Piotrek29 Napisano 1 kwietnia Udostępnij Napisano 1 kwietnia Witam, Proszę o wasze opinie na temat soundbara HISENSE AX5120G, szukam czegoś niedrogiego do niedużego salonu co polepszyło by dzwięk podczas oglądania filmów i seriali, jeśli macie jakieś inne propozycje tak do +/- 2000zł to bardzo poproszę. Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janeo Napisano 2 kwietnia Udostępnij Napisano 2 kwietnia (edytowany) Hisense to gdzie indziej już popularna marka chińska, w Polsca od niedawna. Serwisem zajmuje się znana firma Gorenje. Mam go od 2 tygodni. Nie ma lepszego za tą cenę, a i wśród najlepszych niewiele odstaje, w każdym razie na pewno dla mnie różnice nie będą słyszalne. W rankingach jeszcze może nie występować, a w innych z wyznacznikiem popularności (sieciówki) może przegrywać z 2.0 za 900 zł. W najnowszym z marca 2024 w miarę obiektywnym rankingu w grupie 5.1 https://fonorama.net/soundbary-liczba-kanalow-5-1-2/# zajmuje 3-cie miejsce wśród najlepszych, gdzie miejsca 1-2 są za 2600-3600 zł. Do tego HISENSE AX5120G jako jedyny ma 2 głośniki tylne. Jedyne minusy są niewielkie: - brak regulacji głośności na tylne głośniki (tylko poprzez oddalanie/przybliżanie, lub jak ja przy ścianie regulacja wysokością) - brak wyjścia na słuchawki (ale niewielu to chce bo to zwykłe stereo) Edytowano 2 kwietnia przez Janeo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Gorenje zajmuje się serwisem ich urządzeń AGD. Nie bardzo wierze że serwisuje ich soundbary Co nie zmienia faktu że firma prężnie weszla na rynek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janeo Napisano 4 kwietnia Udostępnij Napisano 4 kwietnia Dnia 2.04.2024 o 08:22, Janeo napisał: To nie kwestia wiary a rzeczywistość. Wystarczy sprawdzić 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janeo Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Dnia 2.04.2024 o 08:22, Janeo napisał: - brak regulacji głośności na tylne głośniki (tylko poprzez oddalanie/przybliżanie, lub jak ja przy ścianie regulacja wysokością) Myliłem się. Jest regulacja głośności tylnych głośników tego soundbara a sposób opisany jest w instrukcji (w jęz. angielskim w internecie bo polskiej nie ma) i to oczywiście skandal bo nikt nic nie wie. Ustawienie głośności tylnych głośników względem przedniej belki to podstawa. Sposób taki: przytrzymać klawisz pilota Surround przez 3 sek. aż pojawi się na wyświetlaczu “ SUR-0”, wtedy głośność zwiększyć do +5 albo zmniejszać do -5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts