Skocz do zawartości

Heco Revolution 9...coś więcej

pablo11

Recommended Posts

1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

No wątpię czy akurat na tych kablach uslyszysz zmianę, to chyba trzeba by uderzyc gdzie indziej.

Nie liczę na jakąś radykalną zmianę jak w pierwszym przypadku, wiem, iż to będzie tylko delikatny niuans albo go wcale nie będzie, ale może akurat będzie mi się to granie bardziej podobać.

Przed chwilą, ufo27 napisał:

furutech u2t

Mój znajomy, który siedzi mocno w tych kablach chwalił furutecha, nie miałem okazji go słysześ, ale właśni mówił mi , że tellurium też mu fajnie grały.

2 minuty temu, S!N! napisał:

Nie liczę na jakąś radykalną zmianę jak w pierwszym przypadku, wiem, iż to będzie tylko delikatny niuans albo go wcale nie będzie, ale może akurat będzie mi się to granie bardziej podobać.

Mój znajomy, który siedzi mocno w tych kablach chwalił furutecha, nie miałem okazji go słysześ, ale właśni mówił mi , że tellurium też mu fajnie grały.

https://badabum.pl/recenzje/kable/furutech-u-2t

Jest solidny ale dosc sztywny w biwire powiginal mi wtyki.Ale to jak ma byc zgiety na krotkim odcinku tak calosciowo wydaje sie dosc elastyczny.Co do brzmienia w tamtym czasie wydalo mi sie ze poprawil sie bas a gora stala sie delikatniejsza....

Zastanawia mnie czy ktos z Was rownie mocno jak na kable zwraca uwage na wtyki juz pomijajac gniazda glosnikowe gdzie czesto nie mozemy ich wymienic z racji utraty gwarancji.Sprawdzacie przynjamniej ich budowe i czy nie sa stalowe ? Bo wiecie spuszczamy sie nad czystoscia i iloscia miedzi w miedzi a czasem babol jest wsadzony.Duzo tego jest gdzie powierzchnia stykowa jest stalowa zeby uzyskac sprezystosc i docisk.Wazne zeby chociaz byl mosiadz.A najlepiej to chyba widly moim zdaniem👍

24 minuty temu, ufo27 napisał:

Jest solidny ale dosc sztywny

25 minut temu, ufo27 napisał:

ak calosciowo wydaje sie dosc elastyczny.

Aha.

25 minut temu, ufo27 napisał:

wydalo mi sie ze poprawil sie bas a gora stala sie delikatniejsza....

Wydalo sie, no wlasnie.

4 minuty temu, ufo27 napisał:

Zastanawia mnie czy ktos z Was rownie mocno jak na kable zwraca uwage na wtyki juz pomijajac gniazda glosnikowe gdzie czesto nie mozemy ich wymienic z racji utraty gwarancji.Sprawdzacie przynjamniej ich budowe i czy nie sa stalowe ? Bo wiecie spuszczamy sie nad czystoscia i iloscia miedzi w miedzi a czasem babol jest wsadzony.Duzo tego jest gdzie powierzchnia stykowa jest stalowa zeby uzyskac sprezystosc i docisk.Wazne zeby chociaz byl mosiadz.A najlepiej to chyba widly moim zdaniem👍

To juz w ogole mega historia. Ufo nie wzielo sie z nikad.

2 minuty temu, no_i_fajnie napisał:

Aha.

Wydalo sie, no wlasnie.

Wiesz dlaczego to napisalem bo to jedyne rzeczy jakie w kablach widze? Co mam napisac o kawalku drutu tylko ze ma ladna izolacje i napisy tym sa dla mnie kable.

Tak tak mi sie wydawalo... 

No i fajnie 👍

Kable moga cos dodac ? Np bas itp? Czy tylko cos popsuc ?staram sie zrozumiec jak mam te kabelki postrzegac ? Dodac basu moge na wzmacniaczu ale jak robi to kabel ?

15 minut temu, no_i_fajnie napisał:

Ufo nie wzielo sie z nikad.

No raczej 👍mam niezlą beke z Was jak przezywacie co nie ktorzy ten temat.A szczegolnie jak pisze takie oczywsite rzeczy jak dla osob ktore nie maja pojecia o audio i tym sie nie interesuja.A pisze do was do osob ktore sa tu guru w audio dla ktorych obelga jest nawet czytanie tego....😂😂😂

35 minut temu, ufo27 napisał:

Wiesz dlaczego to napisalem bo to jedyne rzeczy jakie w kablach widze? Co mam napisac o kawalku drutu tylko ze ma ladna izolacje i napisy tym sa dla mnie kable.

Tak tak mi sie wydawalo... 

No i fajnie 👍

Kable moga cos dodac ? Np bas itp? Czy tylko cos popsuc ?staram sie zrozumiec jak mam te kabelki postrzegac ? Dodac basu moge na wzmacniaczu ale jak robi to kabel ?

No raczej 👍mam niezlą beke z Was jak przezywacie co nie ktorzy ten temat.A szczegolnie jak pisze takie oczywsite rzeczy jak dla osob ktore nie maja pojecia o audio i tym sie nie interesuja.A pisze do was do osob ktore sa tu guru w audio dla ktorych obelga jest nawet czytanie tego....😂😂😂

Wyluzuj. Kolejny raz Ci pisze, ze wedlug mnie kable po prostu sa potrzebne do grania, to tyle z ich super mocy :)

Powiem Wam koledzy ,że to dziwna sprawa z tymi kablami,ale raczej jestem skłonny uwierzyć,że skoro w ślepych testach ludzie nie rozróżniają to po co kasę wydawać wolałbym kolumny zmienić,albo pomieszczenie dopieścić.Kiedyś z kolegą z którym jeździłem w trasy założyłem się,że nie rozróżni Pepsi od Coli,bo zawsze mówił,że Pepsi jest zarąbista a Cola bebe.No i postawiliśmy z chłopakami trzy szklanki coli i trzy szklanki Pepsi,pogubił się już na początku,potem sam nie wiedział co pije i płukał czystą wodą przed każdą próbą.Potem w swoim życiu poznałem kobietę,która dobierała smaki papierosów z różnych tytoni i z tego co mówiła ,że znikomy promil ludzi ma takie zmysły smaku wyostrzone bo np.Camele mają posmak anyżu a Marlboro kakao,albo odwrotnie,a sama utworzyła smak papierosów George Sant .Powiem tak moim zdaniem nie da się tego rozstrzygnąć bo autosugestia czyni cuda.Choć szczerze mówiąc ślepy test jest moim zdaniem uczciwą próbą,no bo dlaczego nie ?

1 minutę temu, pablo11 napisał:

Powiem Wam koledzy ,że to dziwna sprawa z tymi kablami,ale raczej jestem skłonny uwierzyć,że skoro w ślepych testach ludzie nie rozróżniają to po co kasę wydawać wolałbym kolumny zmienić,albo pomieszczenie dopieścić.Kiedyś z kolegą z którym jeździłem w trasy założyłem się,że nie rozróżni Pepsi od Coli,bo zawsze mówił,że Pepsi jest zarąbista a Cola bebe.No i postawiliśmy z chłopakami trzy szklanki coli i trzy szklanki Pepsi,pogubił się już na początku,potem sam nie wiedział co pije i płukał czystą wodą przed każdą próbą.Potem w swoim życiu poznałem kobietę,która dobierała smaki papierosów z różnych tytoni i z tego co mówiła ,że znikomy promil ludzi ma takie zmysły smaku wyostrzone bo np.Camele mają posmak anyżu a Marlboro kakao,albo odwrotnie,a sama utworzyła smak papierosów George Sant .Powiem tak moim zdaniem nie da się tego rozstrzygnąć bo autosugestia czyni cuda.Choć szczerze mówiąc ślepy test jest moim zdaniem uczciwą próbą,no bo dlaczego nie ?

Nic dodac nic ująć 🙏

Tak chcesz zmian kup inne kolumny lub wzmacniacz chcesz dopiescic system jakies mikro zmiany mozna bawic sie w kable ale to nie warto szkoda kasy.To lepiej dokupic fajny panel akustyczny i dac go w odpowiednie miejsce .

Przed chwilą, no_i_fajnie napisał:

Nie spodziewalem sie nigdy, ze dozyje momentu porownania slepego testu kabli, ze slepym testem coli i pepsi. Uciekam i pozdrawiam!

Ale to tylko przyklad jak dziala nasz umysl tu nie chodzi o porownanie 1:1

Albo jeszcze jeden przykład,rano wsiadam do samochodu i dźwięk sprzętu mi pasuje,wracam do domu i w domowym sprzęcie brzmi coś "nie tak",a pięć dni później jest odwrotnie,a sprzęt w aucie ,żeby było to jasne gra ciepłej niż ten w domu.Przecież to jest tyle składowych,że masakra.

Zmeczenie, ciśnienie itp kazdy tak chyba....

No chyba ze zona przesunela glosniki jak sprzatala albo cos dzieciaki przestawily 😁

2 minuty temu, pablo11 napisał:

Albo jeszcze jeden przykład,rano wsiadam do samochodu i dźwięk sprzętu mi pasuje,wracam do domu i w domowym sprzęcie brzmi coś "nie tak",a pięć dni później jest odwrotnie,a sprzęt w aucie ,żeby było to jasne gra ciepłej niż ten w domu.Przecież to jest tyle składowych,że masakra.

Szok. Na serio inaczej jest w aucie, a inaczej w domu? Dobra, mialem uciekac. Pa.

Widzę,że kolega Ufo rozumie o co mi chodzi😉

Ja nie mam złych intencji i nie chcę się kłócić to jest luźna guma,ale przyszedł mi do głowy jeszcze taki pomysł jak by się skończył taki test,ale nie śleoy tylko gdyby komuś z domowników jakiegoś audiofila kolegi dać kable w takiej samej izolacji czy otulinie (czy jak to się nazywa ) ale brzmiące skrajnie inaczej rzekomo i przepinać mu co tydzień i ciekawe czy co tydzień zgłaszałby,że coś nie tak jest że sprzętem i tak z pięć razy 🙂

Ja nigdy nie porównywałem kabli,ale po tym jak ustawiłem duże pułapki basowe i przestawiłem kolumny to dudnienia już praktycznie nie mam na szczęście,ale żeby kablami wyeliminować to bym się zdziwił, mówię ,że nie  wiem bo nie sprawdzałem,ale na pewno by mnie coś takiego zaskoczyło.

Jak juz z tym zaczniesz i uslyszysz roznice to sie w tym zatracisz i kasy wydasz w cholere nie wiem czy warto w to isc.Kupic porzadny miedziany kabel ofc 2.5mm2 badz 4mm2 i tyle i skupic sie glosnikach itp

S!N! ma przesrane skoro slyszy az takie duze roznice bo to zas kolejne elementy do zmian i sprawdzania.Z kolumnami ciezko dojsc do ładu a tu jeszcze kable robi sie w cholere kombinacji 🤯

Pytanie co z kablami w samych kolumnach tam sa zwykle cienkie najtańsze 🤔

No właśnie z fizycznego punktu widzenia tak realnie patrząc ( a raczej słuchając 😉) to czemu tych kabli kiepskich w kolumnach ludzie równie nagminnie nie wymieniają,to zadziwiające i nie jest to złośliwość z mojej strony,ale dałeś do myślenia kolego Ufo?

Ja mam miedziane 4 mm i chyba Wilsona właśnie

@ufo27Robiłem tylko ten jedyny test, więcej kabli nie próbowałem, mój znajomy od cholery tego złomu wpinał i każdego jednego opisał też mi podrzucił info, żeby prawidłowo wpiąć kabel do gniazdka zgodnie z fazą.

Dla niedowiarków proszę sobie porównać te dwa kable na konfiguracji Jasper 18 / 25 mk2 - Denon 2500ne plus jakis cd player na kablach rca melodika purple rain.

@pablo11Moje Wilsony mają dokładnie 4.0mm

Edytowano przez S!N!

5 minut temu, pablo11 napisał:

No właśnie z fizycznego punktu widzenia tak realnie patrząc ( a raczej słuchając 😉) to czemu tych kabli kiepskich w kolumnach ludzie równie nagminnie nie wymieniają,to zadziwiające i nie jest to złośliwość z mojej strony,ale dałeś do myślenia kolego Ufo?

Ja mam miedziane 4 mm i chyba Wilsona właśnie

Zobacz jakie kabelki masz w helicon 400 mk2 limited edition kiedys 20tys kosztowaly

20240418_091410_HDR.jpg

4 minuty temu, S!N! napisał:

@ufo27Robiłem tylko ten jedyny test, więcej kabli nie próbowałem, mój znajomy od cholery tego złomu wpinał i każdego jednego opisał też mi podrzucił info, żeby prawidłowo wpiąć kabel do gniazdka zgodnie z fazą.

Dla niedowiarków proszę sobie porównać te dwa kable na konfiguracji Jasper 18 / 25 mk2 - Denon 2500ne plus jakis cd player na kablach rca melodika purple rain.

@pablo11Moje Wilsony mają dokładnie 4.0mm

Moje też ,sprzedano mi je z Ariami razem w AUDI FORUM ,nawet nie pytali o jakie brzmienie mi chodzi tylko powiedzieli,że będą ok.,zapłaciłem około 200 zł za 6m,nie słyszałem jeszcze wtedy nic o brzmieniu kabli,a i sklepikarze nic nie powiedzieli,jak spojrzę teraz z perspektywy czasu to obsługa tam była do bani tak na marginesie

4 minuty temu, ufo27 napisał:

Zobacz jakie kabelki masz w helicon 400 mk2 limited edition kiedys 20tys kosztowaly

20240418_091410_HDR.jpg

Choinkowe tak jak pisałeś,no więc właśnie cytując klasyka:

"Sprzęt gra tak jak najsłabsze ogniwo w jego torze"

Nic ująć i nic dodać chyba.

To znaczy idąc tym cytatem ten sprzęt gra tak jak te kable w nim,no a Ci którzy je słyszą nie powinni nigdy ich kupić,czy ja dobrze dedukuję?