Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
13 minut temu, Q21 napisał:

Cześć, ogółem powinien sobie poradzić, ale to dwie pary kolumn o całkiem różnym brzmieniu :) Czego oczekujesz od nowych kolumn i z czego się przesiadasz? 

Przed kinem miałem Diamondy 28 i Roksana Caspiana M2 i cxn. Oraz sa30 sobie testowałem. Po diracu ze względu na mody na 30hz i 50hz grało lepiej niż roksan pomimo że było czuć że roksan to lvl wyżej.

Przesiadam się z AVR 20 i ma gold 100 z 2x rel HT 1003 MK2. Chcę stereo ze względu na ilość miejsca w salonie 😉 także wchodzą w grę tylko dwie kolumny bez suba. 

Nadal biorę pod uwagę Arcama ale sa30 lub Caspian M2 z Cambridge cxn 100 lub V2. Te wzmacniacze mi najbardziej odpowiadają i jak innych nie chcę nawet testować. 

To wiem, bo słuchałem 705, 704 S2. Lecz ani z arcamem sa30 ani z roksanem Caspianem. Tylko z Cambridge cxa 81, nad m10, yamaha. To było dla mnie za jasno, ale ogólnie scena i lokalizacja instrumentów wzorowa. Także delikatne ocieplenie powinno wystąpić z Roksanem. 

Tylko że nawet na pylonie diamond, ma gold, ani Cambridge ani Yamaha mi nie pasowały. 

Ogólnie bardziej jestem nastawiony na ma Gold 200 ze względu że mi pasują i jest mi to znane brzmienie. Ale kuszą mnie bowersy i jestem ciekaw jakby się spisały z sa30/Caspianem czy nadal by były tak jasne jak na yanaha czy cxa

Napisano

Czyli wybór pada na ma gold 200 bo to bezpieczne kolumny i dla mnie póki co najlepsze.

Jeszcze się zastanowię pomiędzy Arcam sa30 i Roksan Caspian M2 z Cambridge Azur 851N lub CXN 100/V2. 
Tutaj nie będzie złego wyboru bo to i to mi się podoba :)

Pozdrawiam