MirekAudio Napisano 17 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 (edytowany) Chciałbym dokonać pewnych ulepszeń w moim zestawie kina domowego. Obecna moja konfiguracja wygląda następująco: Arcam AVR 300 Mission 733 + Wharfedale Obsidian Surround + Subwoofer JVC SP- PW 100 Proszę o radę, na jaki ewentualnie amplituner kina domowego, mógłbym zamienić obecnego Arcama. Arcam, jest o tyle dobry że jest pewnym kompromisem pomiędzy zadowalającym dźwiękiem stereo, a dość dobrym brzemieniem w kinie. Dodam, że lubię dźwięk angielskich sprzętów, a nie do końca odpowiada mi sprzęt grający typowo górą. Od razu zaznaczę, że nie jestem w stanie rozdzielić osobno amplituner kina domowego, a osobno wzmacniacz. W tym cały detal, żeby znaleźć taki AKD, który będzie pewnym kompromisem pomiędzy dobrym kinem, a przy okazji zadowalającym stereo. Liczę na Waszą pomoc! Edytowano 17 kwietnia 2024 przez MirekAudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 17 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 Skoro odpowiada Tobie arcam to bym szedł w Arcama 10+ tak aby był Dirac w pakiecie bo robi robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2024 Cześć Ile chciałbyś przeznaczyć na nowy amplituner? Bo opcji będzie bardzo dużo, wszystko zależy od budżetu i tego, czego oczekujesz na ten moment W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 No powiem Ci że ciezko. Ja bym zmienił kolumny a nie amplituner. Jak zmieniać to tylko dalej idąc w to Arcam AVR10/11 albo NAD 778. Tego nie słuchałem. Starszy mnie nie porwał podobno ten jest znacznie lepszy. Skąd pomysł na zmiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekAudio Napisano 18 kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2024 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No powiem Ci że ciezko. Ja bym zmienił kolumny a nie amplituner. Jak zmieniać to tylko dalej idąc w to Arcam AVR10/11 albo NAD 778. Tego nie słuchałem. Starszy mnie nie porwał podobno ten jest znacznie lepszy. Skąd pomysł na zmiany? Głównie z uwagi na to, że w kinie brakuje mu dynamiki. Stereo też mogłoby być ciut lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2024 18 godzin temu, MirekAudio napisał: Głównie z uwagi na to, że w kinie brakuje mu dynamiki. Stereo też mogłoby być ciut lepsze. No to masz odpowiedź. To nie kwestia Arcama tylko kolumn. Wszystkich. Także sub do wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts