Skocz do zawartości

Jaki amplituner do kina 5.1 Dali Fazon SAT + Dali Fazon LCR

Recommended Posts

Napisano

Witam!

Jak w temacie. Z racji, że nie mam za dużo miejsca to buduję kino domowe na Dali Fazon'ach. U znajomego odsłuchałem połączenia SAT'ów z REL 7tx i Marantz NR1510. Bardzo mi się spodobało i odpowiada mi podobne zestawienie.

W tej chwili mam możliwość kupienia albo 5x SAT albo 2 x SAT na tył + 3 x LCR na przód. Tu się zastanawiam czy jest sens kupować LCR'y?
Z racji, że Marantz jest troszkę "starszym" ampli (np. brak wsparcia 8k), a planuję go kupić raczej przyszłościowo to rozważam coś innego. Zastanawiam się nad następującymi modelami: Denon AVR-2800H albo Yamaha RX-V6A.

Z tego co się orientuję to Dali lubi się z nimi obydwoma. Do tej pory użytkowałem starszej Yamahy 485 i jestem zadowolony.

Użytkowanie 40% filmy, 40% muzyka 20% gry z konsoli.

SUB to temat na przyszłość, bo w tej chwili mam starego Klipsch'a, którego podłączę.

Dodatkowo, z wymagań, musi mieć wejście na gramofon.

Który z nich byście wybrali? Albo co byście polecili innego?

Z góry bardzo dziękuję!

Napisano

Fazony grają źle z Denonem. Mdło.

Zdecydowanie Yamaha albo Onkyo

4 godziny temu, nowik napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Z ciekawości, skąd taka różnica w cenie między Yamahą a pozostałymi? Procentowo jest to dość sporo :)

Zalezy gdzie szukasz Denon S970 czyli delikatnie inna wersja Denona X2800 jest teraz za 2100 na amazonie.

Onkyo sa tańsze w Niemczech. Yamaha ostatnio udaje siędobrze u nas kupić.