Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam trafiłem na odpowiednią stronkę również proszę o pomoc w doborze soobwofera posiadam kino domowe Yamaha amplituner RXV-457 i DVD S-557 do tego głośniki Emerald firmy Prism.Wiem że to juz przeżytek,ale mam do niego sentyment .Chcę przeznaczyć na soobwoferka około 1000 zł,ale zupełny mętlik mam w głowie po oglądaniu stronek z soobwoferami.Proszę szanownych kolegów o jakieś wskazówki (myślałem o Jamo SW 200),ale nie wiem czy to dobry wybór zapomniałem dodać pokój ma wymiary 15 m kwadratowych.
Napisano
Przeglądając internet znalazłem dokładnie taki zestaw jak Twój tzn. RXV-457+DVD S-557 do tego głośniki Emerald firmy Prism i razem z nimi proponują Yamaha YST-SW030(cena na Allegro - 389 zł i dostępny jest w trzech kolorach). Kolumny są akurat dobrane kolorystycznie i wygląda to dość zgrabnie.Nie wiem co prawda jak pracują suby Yamachy - ja ma B&W - ale ogólnie kolumny tej firmy malą dobre i dardzo dobre opinie. W Jamo SW 200 mnie osobiście odrzuca promieniowanie glośnika w kierunku podłogi. Kolega ma wcześniejszy model w komplecie 5.1 i często jest problem z dobrym ustawieniem basu, tak aby nie dudnił paskudnie. Faktem jest, że Yamaha też promieniuje w dół ale ma odpowiednio wyprofilowaną podstawę powodującą rozchodzenie się dźwięku na boki.
Napisano
Po pierwsze chyba szukasz raczej subwoofera, a nie soobwoofera icon_wink.gif

Odpowiedź na twoje pytanie jest trudna. Napisz czy wolisz dużo basu czy raczej ma on być sprężysty i dynamiczny?
Wstępnie ten JAMO jest OK, ale za 1000zł możesz kupić model 300
http://www.dvdsystem.pl/opis.php?towID=5303
Ewentualnie proponuję SONY, tego modelu konkretnie nie słuchałem, ale z doświadczenia wiem, że suby od SONY dają bardzo mocny i przy tym czysty bas (posiadam SA-W3800).
http://www.agdhome.pl/go/_info/?id=351&...16fea97420cd885
Napisano (edytowany)
Chłopaki dzięki za pokierowanie to mam do wyboru YAMAHA i SONY icon_smile.gif (pacio94) przyznam że nie brałem pod uwagę tej marki,ale mnie zainteresowała i teraz pozostaje mi tylko udać się do jakiegoś sklepu i porównać jakość dzwięku tych dwóch subków.Jeśli chodzi o bas to lubię sprężysty i dynamiczny jak napisaleś i myślę że (cooledit) ma rację co do Jamo wali w podłogę i dudni .....no chyba że się mylę.No cóż jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi i życzę wam ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH icon_biggrin.gif

ps. faktycznie szukam subwoofera, a nie soobwoofera icon_biggrin.gif jak napisałem cosik mi się pokiełbasiło icon_mrgreen.gif

No nie zapomniałem znalazlem jeszcze to http://www.prism-audio.com/index.php?id=02.03.02. tylko jest problem gdzie to kupić i jaka jest cena. Taki komplet prezentowałby się super no nie Edytowano przez RoRo
Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim...
Napisano
Lepiej nie o ile zestaw kolumn do kina (5.0/7.0) takich firm jak Prism czy M-Audio, to kupno ich subów raczej mija się z celem. Tak samo słuchanie przez nie muzyki, chociaż wiadomo zagra lepiej niż jakaś wieża mini, ale na pewno gorzej niż KD z głośnikami nawet KODY.