Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ciekawią mnie Wasze opinie na temat tych słuchawek.

Wpadły mi w oko, miałem okazję trochę posłuchać w sklepie, i pierwsze odczucia są pozytywne. Może nie jest to sprzęt referencyjny, ale z pewnością "muzykalny", a ja audiofilem nie jestem 🙂

Zastanawiam się nad zakupem, cena wysoka chociaż do zaakceptowania, więc jeżeli ktoś tu na forum ma i używa to proszę niech napisze kilka słów w temacie.

Napisano
Dnia 13.03.2024 o 21:04, Martin Gora napisał:

Ciekawią mnie Wasze opinie na temat tych słuchawek.

Wpadły mi w oko, miałem okazję trochę posłuchać w sklepie, i pierwsze odczucia są pozytywne. Może nie jest to sprzęt referencyjny, ale z pewnością "muzykalny", a ja audiofilem nie jestem 🙂

Zastanawiam się nad zakupem, cena wysoka chociaż do zaakceptowania, więc jeżeli ktoś tu na forum ma i używa to proszę niech napisze kilka słów w temacie.

Cześć,

Osobiście ich słuchałem, choć proste to nie było na naszym rynku. 

Moje wrażenia były/są bardzo pozytywne. Choć zaznaczę Ci, że słuchałem tego z firmowym, ich wzmacniaczem.

Przekaz jest lekko przymatowiony i bardzo zrównoważony. Czuć ich klasę, są wielkie, dokładnie zrobione. 

Aczkolwiek, nie mogły odnieść sukcesu ze względu na zbyt wysoką cenę (uważam).

Dziś, mając w ofercie Audeze, gdy porównasz model MM500 - dostaniesz w zasadzie więcej. Dochodzi dodatkowo mnóstwo powietrza 

i pięknej, szerokiej stereofonii, a cena? na dzień dobry niższa :)

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audeze-mm-500.html

Napisano

Słuchałem może z 15 minut u znajomego z forum ( ogólnie pojechałem do niego kupić częściowo uszkodzony odtwarzacz cd) jedyne źródło jakie miał to była właśnie dziurka w tym odtwarzaczu ( denon 1560) . Słuchawki były już nieco grane ok 2 mce, i bardzo mi się podobały , duża scena jakby nieco lekko zaciemniona ale w sumie perfekcyjnie czytelna. Gdyby nie cena z kosmosu to byłby zakup numer 1 . Co do użytkowania to fakt na co dzień używam HD-650 Senków i  przy Sony sennki wydają się wiotkie i lekkie. Ale Sony zrobiło to tak że tej "wielkości" tak nie czuć.  Tak czy siak świetne słuchawki , po pół roku użytkowania jak się wygrzeją i rozklepią na głowie imho rewelacja. No i oczywiście dobry wzmacniacz słuchawkowy mile widziany , szkoda że nie zabrałem wtedy swojego forum 608 to już by je ruszyło z kopyta.

Napisano

22 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Aczkolwiek, nie mogły odnieść sukcesu ze względu na zbyt wysoką cenę (uważam).

Dziś, mając w ofercie Audeze, gdy porównasz model MM500 - dostaniesz w zasadzie więcej. Dochodzi dodatkowo mnóstwo powietrza 

Dzięki. Otwarte słuchawki już mam, chodziło mi o zamknięte. Co do ceny, to nie wiem ile Sony kosztuje w  Polsce, generalnie sprzęt kupuję w Stanach i tam $1700 to nie jest tak źle. W sumie wychodzi taniej niż Audeze 🙂

2 godziny temu, Piotrek608 napisał:

Słuchałem może z 15 minut u znajomego z forum ( ogólnie pojechałem do niego kupić częściowo uszkodzony odtwarzacz cd) jedyne źródło jakie miał to była właśnie dziurka w tym odtwarzaczu ( denon 1560) . Słuchawki były już nieco grane ok 2 mce, i bardzo mi się podobały , duża scena jakby nieco lekko zaciemniona ale w sumie perfekcyjnie czytelna. Gdyby nie cena z kosmosu to byłby zakup numer 1 . Co do użytkowania to fakt na co dzień używam HD-650 Senków i  przy Sony sennki wydają się wiotkie i lekkie. Ale Sony zrobiło to tak że tej "wielkości" tak nie czuć.  Tak czy siak świetne słuchawki , po pół roku użytkowania jak się wygrzeją i rozklepią na głowie imho rewelacja.

Bardzo dziękuję, to masz takie same odczucia jak moje. Coś czuję że się skuszę i kupię.

Napisano
Dnia 15.03.2024 o 22:09, Martin Gora napisał:

Dzięki. Otwarte słuchawki już mam, chodziło mi o zamknięte. Co do ceny, to nie wiem ile Sony kosztuje w  Polsce, generalnie sprzęt kupuję w Stanach i tam $1700 to nie jest tak źle. W sumie wychodzi taniej niż Audeze 🙂

Bardzo dziękuję, to masz takie same odczucia jak moje. Coś czuję że się skuszę i kupię.

To rodzimy rynek Audeze, więc z tego co wiem, ceny też powinny być dobre :)