caesar Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Witam wszystkich. Proszę o pomoc w wyborze kolumn i wzmacniacza. W większości do oglądania TV jednak również i słuchania muzyki (Chciałbym coś o niezłych niskich tonach). Pomieszczenie to salon otwarty na kuchnię, około 45m. Problem taki, że szukam kolumn niskich, tak do 80-85 cm wysokości. Ogólnie im mniejszy gabaryt, tym lepiej. Byłoby coś takiego? Budżet planowałem tak do 4000-5000. Chyba, że opłaca się trochę do czegoś konkretnego dołożyć Przeglądałem forum, ale nie znalazłem podobnego tematu, wszędzie raczej większe/wyższe kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Z kolumnami tej wysokości będzie problem, ale chyba Quadral miał takie (nie pamięta symbolu). Zawsze też są duże podstawkowe, np. BMN ma takie i wiele innych firm. 4-5k to b. niewielki budżet, szczególnie żeby zaspokoić takie pomieszczenie - zdecydowanie polecam sprzęt używany, więcej dostaniesz za każdą wydaną złotówkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabar Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Acoustic Energy AE120 sa male, ale basu poteznego nie maja. Na twoj metraz beda raczej za male, chyba, ze tylko do tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia No nie mają. Ale mają go na dobrym poziomie. Albo Oberon 5. Te maja mocniejszy bas ale środeke i góra sa stepipne w porównaniu do AE. Skąd wynika ograniczenie wysokości? W Twoim budżecie także bym obsatwiał sprzęt uzywany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caesar Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia Ciężka debata z żoną, nie chce nic większego wstawić do salonu i szukam jakiegoś kompromisu. Najbardziej zależało mi na Heco 700, ale są za masywne. Coś granicach 6000zl jeszcze by przeszlo Oberon i te AE120 nie wyglądają źle. Oberon tylko 83cm wysokosci. Zda to egzamin? Do czego najlepiej je podpiąć? A jak to wszystko się ma do takiego soundbara Samsung HW-Q930C? Ewentualnie jeszcze jakaś inna opcja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Cześć Na 45m2 Oberony 5 będą zdecydowanie za małe niestety. Rozważyłbym Monitor Audio Bronze 500, KEF Q950. To większe kolumny, ale na ten metraż sobie poradzą i zapewnią fajny dół W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Moja rada: Musisz jechać na odsłuchy z Żoną KONIECZNIE. Musi zaakceptować kolumny wizualnie, a być może coś Jej się bardziej spodoba brzmieniowo (nawet jak się tym nie interesuje być może) niż wizualnie. Akceptacja "drugiej połowy" to połowa sukcesu - ta lepsza połowa. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts