam) ,taki mały głośniczek(i on nie gra jak JBL bo tam jest sam bas,ten gra super),a tutaj dwie wieże i dwa Svs 2000 pro,no to nie wiem o co chodzi🤔? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 44 minuty temu, S!N! napisał: Te produkty Heco mają taki beznadziejny bas i nic z tym nie zrobisz, spendor jest miękki, Jasper również taki pół na pół , dynaudio tylko tutaj one jest taki ociężały. Właśnie ta miękkość z diamondow była o niebo lepsza niż z Heco tylko troszkę za dużo tego basu jak dla mnie ,ale barwa prawie idealna. W ogóle to mnie dziwi ,że Heco aurora jest zakwalifikowana do "ciepłego" grania,jak dla mnie to jest takie granie pomiędzy,a ciepło to brzmiały diamondy i to jest ciepłe granie w moim rozumieniu,no nic dużo odsłuchów przede mną i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) 38 minut temu, pablo11 napisał: Wiesz SIN ,ja ciebie rozumiem z tym basem,żebyś ty coś znalazł pod swoją muzę to jest mega problem.Heco Aurora ma słaby ten bas .Mało tego , wczoraj włączyłem podczas odsłuchu tych autor,swój mały przenośny głośnik Marshall Tufton i miał taki bas ,że aż na klacie czułem,(jak ktoś nie wierzy to zapraszam) ,taki mały głośniczek(i on nie gra jak JBL bo tam jest sam bas,ten gra super),a tutaj dwie wieże i dwa Svs 2000 pro,no to nie wiem o co chodzi🤔? Przepraszam za wyrażenie i dość bezpośredni przekaz, ale heco to się nadaje na śmietnik, zero przyjemności ze słuchania i przede wszystkim bas wybrzmiewa jakbyś uderzał w karton i to drewnianą pałką. Jest dokładnie tak jak piszesz, małe przenośne głośniki (te lepsze właśnie mają taką miękką przyjemną barwę, że kupujesz to granie od pierwszych sekund tak samo wieżyczki i wiadomka, że to nie zagra głośno, ale przy takim cichym odsłuchu jest petarda) grają o wiele przyjemniej, niż potężne zestawy, które po prostu nie potrafią wygenerować poprawnej podstawy basowej bo dudni lub jest za twardo lub co gorsza jest przesyt wysokich, mój znajomy dał bodajże z 3 kołą za jakiegoś jbla i posiada też drogi zestaw audio polecany tutaj to mówił mi, że to co mu polecili to gównodo kwadratu, ten głośniczek daje mu większa frajdę z odsłuchu, niż drogi sprzęt - na słuchawkach też jest kształt basu taki jak powinnien być. Ja mam swoją prywatną teorię na ten temat, zwróć uwagę co jest puszczane na audioshow, nic co jest związanego z moimi gatunkami (chyba, ze się trafi jakiś wybiórczy ) i rzeczywiście jak sobie zapodam te audiofilskie wstawki to np. moje kolumny pokazują numer przepięknie , przykład poniżej: ale jeśli wchodzi już coś rapowego, elektronicznego, a nawet l gatunku takiego , że audiofil dostaję zawału to kolumny nie dają rady tego zagrać bo się wykładają na pierwszych sekundach, Dla mnie Auroara nie ma nic wspólnego z miękkością, a ciepłe granie do dowalenie niskich tonów i wysokich tak to odbieram, miękko to jest w starych furach, że nie czuć takiej twardej krawędzi, tylko przyjemną , niemęczącą miękkość bez buły, jak jest zejscie to jest odseparowane tak jak powinno być i owszem diamondy są ciut do tego zbliżone, na basie, ale to też nie do końca ten bas i one dla mnie grają ciepło bo mają podrasowaną górę i dół i mimo wszystko nie są w stanie pokazać różnych dźwięków i poziomów w basie jak w sumie większość kolumn. Edytowano 1 lutego przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 38 minut temu, S!N! napisał: Przepraszam za wyrażenie i dość bezpośredni przekaz, ale heco to się nadaje na śmietnik, zero przyjemności ze słuchania i przede wszystkim bas wybrzmiewa jakbyś uderzał w karton i to drewnianą pałką. Jest dokładnie tak jak piszesz, małe przenośne głośniki (te lepsze właśnie mają taką miękką przyjemną barwę, że kupujesz to granie od pierwszych sekund tak samo wieżyczki i wiadomka, że to nie zagra głośno, ale przy takim cichym odsłuchu jest petarda) grają o wiele przyjemniej, niż potężne zestawy, które po prostu nie potrafią wygenerować poprawnej podstawy basowej bo dudni lub jest za twardo lub co gorsza jest przesyt wysokich, mój znajomy dał bodajże z 3 kołą za jakiegoś jbla i posiada też drogi zestaw audio polecany tutaj to mówił mi, że to co mu polecili to gównodo kwadratu, ten głośniczek daje mu większa frajdę z odsłuchu, niż drogi sprzęt - na słuchawkach też jest kształt basu taki jak powinnien być. Ja mam swoją prywatną teorię na ten temat, zwróć uwagę co jest puszczane na audioshow, nic co jest związanego z moimi gatunkami (chyba, ze się trafi jakiś wybiórczy ) i rzeczywiście jak sobie zapodam te audiofilskie wstawki to np. moje kolumny pokazują numer przepięknie , przykład poniżej: ale jeśli wchodzi już coś rapowego, elektronicznego, a nawet l gatunku takiego , że audiofil dostaję zawału to kolumny nie dają rady tego zagrać bo się wykładają na pierwszych sekundach, Dla mnie Auroara nie ma nic wspólnego z miękkością, a ciepłe granie do dowalenie niskich tonów i wysokich tak to odbieram, miękko to jest w starych furach, że nie czuć takiej twardej krawędzi, tylko przyjemną , niemęczącą miękkość bez buły, jak jest zejscie to jest odseparowane tak jak powinno być i owszem diamondy są ciut do tego zbliżone, na basie, ale to też nie do końca ten bas i one dla mnie grają ciepło bo mają podrasowaną górę i dół i mimo wszystko nie są w stanie pokazać różnych dźwięków i poziomów w basie jak w sumie większość kolumn. Tak słychać dobrze szczegóły tutaj ,no a jaspery jak bardzo różnią się od diamond ,opisz proszę jakie są Twoje spostrzeżenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) Jest cholernie przyjemny podczas odsłuchu, przyciemniony i gładki na górze no nic Cię tam nie zakłuje tak samo jest z wokalem, Diamond jest agresywniejszy, jak stawiałem dwie kolumny obok siebie to w diamondach po prostu zaczynała męczyć góra. W jasperach bas jest trochę inny, teraz już nie pamiętam jak wypadało to w bezpośrednim porównaniu ale imo jest twardszy z nutką miękkości, jasper ma go lekko podbity, zejście jest spore, większe od Diamond i też zależy od modelu bo 25mk II to już jak przyłupie to tam nie potrzeba totalnie suba tak samo jest z 18 , która potrafi nagłośnić salon ok 34m2 tylko, że w moich warunkach to podbicie powodowało że kolumny potrafiły zadudnić na wybiórczych numerach to granie po prostu wciąga, mam coś w sobie magicznego, moją od razu kupiłe te jaspery, ale trzeba się męczyć z kablami oraz wzmakiem, żeby było dobrze ale jak już będzie to odwdzięcza się przyjemnością ze słuchanie, nie wiem czy by Ci podeszły z racji ciemniejszej prezentacji grania, musiałbyś spróbować bo może z jakimiś jasnymi wzmakami by Ci się spodobało, najlepiej odsłuchać i skreślić, niż nie odsłuchać hehe.Obecnie mam unitry to góra jest jeszcze przyjemniejsza i średnica bardziej rozdzielcza, no nie miałem takiej w pylonach, ale za to bas nie jest taki spektakularny. Edytowano 1 lutego przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 7 minut temu, S!N! napisał: Jest cholernie przyjemny podczas odsłuchu, przyciemniony i gładki na górze no nic Cię tam nie zakłuje tak samo jest z wokalem, Diamond jest agresywniejszy, jak stawiałem dwie kolumny obok siebie to w diamondach po prostu zaczynała męczyć góra. W jasperach bas jest trochę inny, teraz już nie pamiętam jak wypadało to w bezpośrednim porównaniu ale imo jest twardszy z nutką miękkości, jasper ma go lekko podbity, zejście jest spore, większe od Diamond i też zależy od modelu bo 25mk II to już jak przyłupie to tam nie potrzeba totalnie suba tak samo jest z 18 , która potrafi nagłośnić salon ok 34m2 tylko, że w moich warunkach to podbicie powodowało że kolumny potrafiły zadudnić na wybiórczych numerach to granie po prostu wciąga, mam coś w sobie magicznego, moją od razu kupiłe te jaspery, ale trzeba się męczyć z kablami oraz wzmakiem, żeby było dobrze ale jak już będzie to odwdzięcza się przyjemnością ze słuchanie, nie wiem czy by Ci podeszły z racji ciemniejszej prezentacji grania, musiałbyś spróbować bo może z jakimiś jasnymi wzmakami by Ci się spodobało, najlepiej odsłuchać i skreślić, niż nie odsłuchać hehe.Obecnie mam unitry to góra jest jeszcze przyjemniejsza i średnica bardziej rozdzielcza, no nie miałem takiej w pylonach, ale za to bas nie jest taki spektakularny. Ok no to super,że tobie pasuje,ja będę teraz dużo odsłuchiwał,aż zbliżę się jak najbardziej do swojego grania.Faktem napewno jest,że to wszystko gra teraz inaczej i aż dziw bierze,że nie ma wyboru w dużych zestawach,żeby to grało przyjemnie jak w aucie,czy tak jak pisałeś o małych głośnikach bluetooth ,tylko to wszystko jest takie udziwnione w tym brzmieniu.Ja jak kupiłem sobie tego Marshalla w plener to od razu wszystko mi pasowało najpierw kupiłem mniejszego ,po miesiącu Tuftona największego i grał dokładnie tak samo jak mniejszy tylko w większym wydaniu i wszystko mi się zgadzało ,nawet przez myśl mi nie przeszło,żeby coś wymieniać,czemu tak nie jest w pełnowymiarowym audio ,być może dlatego,żeby bas w pomieszczeniu nie dudnił,tak jak poprawiali diamondy z mki na mkii bo powodem był wpływ pomieszczenia,a w aucie czy na zewnątrz nie ma tej zależności.Mięli by chyba za dużo zwrotów i słabą sprzedawalność ze względu na problemy z basem i dlatego tak nauczyli ludzi tego powściągliwego basiku i teraz to już normą,bo rzeczywiście jak odpalę Marshalla u siebie w 43 metrach to trochę dudni a na zewnątrz jest bajka i to jest powód dlaczego kolumny za 20 klocków takiego basu nie mają bo by ich ludzie nie poskromił w swoich nie zaadaptowanych pomieszczeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) 24 minuty temu, pablo11 napisał: Ok no to super,że tobie pasuje,ja będę teraz dużo odsłuchiwał,aż zbliżę się jak najbardziej do swojego grania No właśnie nie pasuje hehe, odsłuchałem już tego tyle, że mam po prostu dość, kiedyś miałem jakieś gnioty i naprawdę grały przyjemniej od takich drogich zestawów, ostatnio zrobiłem eksperyment i podłączyłem tosce 303 do kolumn( jakość to słabsza góry i wokal ale bas ? O Panie! Dodało to takiego kopa, że brak słów od najmniejszej głośności) 24 minuty temu, pablo11 napisał: Ja jak kupiłem sobie tego Marshalla w plener to od razu wszystko mi pasowało Mam styczność w pracy z takimi sprzętami i co nie włączę to gra dobrze, słaba realizacja git, dobra - jeszcze lepiej , nie chce się nic zmieniać i nie trzeba brać w plener, po prostu gra to poprawnie bez żadnych zmian w barwie tak jak ma być. Tych nowych diamondow słuchałem i dla mnie jest lipa, gorzej niż było hehe x Ja nawet mógłbym kupić jakieś kolumny za 100 lub 1000 zł tylko żeby chociaż jakością dorównały wieżyczce a tutaj problem bo albo jest żyłowanie na wysokich i wiercenie albo wokal na ryj albo basu nie ma. Edytowano 1 lutego przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 13 minut temu, S!N! napisał: No właśnie nie pasuje hehe, odsłuchałem już tego tyle, że mam po prostu dość, kiedyś miałem jakieś gnioty i naprawdę grały przyjemniej od takich drogich zestawów, ostatnio zrobiłem eksperyment i podłączyłem tosce 303 do kolumn( jakość to słabsza góry i wokal ale bas ? O Panie! Dodało to takiego kopa, że brak słów od najmniejszej głośności) Mam styczność w pracy z takimi sprzętami i co nie włączę to gra dobrze, słaba realizacja git, dobra - jeszcze lepiej , nie chce się nic zmieniać i nie trzeba brać w plener, po prostu gra to poprawnie bez żadnych zmian w barwie tak jak ma być. Tych nowych diamondow słuchałem i dla mnie jest lipa, gorzej niż było hehe x Ja nawet mógłbym kupić jakieś kolumny za 100 lub 1000 zł tylko żeby chociaż jakością dorównały wieżyczce a tutaj problem bo albo jest żyłowanie na wysokich i wiercenie albo wokal na ryj albo basu nie ma. No więc zobacz jak wydałeś ponad 20 klocków i jeszcze to nie to,a przecież odsłuchałeś mnóstwo z tego co czytam,to kurczę naprawdę jest problem,bo ja rozumiem,że ktoś lubi jasne brzmienie z małą ilością basu,ale dlaczego nie jest odwrotnie ,że ludzie którzy nie lubią dużo basu nie rozumieją,że są tacy jak ty i chcą dużo dołu tylko piszą,żebyś sobie altusy i Technicsa kupił złośliwie,to tak jak ty byś im kazał brzytwę sobie kupić jak lubią ostro,a są różne gusta i powinny być też kolumny kopiące basem jak koń właśnie dla tych co słuchają klubowej muzyki,dla wszystkich powinien być sprzęt.Jeszcze muszę odsłuchać Pylon Jade,choć jak dzwoniłem do sklepu to mi doradzano,że są nijakie i nudne,bynajmniej nie dano mi szansy odsłuchać,że nie mają do odsłuchu,bo nie warto itd. muszę spróbować w innym salonie,bo to ja mam zadecydować co jak mi brzmi a nie facet w słuchawce,oj nie dorośliśmy jeszcze do kapitalizmu. 36 minut temu, S!N! napisał: No właśnie nie pasuje hehe, odsłuchałem już tego tyle, że mam po prostu dość, kiedyś miałem jakieś gnioty i naprawdę grały przyjemniej od takich drogich zestawów, ostatnio zrobiłem eksperyment i podłączyłem tosce 303 do kolumn( jakość to słabsza góry i wokal ale bas ? O Panie! Dodało to takiego kopa, że brak słów od najmniejszej głośności) Mam styczność w pracy z takimi sprzętami i co nie włączę to gra dobrze, słaba realizacja git, dobra - jeszcze lepiej , nie chce się nic zmieniać i nie trzeba brać w plener, po prostu gra to poprawnie bez żadnych zmian w barwie tak jak ma być. Tych nowych diamondow słuchałem i dla mnie jest lipa, gorzej niż było hehe x Ja nawet mógłbym kupić jakieś kolumny za 100 lub 1000 zł tylko żeby chociaż jakością dorównały wieżyczce a tutaj problem bo albo jest żyłowanie na wysokich i wiercenie albo wokal na ryj albo basu nie ma. Bo widzisz jeszcze jest coś takiego,że nawet jak ktoś słucha tylko jazzu czy czegoś podobnego to nie ucieknie od takich chwil jak posiadówka czy sylwester lub jakaś impreza i co przychodzą znajomi chcesz sobie włączyć jakąś muzykę rozrywkową,ja np. słucham wszystkiego poza jazem ,choć parę kawałków jest fajnych i co włączam im na rozjaśnionych kolumnach jakieś disco stare, które potrzebuje pokolorowania basem i jest dupa,to w ogóle nie gra.A moje kolumny w 70-80 % mi wystarczają do mojej muzyki,ale ja chcę jeszcze drugi zestaw z wykopem to co ktoś mi napisze ,żebym sobie Technicsa kupił.To wychodzi na to,że nawet jak ktoś ma kasę i według niektórych nie ma gustu muzycznego,bo łupanki słucha to już jest nie człowiek,jemu się już przyjemność z muzyki nie należy,bo nie bo tak napisał audiofil. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego 36 minut temu, pablo11 napisał: Pylon Jade,choć jak dzwoniłem do sklepu to mi doradzano,że są nijakie i nudne,bynajmniej nie dano mi szansy odsłuchać,że nie mają do odsłuchu,bo nie warto itd. muszę spróbować w innym salonie,bo to ja mam zadecydować co jak mi brzmi a nie facet w słuchawce, A to jakiś cymbał, też na takich trafiałem - złota zasada, zawsze posłuchaj sam i oceń i jak Ci się podoba to nie przejmuj się czy to granie budżetowe czy też nie i że komuś nie pasuję, mojemu koledze bardzo podeszły jady, lepiej niż jaspery, ostatecznie wziął jaspery, ale do dziś się zastanawia czy nie zrobił błędu, bał się , ze by go męczyły po czasie górą. 40 minut temu, pablo11 napisał: dlaczego nie jest odwrotnie ,że ludzie którzy nie lubią dużo basu nie rozumieją,że są tacy jak ty i chcą dużo dołu tylko piszą,żebyś sobie altusy i Technicsa kupił złośliwi W moim przypadku to nie jest tak, że ja lubię dużo dołu, po prostu jak jest to ma być w kolumnie , żaden producent nie chce, aby jego numer grał sucho i bez basowych jaj np. rap tym żyje, bas jest wielopoziomowy zawierający multum dźwięków, mi zależy na detalicznym basie i z chęcią kupiłbym altusy i nie miałbym z tym problemu tylko ,że one też grają słabo. 45 minut temu, pablo11 napisał: .To wychodzi na to,że nawet jak ktoś ma kasę i według niektórych nie ma gustu muzycznego,bo łupanki słucha to już jest nie człowiek,jemu się już przyjemność z muzyki nie należy,bo nie bo tak napisał audiofil To jest taki kolejny cymbał do kolekcji, w ogóle nie rozumiem określania czegoś "łupanką" przez właśnie takich ludzi, od razu widać, że typ nie mają pojęcia o elektronice i całym wachlarzu pochodnych już nie wspomnę o tym , że to jest tak różnorodny i wielobarwny oraz fascynujący gatunek w którym znajduje się każdy rodzaj od punku po jazz i klasykę, ale z takimi nie ma co dyskutować. W ogóle zwróć uwagę jak ciężko odszukać kolumny do metalu, disco z lat mojej młodości również leży i kwiczy, żle się tego słucha na nowym sprzęcie, osobiście nie posiadam 10 płyt i ich nie zapętlam całe życie tylko cały czas dochodzą nowe, może gdyby tak było to by łatwiej można odszukać zestaw marzeń. Ostatnio mocno zastanawiałem się nad monitorami aktywnymi Mam wrażenie, że to całe audio powędrowało w złym kierunku, robią jakieś kolumienki, które tylko plumkają , skupiają się na jakiś obudowach , wykrzywieniach i innych pierdołach, a i tak finalnie one nie wyglądają i nie grają. Nie wiem jak Ty do tego podchodzisz, ale dla mnie co druga kolumna wygląda brzydko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 8 minut temu, S!N! napisał: A to jakiś cymbał, też na takich trafiałem - złota zasada, zawsze posłuchaj sam i oceń i jak Ci się podoba to nie przejmuj się czy to granie budżetowe czy też nie i że komuś nie pasuję, mojemu koledze bardzo podeszły jady, lepiej niż jaspery, ostatecznie wziął jaspery, ale do dziś się zastanawia czy nie zrobił błędu, bał się , ze by go męczyły po czasie górą. W moim przypadku to nie jest tak, że ja lubię dużo dołu, po prostu jak jest to ma być w kolumnie , żaden producent nie chce, aby jego numer grał sucho i bez basowych jaj np. rap tym żyje, bas jest wielopoziomowy zawierający multum dźwięków, mi zależy na detalicznym basie i z chęcią kupiłbym altusy i nie miałbym z tym problemu tylko ,że one też grają słabo. To jest taki kolejny cymbał do kolekcji, w ogóle nie rozumiem określania czegoś "łupanką" przez właśnie takich ludzi, od razu widać, że typ nie mają pojęcia o elektronice i całym wachlarzu pochodnych już nie wspomnę o tym , że to jest tak różnorodny i wielobarwny oraz fascynujący gatunek w którym znajduje się każdy rodzaj od punku po jazz i klasykę, ale z takimi nie ma co dyskutować. W ogóle zwróć uwagę jak ciężko odszukać kolumny do metalu, disco z lat mojej młodości również leży i kwiczy, żle się tego słucha na nowym sprzęcie, osobiście nie posiadam 10 płyt i ich nie zapętlam całe życie tylko cały czas dochodzą nowe, może gdyby tak było to by łatwiej można odszukać zestaw marzeń. Ostatnio mocno zastanawiałem się nad monitorami aktywnymi Mam wrażenie, że to całe audio powędrowało w złym kierunku, robią jakieś kolumienki, które tylko plumkają , skupiają się na jakiś obudowach , wykrzywieniach i innych pierdołach, a i tak finalnie one nie wyglądają i nie grają. Nie wiem jak Ty do tego podchodzisz, ale dla mnie co druga kolumna wygląda brzydko. Masz dużo racji bo z mojej ulubionej muzyki to akurat jeszcze tragedii nie ma tak jak z twoją klubową,ale często jest tak,że leżę sobie coś czytam i wtedy włączam np. radio , zwykłą stację z różnymi kawałkami i jest dupa ,to już u mnie w służbowym dostawczaku gra pełniej,równiej tylko oczywiście jakość jest gorsza,ale każdego pasma jest tyle ile powinno być i basik też zamruczy,bez żadnego suba,a w domu "radio" brzmi gorzej , dopiero jak przysiądę do odpowiednich gatunków muzycznych to wtedy jest lepiej,ale jak chcę,żeby muzyka była tłem,to nawet disco polo czy biesiadna brzmi h...o,a słucham wszystkiego ,nawet disco polo włączę,tak dla rozluźnienia,a skrajnie Leibach i Mozarta,także w tych 20-30% muzyki z radia do plumkania to wogole to nie brzmi. A te pylon jade mnie zaintrygowały,bo lubię potężne brzmienie,może gdzieś odsłucham i wypożyczę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) 14 minut temu, pablo11 napisał: jak chcę,żeby muzyka była tłem,to nawet disco polo czy biesiadna brzmi h...o,a słucham wszystkiego ,nawet disco polo włączę,tak dla rozluźnienia,a s Nie po to płacisz tyle pieniędzy, żebyś nie mógł z przyjemnością posłuchać w swoim prywatnym azylu wszystkiego na co masz ochotę i nawet jeśli jest to disco polo bo to żadna ujma, ma to grać poprawnie i dawać radość ze słuchania ,a nie męczyć, albo brzmieć gorzej,niż z kuchennego radyjka, po to do cholery kupujemy ten sprzęt, skoro nie radzi sobie z "takimi prostymi" gatunkam, a wieża sobie radzi to chyba wiadomo do czego się on nadaję, No jakoś nie chce mi się wierzyć , że ktoś kupuje kolumny do słuchania jednej płyty lub albumu i go codziennie męczy bo tylko to gra dobrze. Edytowano 1 lutego przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 3 minuty temu, S!N! napisał: Nie po to płacisz tyle pieniędzy, żebyś nie mógł z przyjemnością posłuchać w swoim prywatnym azylu wszystkiego na co masz ochotę i nawet jeśli jest to disco polo bo to żadna ujma, ma to grać poprawnie i dawać radość ze słuchania ,a nie męczyć, albo brzmieć gorzej,niż z kuchennego radyjka, po to do cholery kupujemy ten sprzęt, skoro nie radzi sobie z "takimi prostymi" gatunkam, a wieża sobie radzi to chyba wiadomo do czego się on nadaję, No jakoś nie chce mi się wierzyć , że ktoś kupuje kolumny do słuchania jednej płyty lub albumu i go codziennie męczy bo tylko to gra dobrze. No też właśnie,już widzę w Sylwestra czy urodziny jakieś,że co,że jazzik leci i wszyscy po przysłowiowym "kielichu"są wniebowzięci 🙂👍i nikt nigdy rozrywkowej muzyki nie słucha ,nie ogląda Sylwestra w telewizji ? Wszyscy chodzą do filharmonii wyłącznie itd.🙂 Ja kocham sztukę, interesuję się fotografią (na razie mam przerwę,wiadomo człowiek ma różne chwile i natchnienia) lubię poezję, dobre kino itd.,ale mega śmieszne dla mnie jest to,że wszyscy zawsze piszą,że słucham wszystkiego oprócz Disco polo😁,bo to tak jakby ujma jakaś była.Mnie czasem weźmie taka głupawka,jak np. mam gdzieś wyjść na imprezę czy jestem w takiej fajnej euforii to i biesiadną zarzucę,bo to wszystko zależy od "chwili" tzn.zdrowo się odżywiam,ale coli się napiję,bo czemu nie ? A u nas jest takie przekonanie,że jak ktoś takiego gatunku posłucha to musi być cham ze słomą z butów ograniczony intelektualnie i w ogóle to takie przyziemne,a prawda jest taka,że nie jeden z forum będąc na festynie stoperów do uszu nie wkładał i nóżka po piwku chodziła,ale nie ,może inni tak,ale "On" nigdy nawet nie słyszał o disco polo,hipokryzja do kwadratu. 25 minut temu, S!N! napisał: Nie po to płacisz tyle pieniędzy, żebyś nie mógł z przyjemnością posłuchać w swoim prywatnym azylu wszystkiego na co masz ochotę i nawet jeśli jest to disco polo bo to żadna ujma, ma to grać poprawnie i dawać radość ze słuchania ,a nie męczyć, albo brzmieć gorzej,niż z kuchennego radyjka, po to do cholery kupujemy ten sprzęt, skoro nie radzi sobie z "takimi prostymi" gatunkam, a wieża sobie radzi to chyba wiadomo do czego się on nadaję, No jakoś nie chce mi się wierzyć , że ktoś kupuje kolumny do słuchania jednej płyty lub albumu i go codziennie męczy bo tylko to gra dobrze. A z takiej bardziej "twojej muzyki",to znaczy coś w tym rodzaju bo nie znam się na klubowej tak bardzo,ale podoba mi się "Generator",super zróżnicowany bas niski schodzący i to akurat u mnie gra z......e z dwoma subami,woelobarwność basu na wysokim poziomie według mnie. 29 minut temu, S!N! napisał: Nie po to płacisz tyle pieniędzy, żebyś nie mógł z przyjemnością posłuchać w swoim prywatnym azylu wszystkiego na co masz ochotę i nawet jeśli jest to disco polo bo to żadna ujma, ma to grać poprawnie i dawać radość ze słuchania ,a nie męczyć, albo brzmieć gorzej,niż z kuchennego radyjka, po to do cholery kupujemy ten sprzęt, skoro nie radzi sobie z "takimi prostymi" gatunkam, a wieża sobie radzi to chyba wiadomo do czego się on nadaję, No jakoś nie chce mi się wierzyć , że ktoś kupuje kolumny do słuchania jednej płyty lub albumu i go codziennie męczy bo tylko to gra dobrze. To znaczy "Justice" bo "Generator" to utwór,taką muzykę też uwielbiam i bas odgrywa tutaj dużą rolę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts