Skocz do zawartości

WiiM Ultra nadchodzi

pavello

Recommended Posts

2 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Tak samo jak większości innych.

No pięknie Panowie. 

A jak się mają te opinie powyżej względem opisywanej wszędzie (również przez @Piotr Sonido m. in.) wyższości Wiima Pro Plus nad zwykłym Pro, skoro te różnice Dac'ów na granicy postrzegania??? 

Edytowano przez stach_s

52 minuty temu, stach_s napisał:

No pięknie Panowie. 

A jak się mają te opinie powyżej względem opisywanej wszędzie (również przez @Piotr Sonido m. in.) wyższości Wiima Pro Plus nad zwykłym Pro, skoro te różnice Dac'ów na granicy postrzegania??? 

To moje zdanie, Piotrek pewnie ma inne. 

Po prostu w większości wspóczesnych DACów nie wychwycisz różnicy, są transparentne. Wiim Mini ( czy Pro bez plusa ) mają niezbyt "współczesne" DAC. Nie chcę tutaj zaśmiecać wątku kłótniami, bo to nie o tym.

Ale ja w żadnym razie nie chcę się kłócić! 

Mam w tej chwili Wiim Pro podłączony pod wzmacniacz z dac, a myślę "po cichu" nad powrotem do pieca 100% analogowego i zastanawiam się czy pro od pro z plusem na wyjściu rca rzeczywiście będzie się tak bardzo różnić... 

Edytowano przez stach_s

19 godzin temu, Tomasz S. napisał:

Tak samo jak większości innych.

Swoją drogą czytałem jeden artykuł i tam autor napisał,ze wszystkie oczy były skierowane na wzmacniacz i uciekła chyba inna zapowiedź produktowa. Rzeczywiście.

wiim-sub-pro-750x500.webp.7e7b37593db270a78f0093cdf54a3647.webp

Że co? Subwoofer?

15 godzin temu, Tomasz S. napisał:

To moje zdanie, Piotrek pewnie ma inne. 

ja się często Tomaszu z Tobą zgadzam.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Że co? Subwoofer?

Dokładnie, chyba ,że to jakiś model z rynku tylko leży na nim tabliczka Wiim, ale nie kojarzę tego modelu więc może wreszcie bezprzewodowy sub. Targi w Monachium już w maju, to może jeszcze pokażą jakieś nowe produkty.

13 minut temu, Tomasz S. napisał:

Dokładnie, chyba ,że to jakiś model z rynku tylko leży na nim tabliczka Wiim, ale nie kojarzę tego modelu więc może wreszcie bezprzewodowy sub. Targi w Monachium już w maju, to może jeszcze pokażą jakieś nowe produkty.

Oby nie piano black, straszna wiocha :/ 

Czy uzywacie komend glosowych w Ultra? Niby sa, ale nie mam pojecia jakie xD Co obsluge interpretacje? 

Bardzo duzo uzywam dotykowego wyswietlacza - zmiana glosnosci, wybieranie presetow (szkoda ze jest tak malo), przerzucanie trackow, czy wreszcie podglanie co leci - wiec moze on ma sens ;)

12 minut temu, Tenfilip napisał:

Czy uzywacie komend glosowych w Ultra? Niby sa, ale nie mam pojecia jakie xD Co obsluge interpretacje? 

Trzeba połączyć z Alexą :( Przykładowe komendy w linku poniżej.

https://faq.wiimhome.com/en/support/solutions/articles/72000597134-what-voice-commands-can-i-use-with-my-wiim-voice-remote-

22 minuty temu, michaudio napisał:

Sprawcie sobie Alexę, kolejne ucho korpo-bigtechów w waszym domu. Niech żyje inwigilacja!!! 🤣🤣🤣

No właśnie ja już nie używam. Aż tak wygodny nie jestem, chociaż kiedyś miałem tak skonfigurowane,że wybierałem muzykę jak i włączałem światło głosowo.

https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/amazon-zacznie-podsluchiwac-nawet-sie-z-tym-nie-kryje

Dnia 21.03.2025 o 10:53, Tomasz S. napisał:

Ciekawe ciekawe.

Dnia 21.03.2025 o 12:03, michaudio napisał:

Sprawcie sobie Alexę, kolejne ucho korpo-bigtechów w waszym domu. Niech żyje inwigilacja!!! 🤣🤣🤣

zgadzam sie. I tak już przez telefon nas podsłuchują. Może prywata w domu wystarczy.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ciekawe ciekawe.

zgadzam sie. I tak już przez telefon nas podsłuchują. Może prywata w domu wystarczy.

Podsłuch w telefonie można wyłączyć, usunąć swój marker reklamowy. Jest z tym trochę rzeźby, ale efekt jest wysoce zabawny, bo pokazują się totalnie przypadkowe reklamy. Typu wypasione fotele podologiczne i tym podobne "niezbędne" mi towary. Najważniejsze, że skuteczność takiej reklamy jest zerowa.

20 godzin temu, michaudio napisał:

Podsłuch w telefonie można wyłączyć, usunąć swój marker reklamowy. Jest z tym trochę rzeźby, ale efekt jest wysoce zabawny, bo pokazują się totalnie przypadkowe reklamy. Typu wypasione fotele podologiczne i tym podobne "niezbędne" mi towary. Najważniejsze, że skuteczność takiej reklamy jest zerowa.

No nie wiem. Jakbym zobaczył reklamę fotela podologicznego to bym się na pewno zainteresował "co to"

Skoro już teraz mnie tym zaciekawiłeś :D :P