nowik Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia Witam! Jak w temacie. Z racji, że nie mam za dużo miejsca to buduję kino domowe na Dali Fazon'ach. U znajomego odsłuchałem połączenia SAT'ów z REL 7tx i Marantz NR1510. Bardzo mi się spodobało i odpowiada mi podobne zestawienie. W tej chwili mam możliwość kupienia albo 5x SAT albo 2 x SAT na tył + 3 x LCR na przód. Tu się zastanawiam czy jest sens kupować LCR'y? Z racji, że Marantz jest troszkę "starszym" ampli (np. brak wsparcia 8k), a planuję go kupić raczej przyszłościowo to rozważam coś innego. Zastanawiam się nad następującymi modelami: Denon AVR-2800H albo Yamaha RX-V6A. Z tego co się orientuję to Dali lubi się z nimi obydwoma. Do tej pory użytkowałem starszej Yamahy 485 i jestem zadowolony. Użytkowanie 40% filmy, 40% muzyka 20% gry z konsoli. SUB to temat na przyszłość, bo w tej chwili mam starego Klipsch'a, którego podłączę. Dodatkowo, z wymagań, musi mieć wejście na gramofon. Który z nich byście wybrali? Albo co byście polecili innego? Z góry bardzo dziękuję! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia Cześć, ogółem Dali są moim zdaniem względnie uniwersalne w kwestii doboru do nich ampli. Denon bedzie spokojniejszy i ciemniejszy, Yamaha z kolei jaśniejsza. Onkyo TX-NR6100 to też ciekawa opcja, bardziej neutralna, ale dynamiczna i żywa w graniu W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowik Napisano 11 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia Dziękuję za odpowiedź. Z ciekawości, skąd taka różnica w cenie między Yamahą a pozostałymi? Procentowo jest to dość sporo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Nie da się tu wskazać jednego czynnika To sprzęty podobne do siebie tylko w ilości kanałów i funkcjach, ale wnętrze, brzmienie, wykonanie i oprogramowanie są całkiem inne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia Fazony grają źle z Denonem. Mdło. Zdecydowanie Yamaha albo Onkyo 4 godziny temu, nowik napisał: Dziękuję za odpowiedź. Z ciekawości, skąd taka różnica w cenie między Yamahą a pozostałymi? Procentowo jest to dość sporo Zalezy gdzie szukasz Denon S970 czyli delikatnie inna wersja Denona X2800 jest teraz za 2100 na amazonie. Onkyo sa tańsze w Niemczech. Yamaha ostatnio udaje siędobrze u nas kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts