child Napisano 5 marca Autor Udostępnij Napisano 5 marca 23 minuty temu, maciek72 napisał: Nie ważne Dirac To , taki nowy Święty Gral . Co będzie źródłem obrazu dla 150 " ? Streaming - porażka. cali będzie 135 , to ekran "zasilany" przez projektor epson tw 7000, planuje z różnych źródeł, disney,netflix, canalplu online - czyli tak streaming , docelowo może kiedyś odtwarzacze Blu-ray Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
child Napisano 5 marca Autor Udostępnij Napisano 5 marca Hej, mogę liczyć , na Wasze wsparcie i propozycje , co można wybrać z rynku dobrze grającego na przodach ?? LCR?? . i jak to w całość poukładać? chciałbym ruszyć z konkretami ,aby rozmieścić miejsca, doprowadzić kable póki jeszcze mogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Nie rozumiesz, że ciężko wziąć odpowiedzialność i polecić coś co się sprawdzi w takich warunkach? Dostałeś już X porad, zaleceń itp. jak powinno kino domowe wyglądać (i od strony audio i od strony video plus jeszcze dochodzi akustyka o której pisałem), co musiałbyś zrobić w tym pomieszczeniu żeby to miało ręce i nogi. Wychodzi na to, że nie możesz (powody nieistotne) przeskoczyć kilku podstawowych spraw które decydują czy to będzie kino czy "kino" domowe. Można by powiedzieć, że pomieszczenie idealne na kino. Osobne a nie w salonie jak większość ludzi tutaj. Wystarczyłoby odpowiednio zaadaptować akustycznie, narożnik czy nawet dedykowane fotele kinowe na środku pomieszczenia, wtedy można spokojnie zrobić 5.2.4 albo i nawet 7.2.4. Marzenie większości. Tylko w tutaj wygląda na to, że adaptacja będzie na poziomie zerowym w sumie (zasłony na oknach niewiele dadzą jak na podłodze i ścianach będą kafelki), narożnik dosunięty do tylnej ściany, kolumny też nie mogą być za duże (nawet jak na kino gdzie mogą być spokojnie kolumny podstawkowe ale czy na takim metraż wystarczą takie małe pipidówy? :>>>) itp. itd. Nie wspominając o tym, że przy kanapie na końcu pomieszczenia gdzie masz 8m to scena frontowa będzie po prostu zlana. Może podjedź do pobliskiej firmy która zajmuje się instalacjami kin domowych i zapytaj o poradę (na śląsku jest sporo takich firm). Może oni coś wymyślą sensowniejszego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
child Napisano 6 marca Autor Udostępnij Napisano 6 marca 4 godziny temu, eMBe napisał: Nie rozumiesz, że ciężko wziąć odpowiedzialność i polecić coś co się sprawdzi w takich warunkach? Dostałeś już X porad, zaleceń itp. jak powinno kino domowe wyglądać (i od strony audio i od strony video plus jeszcze dochodzi akustyka o której pisałem), co musiałbyś zrobić w tym pomieszczeniu żeby to miało ręce i nogi. Wychodzi na to, że nie możesz (powody nieistotne) przeskoczyć kilku podstawowych spraw które decydują czy to będzie kino czy "kino" domowe. Można by powiedzieć, że pomieszczenie idealne na kino. Osobne a nie w salonie jak większość ludzi tutaj. Wystarczyłoby odpowiednio zaadaptować akustycznie, narożnik czy nawet dedykowane fotele kinowe na środku pomieszczenia, wtedy można spokojnie zrobić 5.2.4 albo i nawet 7.2.4. Marzenie większości. Tylko w tutaj wygląda na to, że adaptacja będzie na poziomie zerowym w sumie (zasłony na oknach niewiele dadzą jak na podłodze i ścianach będą kafelki), narożnik dosunięty do tylnej ściany, kolumny też nie mogą być za duże (nawet jak na kino gdzie mogą być spokojnie kolumny podstawkowe ale czy na takim metraż wystarczą takie małe pipidówy? :>>>) itp. itd. Nie wspominając o tym, że przy kanapie na końcu pomieszczenia gdzie masz 8m to scena frontowa będzie po prostu zlana. Może podjedź do pobliskiej firmy która zajmuje się instalacjami kin domowych i zapytaj o poradę (na śląsku jest sporo takich firm). Może oni coś wymyślą sensowniejszego. Rozumiem, że ciężko jest wziąć odpowiedzialność, i nie roszczę sobie tutaj niczego poza wsparciem ,wskazówkami , podpowiedziami, sugestiami. Jako mało zorientowany w tej materii, zarejestrowałem się tutaj właśnie po to , aby sięgnąć po Wasze porady. W temacie video nikogo nie odpytywałem , bo to mam ogarnięte, biała plama to od pierwszego postu audio, Fakt zaczynałem z pomysłem aby wszystkie kolumny. nie były za duże i wszystkie na ścianach, ale po Waszych sugestiach , dociera do mnie ,że nie tędy droga. Dlatego podpytywałem , o ewentualne wskazówki w jakie kolumny podstawkowe na przody mógłbym pójść , w ostatnim moim poście, zeby jak Piszesz m.in scena frontowa nie była zlana. Istotne jest np dla mnie podpowiedź Kogoś kto posiada Onkyo 7100 , jakie pasują do tego kolumny etc ?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Pasuje bardzo wiele kolumn, wszystko zależy od gustu i budżetu Jedni będą woleli Dali Oberon On-wall, inni System Audio Saxo, a jeszcze inni wybiorą Klipscha Opcji jest sporo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
child Napisano 6 marca Autor Udostępnij Napisano 6 marca 45 minut temu, Q21 napisał: Pasuje bardzo wiele kolumn, wszystko zależy od gustu i budżetu Jedni będą woleli Dali Oberon On-wall, inni System Audio Saxo, a jeszcze inni wybiorą Klipscha Opcji jest sporo. Cześć dzięki m nie wiem czy to przypadek ja wczoraj u Was oglądałem te głośniki , jakie polecił mi mój kumpel 🙂 System Audio Saxo 60 , a Ty dzis Proponujesz System Audio Saxo 16. Pytanie , patrząc na cenę ,kosztuja podłogowe tyle samo co naścienne , które bardziej Polecasz?? . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Jak masz miejsce to lepiej monitory albo te podłogówki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
child Napisano 6 marca Autor Udostępnij Napisano 6 marca 26 minut temu, Piotr Sonido napisał: Jak masz miejsce to lepiej monitory albo te podłogówki. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Skoro jest opcja na podłogowe, to szedłbym zdecydowanie w Saxo 60 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca (edytowany) Nie lepiej ELAC F6.2 taniej będzie albo F5 na takich samych przetwornikach (wielkość)? A wrzucić w lepszego suba albo centralny. Edytowano 10 marca przez Piotr Sonido 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts