Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czy wzmacniacze Onkyo A-9130 link, Onkyo A-9050 link oraz Yamaha A-S501 link będą wystarczające w sensie mocy do kolumn podłogowych takich jak JBL A180, A190, Deli Oberon 7, Heco Aurora 700, Pylon Opal 30? Pokój kwadratowy w bloku 20m2.

Jakie one mają brzmienie i charakter tak ogólnie? 

Edytowano przez jabar
Napisano
Cytat

9130 jest nowszy ale 9050 jest wyższym modelem. Z tych wymienionych zapewne ten model.

Z tego co teraz widzę, to 9050 nie jest nigdzie dostępny. Ogólnie to Onkyo ma głównie amplitunery dostępne.

Cytat

To zmacniacze o jaśniejszej charakterystyce

Zależy mi na tym, żeby środek i góra były wyraźne, przestrzenne, z przodu, z szeroką sceną, detaliczne, niestłumione. Czy właśnie te firmy robią sprzęt w tym klimacie? Dobrym tropem idę? 

Napisano (edytowany)

A jakie będzie źródło ? Ja szczerze mówiąc to na start w takim budżecie wybrałbym Wiim Amp i zaoszczędzoną różnicę ( DAC / streamer ) dołożył do kolumn.

Jeżeli rozważasz używane to ja ostatnio za bardzo tanio kupiłem sobie Yamahę RS-700. Jest fajna :)

Alternatywnie jeżeli masz już źródło z regulacją głośności jak np Wiim Pro Plus i mało urządzeń wejściowych to małe wzmacniacze jak np Fosi Audio V3 grają bardzo fajnie ale są  ubogie w funkcje.

https://www.q21.pl/fosi-audio-v3-48v-czarny.html

Edytowano przez Tomasz S.
Napisano

No właśnie coraz bardziej skłaniam się jednak, żeby wypróbować Wiim Amp. Ma wszystko co potrzebuję, czyli hdmi arc i możliwość streamowania plików z karty pamięci telefonu przez wifi. 

Kupując sam wzmacniacz musiałbym jeszcze dokupić Wiim Mini i switch optyczny, żeby podłączyć tv i wiim mini do wzmacniacza. Wiim Amp rozwiązałby te wszystkie kombinacje.

Używanych nie chcę.

Napisano

Cześć, WiiM Amp to na pewno fajna opcja, gdy chcesz mieć jak najwięcej w jak najmniejszej obudowie :) Niemniej zacząłbym dokonywać ostatecznego wyboru od kolumn, a dopiero potem od wzmacniacza. W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, sprawdzisz sporo opcji i będziesz wiedział, który kierunek jest odpowiedni ;) 

Napisano
13 minut temu, Q21 napisał:

Cześć, WiiM Amp to na pewno fajna opcja, gdy chcesz mieć jak najwięcej w jak najmniejszej obudowie :) Niemniej zacząłbym dokonywać ostatecznego wyboru od kolumn, a dopiero potem od wzmacniacza. W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, sprawdzisz sporo opcji i będziesz wiedział, który kierunek jest odpowiedni ;) 

Tak właśnie zamierzam, najpierw wybór kolumn, później wzmacniacz. 

Chętnie, ale mam za daleko do was :)