Artur Charicki Napisano 6 maja Napisano 6 maja Właśnie po Twojej informacji ze środy codziennie sprawdzam aktualizacje i jestem na bieżąco. Zobaczymy może na dniach się pojawi. Odpisz, cytując
Thugz Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Witam . Trochę postów poczytałem i pewnie temat był wałkowany . Mam od 3 tyg wiim ultra , mój ampli Yamahę RX -V 640 podniósł do życia , ale mam wieczny problem z znalezieniem w aplikacji wiim home połączenia z wiim ultra , no szlag mnie trafia , w apce pokazuje że streamer jest online ale apka go nie widzi . Mam wszystko zaktualizowane , oba urządzenia są na 2.4Ghz ustawione pod wi-fi , Spotify bez problemu się łączy ale wiim home w ogóle , jedyne obecnie rozwiązanie żeby móc wejść w ustawienia np EQ i innych potrzebnych ulepszaczy żeby poustawiać to na nowo parowanie streamera do apki , ale na drugi dzień znowu już się nie widzą . Macie na to jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 13 minut temu, Thugz napisał: Witam . Trochę postów poczytałem i pewnie temat był wałkowany . Mam od 3 tyg wiim ultra , mój ampli Yamahę RX -V 640 podniósł do życia , ale mam wieczny problem z znalezieniem w aplikacji wiim home połączenia z wiim ultra , no szlag mnie trafia , w apce pokazuje że streamer jest online ale apka go nie widzi . Mam wszystko zaktualizowane , oba urządzenia są na 2.4Ghz ustawione pod wi-fi , Spotify bez problemu się łączy ale wiim home w ogóle , jedyne obecnie rozwiązanie żeby móc wejść w ustawienia np EQ i innych potrzebnych ulepszaczy żeby poustawiać to na nowo parowanie streamera do apki , ale na drugi dzień znowu już się nie widzą . Macie na to jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję Podlacz oba (albo choc jedno) urzadzenia do ethernetu i zobacz czy pomoze. Jesli nie masz takiej mozliwosci, upewnic sie ze oba sa na jednym access point. Kiedys mialem takie problemy z niektorym urzadzeniami wlasnie jak byly na dwoch roznych AP Czy jest mozliwosc podlaczyc czytnik CD tak zeby bylo mozna obslugiwac przez ekran dotykowy? Uzywam go dosc duzo, dla mnie jest wygodny. A jesli nie, czy ktos dobieral juz cos zeby ladnie pasowalo pod (nad?) Wiim Ultra? Odnosnie DAC - dla mnie jest fajny, mam dosc "jasny" system i on tam dobrze pasuje (dla mnie). Odpisz, cytując
Thugz Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Tenfilip napisał: Podlacz oba (albo choc jedno) urzadzenia do ethernetu i zobacz czy pomoze. Jesli nie masz takiej mozliwosci, upewnic sie ze oba sa na jednym access point. Kiedys mialem takie problemy z niektorym urzadzeniami wlasnie jak byly na dwoch roznych AP Czy jest mozliwosc podlaczyc czytnik CD tak zeby bylo mozna obslugiwac przez ekran dotykowy? Uzywam go dosc duzo, dla mnie jest wygodny. A jesli nie, czy ktos dobieral juz cos zeby ladnie pasowalo pod (nad?) Wiim Ultra? Odnosnie DAC - dla mnie jest fajny, mam dosc "jasny" system i on tam dobrze pasuje (dla mnie). Dzięki za szybką podpowiedź, generalnie powinien być w tym samym Access point ale sprawdzę jeszcze raz bo to jedyne urządzenie z którym coś mi się nie łączy Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 9 minut temu, Thugz napisał: Dzięki za szybką podpowiedź, generalnie powinien być w tym samym Access point ale sprawdzę jeszcze raz bo to jedyne urządzenie z którym coś mi się nie łączy Mialem z tym problem i niestety nie pamieam co zmienilem, ale juz dziala dosc dobrze. Wydaje mi sie ze zredukowalem ilosc AP z 3 do 2. Obecnie dziala mi bardzo stabilnie. Sprawdz: - z Windows "ping -t xxx" gdzie xxx to IP ultry, i daj temu polatac z 10 minut - jak dziala po kablu - czy 5 GHz cos pomoze - zmniejsz szerokosc pasma przy 2,4 Ghz - mozesz sprobowac przypisac Wiim Ultra do jednego AP, bo moze Ci przeskakuje miedzy kilkoma Odpisz, cytując
Thugz Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 34 minuty temu, Tenfilip napisał: Mialem z tym problem i niestety nie pamieam co zmienilem, ale juz dziala dosc dobrze. Wydaje mi sie ze zredukowalem ilosc AP z 3 do 2. Obecnie dziala mi bardzo stabilnie. Sprawdz: - z Windows "ping -t xxx" gdzie xxx to IP ultry, i daj temu polatac z 10 minut - jak dziala po kablu - czy 5 GHz cos pomoze - zmniejsz szerokosc pasma przy 2,4 Ghz - mozesz sprobowac przypisac Wiim Ultra do jednego AP, bo moze Ci przeskakuje miedzy kilkoma Bardzo możliwe że przeskakuje , muszę sprawdzić, dziękuję za info Odpisz, cytując
Recommended Posts