Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć! 😇 

Poszukuję zestawu składającego się z IEM'ów, DAP'a i AMP + DAC'a. Aktualnie w domu mam FiiO K5 Pro ESS + Sennheiser HD600 (z czego jestem bardzo zadowolony). Mam też XM5 (nauszne) na miasto z nich również jestem zadowolony. Chciałbym złożyć sobie alternatywny zestaw do słuchania muzyki poza domem, składający się z części wymienionych wcześniej, ale nie znając się za bardzo na tym segmencie urządzeń zastanawiam się czy mój budżet powinien w ogóle obejmować zakup DAP'a (jestem gadżeciarzem dlatego o nim myślę), bo jeżeli w takiej cenie nie kupując DAP'a byłbym w stanie złożyć znacznie lepszy zestaw do słuchania to byłbym w stanie z DAP'a zrezygnować. Driver'em będzie w moim przypadku iPhone 11 Pro i zapewne w przyszłości jakiś nowszy model iPhone'a (przy założeniu rezygnacji z DAP'a).

• Budżet: 2000 - 3000 zł
  • Zastosowanie: Muzyka na mieście, poza domem, bardzo przenośny zestaw.
  • Muzyka: Dużo rapu, r&b, pop'u, przeróżnych instrumentali (szukam sprzętowo raczej czegoś uniwersalnego)

Z chęcią usłyszę Wasze zdanie w tym temacie, jakim sprzętem mógłbym się zainteresować, czego Wy używacie w podobnym budżecie i jak się sprawdza :D Z góry dziękuje wszystkim za zaangażowanie w temacie!

Napisano

Hej, możesz iść zarówno w DAPa, jak i zewnętrzny DAC/Amp do telefonu. Łączenie tego nie ma moim zdaniem sensu w tym budżecie. 

Sprawdziłbym na pewno słuchawki FiiO FD5 i elektronikę od iFi, np. GO bar. To bardzo uniwersalny i przyjemny zestaw. Jeśli wolisz DAPa, to spojrzałbym na Shanlinga M3x :) W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy ;) 

Napisano

Czy warto jest rozważać w takim budżecie Sennheisery IE600? Rozważam jak zbalansować cenę IEM/DAP w moim budżecie (2-3k), widzę w internecie sporo opinii o tym, żeby więcej kasy włożyć mimo wszystko w porządne IEM'y, a przyoszczędzić na DAP'ie. Czy są jakieś ciekawe opcje celując w wydaniu 2k na IEM'y i do 1k na DAP'a? 

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 26.03.2024 o 15:00, michals napisał:

Cześć! 😇 

Poszukuję zestawu składającego się z IEM'ów, DAP'a i AMP + DAC'a. Aktualnie w domu mam FiiO K5 Pro ESS + Sennheiser HD600 (z czego jestem bardzo zadowolony). Mam też XM5 (nauszne) na miasto z nich również jestem zadowolony. Chciałbym złożyć sobie alternatywny zestaw do słuchania muzyki poza domem, składający się z części wymienionych wcześniej, ale nie znając się za bardzo na tym segmencie urządzeń zastanawiam się czy mój budżet powinien w ogóle obejmować zakup DAP'a (jestem gadżeciarzem dlatego o nim myślę), bo jeżeli w takiej cenie nie kupując DAP'a byłbym w stanie złożyć znacznie lepszy zestaw do słuchania to byłbym w stanie z DAP'a zrezygnować. Driver'em będzie w moim przypadku iPhone 11 Pro i zapewne w przyszłości jakiś nowszy model iPhone'a (przy założeniu rezygnacji z DAP'a).

• Budżet: 2000 - 3000 zł
  • Zastosowanie: Muzyka na mieście, poza domem, bardzo przenośny zestaw.
  • Muzyka: Dużo rapu, r&b, pop'u, przeróżnych instrumentali (szukam sprzętowo raczej czegoś uniwersalnego)

Z chęcią usłyszę Wasze zdanie w tym temacie, jakim sprzętem mógłbym się zainteresować, czego Wy używacie w podobnym budżecie i jak się sprawdza :D Z góry dziękuje wszystkim za zaangażowanie w temacie!

Witaj,

Zerknij sobie na Audioquesta Dragonfly Cobalt https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/audioquest-dragonfly-cobalt.html

oraz mobilne, nowoczesne B&W PX7s2e https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px7-s2e.html

Zestawik miastowy, mobilny, ale w domu też można by zrobić z tego pożytek. Zapraszamy na testy do naszych sklepów, jak masz niedaleko :)