BEZ Napisano 2 kwietnia Udostępnij Napisano 2 kwietnia Cześć Szukałem na forum i nie tylko, ale nie wiem jak się dowiedzieć i gdzie kupić głośnik do kolumny Kef iQ7. Nie wiem też ile taki głośnik może kosztować. A może zupełnie nie warto ich naprawiać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 2 kwietnia Udostępnij Napisano 2 kwietnia Z racji wieku podejrzewam, że głośniki mogą już być nie dostępne, ale zawsze można wysłać zapytanie do KEF https://eu.kef.com/pages/contact-us . Druga opcja to naprawa głośnika jeżeli jest możliwa, zależy od uszkodzenia. Są w Polsce firmy robiące naprawy spalonych cewek czy wymiany zawieszenia. Wtedy należy wymontować głośnik i go wysłać do nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEZ Napisano 3 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia (edytowany) W tym przypadku kopułka jest wciśnięta. Niestety to również wysokotonowiec. dzięki za podpowiedź 12 godzin temu, rms.pl napisał: Z racji wieku podejrzewam, że głośniki mogą już być nie dostępne, ale zawsze można wysłać zapytanie do KEF https://eu.kef.com/pages/contact-us . Druga opcja to naprawa głośnika jeżeli jest możliwa, zależy od uszkodzenia. Są w Polsce firmy robiące naprawy spalonych cewek czy wymiany zawieszenia. Wtedy należy wymontować głośnik i go wysłać do nich. Edytowano 3 kwietnia przez BEZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Kopułkę można doraźnie spróbować odessać, ale delikatnie, nie odkurzaczem. Do czasu naprawy jakoś pogra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia 7 godzin temu, BEZ napisał: W tym przypadku kopułka jest wciśnięta. Niestety to również wysokotonowiec. W takiej sytuacji można ją wymienić, jest dostępna w sprzedaży https://allegro.pl/oferta/cewka-kopulka-alu-19-4mm-kef-model-iq-model-q-14931003728 Kwestia znalezienia fachowca, który się podejmie wymiany kopułki. Jako tymczasowe rozwiązanie można spróbować przywrócić ją do pierwotnego kształtu jak już wspomniał michaudio. Z mojego doświadczenia można użyć mocnej taśmy klejącej duck tape czy tynkarskiej, nakleić delikatnie na brzeg wklęśnięcia i na parę razy pomału wyciągać przechodząc do środka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEZ Napisano 3 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 39 minut temu, rms.pl napisał: W takiej sytuacji można ją wymienić, jest dostępna w sprzedaży https://allegro.pl/oferta/cewka-kopulka-alu-19-4mm-kef-model-iq-model-q-14931003728 Kwestia znalezienia fachowca, który się podejmie wymiany kopułki. Jako tymczasowe rozwiązanie można spróbować przywrócić ją do pierwotnego kształtu jak już wspomniał michaudio. Z mojego doświadczenia można użyć mocnej taśmy klejącej duck tape czy tynkarskiej, nakleić delikatnie na brzeg wklęśnięcia i na parę razy pomału wyciągać przechodząc do środka. Dzięki, dobry pomysł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 kwietnia Udostępnij Napisano 3 kwietnia Zalezy co im sięstało. Ale głośniki się serwisuje. Z tym że w Kefach one pękały. To wtedy już nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEZ Napisano 4 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zalezy co im sięstało. Ale głośniki się serwisuje. Z tym że w Kefach one pękały. To wtedy już nie. Pół kopułki jest wgniecione. Zobaczymy, czy taśmą się wyciągnie, a jak nie to wymiana kopułki. W Warszawie lub okolicach ktoś takie rzeczy robi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 kwietnia Udostępnij Napisano 5 kwietnia Tego nie wiem. Do Warszawy mi jakoś mało po drodze. Wgniecenie może nie wpływać na walory brzmieniowe. U Ciebie wpływa? Czasem to wyciąganie może powodować gorsze skutki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts