Chmarski Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 1 godzinę temu, Misio38 napisał: Cyrus się grzeje? Trochę tak. Zdarzały się momenty, że dotyk był nieprzyjemny, aczkolwiek jeszcze nie parzył jak to z MF M5si doświadczyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 4 godziny temu, Mikael napisał: Panowie, a Cyrus One HD/Cast? Mały, podobno dobra dziurka słuchawkowa, mocny przedwzmacniacz gramofonowy… Audiolab 6000A bardzo mi się podoba, ale jest szeroki jak normalne wzmacniacze. zerknij sobie na to maleństwo https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-powernode-edge.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia Używałem Cyrusa ze 4 lata. Nie mogę potwierdzić, że się grzeje. Letni to może bywał. Może miałeś ,,trudniejsze'' kolumny, może głośniej słuchasz. 2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: zerknij sobie na to maleństwo https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-powernode-edge.html A jak się tym steruje? Tylko z telefonu? Jeśli tak to porażka. Wygląda toto jak jakiś router. Jeśli to ze stajni NAD to i tak szybko się zpesuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2 godziny temu, Misio38 napisał: Używałem Cyrusa ze 4 lata. Nie mogę potwierdzić, że się grzeje. Letni to może bywał. Może miałeś ,,trudniejsze'' kolumny, może głośniej słuchasz. 4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Możliwe. Spora powierzchnia, kolumny łase na prąd. Gorący nie był, ale momentami określenie jego temperatury jako letnia byłoby naciąganiem rzeczywistości. Roma pod tym względem wyraźnie spokojniejsza. No i karmi moje kolumny lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia Ja mam Cyrus One Cast i mogę polecić. Wszystko w jednym malym pudełku. Łatwa obsługa. Jest gniazdo słuchawkowe i przedwzmacniacz gramofonowy. Używam go 2 lata i nie powiedziałbym że się grzeje. A czasami pracuje pare godzin bez przerwy. Może jak sie go zamknie w meblu na głucho to wtedy będzie cieplejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 37 minut temu, Webster.brd napisał: Może jak sie go zamknie w meblu na głucho to wtedy będzie cieplejszy. Nie moja sytuacja. Obstawiam, ze u mnie był po prostu za słaby i leciał na wyższych obrotach niż u Was. Miałem go do testów porównawczych więc musiał się wykazać w stosunku do mocniejszego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia 23 godziny temu, Mikael napisał: Tak, obok szafki z TV stanąć by miały standy. No to dobrze zrozumiałem. 19 godzin temu, Mikael napisał: Panowie, a Cyrus One HD/Cast? Mały, podobno dobra dziurka słuchawkowa, mocny przedwzmacniacz gramofonowy… Audiolab 6000A bardzo mi się podoba, ale jest szeroki jak normalne wzmacniacze. Cyrus jest za to głeboki. Brzmi moim zdaniem ciekawiej od Audiolaba. Żywiej. Chodź audiolab 6000 pokaże przyjemne granie z niektórymi kolumnami. nnie wiem tylko czy nie wolał bym wersji HD i Wiim. Ale to kwestia ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Dnia 17.04.2024 o 18:49, Misio38 napisał: Używałem Cyrusa ze 4 lata. Nie mogę potwierdzić, że się grzeje. Letni to może bywał. Może miałeś ,,trudniejsze'' kolumny, może głośniej słuchasz. A jak się tym steruje? Tylko z telefonu? Jeśli tak to porażka. Wygląda toto jak jakiś router. Jeśli to ze stajni NAD to i tak szybko się zpesuje. Wyłącznie przez aplikację. Sami mówicie, tu na forum, że wygląd to jedno, a granie to drugie, prawda :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia 20 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Wyłącznie przez aplikację. A co z poniższym? "IR input and remote learning capability – Control it with the optional Bluesound RC1 Remote Controller." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Sami mówicie, tu na forum, że wygląd to jedno, a granie to drugie, prawda :)? To nie ja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 19 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia Nie odzywałem się kilka dni, bo musiałem poczekać na naprawę auta. Niestety, pożarło zbyt dużą część budżetu i niestety, muszę obciąć ten przeznaczony na audio tak o połowę. Priorytety. ☹️ Czy za 2,5-3 tys (mogą być używki) można coś sensownego kupić? Widziałem, że ludzie polecają Elac DBR62 czy nawet tańsze B6.2, Polk ES20. Może coś w tym kierunku? Albo faktycznie używane. Już rezygnuje z ładnej, kompaktowej obudowy. Byle miało spoko preamp phono. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia Skończyło się na używkach a mianowicie Cyrus One + Elac Carina FS 247.4 😅 Czekam jeszcze na kable i zobaczymy, czy zakup w ciemno się opłacił. Jeśli nie, kolumny będą na sprzedaż. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts