Skocz do zawartości

Kolumny fyne audio f302 + pioneer a40 ae.

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, 

Posiadam kolumny głośnikowe fyne audio f302 i zastanawiam się jaki wzmacniacz najlepiej do nich dobrać. Na tą chwilę przymierzam się do pioneer a40 ae.

Zestaw będzie podłączony do Tv. Powiedzmy że w 70% oglądanie filmów i 30% słuchanie muzyki.

Czytałem o opóźnieniach głosu względem obrazu. Czy ten zestaw może mieć takie problemy ?

Proszę o porady i z góry dziękuję.

Edytowano przez muminos
Napisano

Dzięki @Q21 .

Jednak jako że w większości będzie używał nagłośnienie do oglądania TV zacząłem czytać o rozwiązaniu HDMI  ARC.

W tej sytuacji chyba zdecyduje się na ten wzmacniacz  Sonos Amp, co o tym myślisz ?

Napisano
21 godzin temu, muminos napisał:

Czytałem o opóźnieniach głosu względem obrazu. Czy ten zestaw może mieć takie problemy ?

On nie ma obrazu :)

1 godzinę temu, muminos napisał:

Czy znajdę może coś tańszego wartego uwagi z HDMI earc?

Wiim Amp i masz jeszcze sieć.

Ale pytanie czy nie możesz przesłac optykiem?

Duzo się czyta i człowiek sie łapie na te marketingowe chwyty. A tu sobie włączysz jednym pilocikiem o jaka to wygoda i sterowanie głosnoscią o jejku jejku.

A potem u 15% to nie działa. ARC = Absolut Random Connection, chodź teraz to i tak już jest ogarniete, nie jak dawniej. A kolejne 20% nie bedzie zadowolona z jakości bo wybierze coś funkcjonalnego a nie brzmiącego.