Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w wyborze kolumn i wzmacniacza. W większości do oglądania TV jednak również i słuchania muzyki (Chciałbym coś o niezłych niskich tonach). Pomieszczenie to salon otwarty na kuchnię, około 45m.

Problem taki, że szukam kolumn niskich, tak do 80-85 cm wysokości. Ogólnie im mniejszy gabaryt, tym lepiej. Byłoby coś takiego?

Budżet planowałem tak do 4000-5000. Chyba, że opłaca się trochę do czegoś konkretnego dołożyć 

Przeglądałem forum, ale nie znalazłem podobnego tematu, wszędzie raczej większe/wyższe kolumny

Napisano

Z kolumnami tej wysokości będzie problem, ale chyba Quadral miał takie (nie pamięta symbolu). Zawsze też są duże podstawkowe, np. BMN ma takie i wiele innych firm.

4-5k to b. niewielki budżet, szczególnie żeby zaspokoić takie pomieszczenie - zdecydowanie polecam sprzęt używany, więcej dostaniesz za każdą wydaną złotówkę.

Napisano

Ciężka debata z żoną, nie chce nic większego wstawić do salonu i szukam jakiegoś kompromisu. Najbardziej zależało mi na Heco 700, ale są za masywne. 

Coś granicach 6000zl jeszcze by przeszlo

Oberon i te AE120 nie wyglądają źle. Oberon tylko 83cm wysokosci. Zda to egzamin? Do czego najlepiej je podpiąć?

A jak to wszystko się ma do takiego soundbara Samsung HW-Q930C?

Ewentualnie jeszcze jakaś inna opcja?

Napisano

Moja rada: Musisz jechać na odsłuchy z Żoną KONIECZNIE. Musi zaakceptować kolumny wizualnie, a być może coś Jej się bardziej spodoba brzmieniowo (nawet jak się tym nie interesuje być może) niż wizualnie. 

Akceptacja "drugiej połowy" to połowa sukcesu - ta lepsza połowa. 😉