Artur Charicki Napisano 6 maja Napisano 6 maja Właśnie po Twojej informacji ze środy codziennie sprawdzam aktualizacje i jestem na bieżąco. Zobaczymy może na dniach się pojawi. Odpisz, cytując
Thugz Napisano 29 października Napisano 29 października Witam . Trochę postów poczytałem i pewnie temat był wałkowany . Mam od 3 tyg wiim ultra , mój ampli Yamahę RX -V 640 podniósł do życia , ale mam wieczny problem z znalezieniem w aplikacji wiim home połączenia z wiim ultra , no szlag mnie trafia , w apce pokazuje że streamer jest online ale apka go nie widzi . Mam wszystko zaktualizowane , oba urządzenia są na 2.4Ghz ustawione pod wi-fi , Spotify bez problemu się łączy ale wiim home w ogóle , jedyne obecnie rozwiązanie żeby móc wejść w ustawienia np EQ i innych potrzebnych ulepszaczy żeby poustawiać to na nowo parowanie streamera do apki , ale na drugi dzień znowu już się nie widzą . Macie na to jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 29 października Napisano 29 października 13 minut temu, Thugz napisał: Witam . Trochę postów poczytałem i pewnie temat był wałkowany . Mam od 3 tyg wiim ultra , mój ampli Yamahę RX -V 640 podniósł do życia , ale mam wieczny problem z znalezieniem w aplikacji wiim home połączenia z wiim ultra , no szlag mnie trafia , w apce pokazuje że streamer jest online ale apka go nie widzi . Mam wszystko zaktualizowane , oba urządzenia są na 2.4Ghz ustawione pod wi-fi , Spotify bez problemu się łączy ale wiim home w ogóle , jedyne obecnie rozwiązanie żeby móc wejść w ustawienia np EQ i innych potrzebnych ulepszaczy żeby poustawiać to na nowo parowanie streamera do apki , ale na drugi dzień znowu już się nie widzą . Macie na to jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję Podlacz oba (albo choc jedno) urzadzenia do ethernetu i zobacz czy pomoze. Jesli nie masz takiej mozliwosci, upewnic sie ze oba sa na jednym access point. Kiedys mialem takie problemy z niektorym urzadzeniami wlasnie jak byly na dwoch roznych AP Czy jest mozliwosc podlaczyc czytnik CD tak zeby bylo mozna obslugiwac przez ekran dotykowy? Uzywam go dosc duzo, dla mnie jest wygodny. A jesli nie, czy ktos dobieral juz cos zeby ladnie pasowalo pod (nad?) Wiim Ultra? Odnosnie DAC - dla mnie jest fajny, mam dosc "jasny" system i on tam dobrze pasuje (dla mnie). Odpisz, cytując
Thugz Napisano 29 października Napisano 29 października 1 godzinę temu, Tenfilip napisał: Podlacz oba (albo choc jedno) urzadzenia do ethernetu i zobacz czy pomoze. Jesli nie masz takiej mozliwosci, upewnic sie ze oba sa na jednym access point. Kiedys mialem takie problemy z niektorym urzadzeniami wlasnie jak byly na dwoch roznych AP Czy jest mozliwosc podlaczyc czytnik CD tak zeby bylo mozna obslugiwac przez ekran dotykowy? Uzywam go dosc duzo, dla mnie jest wygodny. A jesli nie, czy ktos dobieral juz cos zeby ladnie pasowalo pod (nad?) Wiim Ultra? Odnosnie DAC - dla mnie jest fajny, mam dosc "jasny" system i on tam dobrze pasuje (dla mnie). Dzięki za szybką podpowiedź, generalnie powinien być w tym samym Access point ale sprawdzę jeszcze raz bo to jedyne urządzenie z którym coś mi się nie łączy Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 29 października Napisano 29 października 9 minut temu, Thugz napisał: Dzięki za szybką podpowiedź, generalnie powinien być w tym samym Access point ale sprawdzę jeszcze raz bo to jedyne urządzenie z którym coś mi się nie łączy Mialem z tym problem i niestety nie pamieam co zmienilem, ale juz dziala dosc dobrze. Wydaje mi sie ze zredukowalem ilosc AP z 3 do 2. Obecnie dziala mi bardzo stabilnie. Sprawdz: - z Windows "ping -t xxx" gdzie xxx to IP ultry, i daj temu polatac z 10 minut - jak dziala po kablu - czy 5 GHz cos pomoze - zmniejsz szerokosc pasma przy 2,4 Ghz - mozesz sprobowac przypisac Wiim Ultra do jednego AP, bo moze Ci przeskakuje miedzy kilkoma Odpisz, cytując
Thugz Napisano 29 października Napisano 29 października 34 minuty temu, Tenfilip napisał: Mialem z tym problem i niestety nie pamieam co zmienilem, ale juz dziala dosc dobrze. Wydaje mi sie ze zredukowalem ilosc AP z 3 do 2. Obecnie dziala mi bardzo stabilnie. Sprawdz: - z Windows "ping -t xxx" gdzie xxx to IP ultry, i daj temu polatac z 10 minut - jak dziala po kablu - czy 5 GHz cos pomoze - zmniejsz szerokosc pasma przy 2,4 Ghz - mozesz sprobowac przypisac Wiim Ultra do jednego AP, bo moze Ci przeskakuje miedzy kilkoma Bardzo możliwe że przeskakuje , muszę sprawdzić, dziękuję za info Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Pytanko do tych co używają Ultra z zewnętrznym daciem i do połączenia używają USB. Opcja usb pojawia się tylko w aplikacji jak dac jest włączony. Czy to znaczy, że za każdym razem kiedy będę wyłączał sprzęt muszę ręcznie w aplikacji output ustawiać na usb przed słuchaniem muzyki. Czy wiim automatycznie będzie ustawiał output na usb jak tylko włączę DAC’a? Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu @mateolo2 Ja go używam jako transport do zewnętrznego DACa. Nic nie musisz zmieniać. Włączam TIDAL ze smartfona i leci muzyka. Nawet jak np słucham radia internetowego to wystarczy że włączę TIDAL i też zaczyna grać. Działa automatycznie. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) 31 minut temu, Artur Charicki napisał: @mateolo2 Ja go używam jako transport do zewnętrznego DACa. Nic nie musisz zmieniać. Włączam TIDAL ze smartfona i leci muzyka. Nawet jak np słucham radia internetowego to wystarczy że włączę TIDAL i też zaczyna grać. Działa automatycznie. Ok, a masz podłączone tylko USB, czy inne wyjścia też? Typu rca, coax, toslink? i pytanie czy działa automatycznie dlatego że dac jest non stop włączony? Czy pomimo wyłączenia DAC’a i włączenia dalej wiim automatycznie wchodzi na USB out? Boję się po prostu tego, że za każdym razem po słuchaniu jak wyłączę DAC’a to on zniknie jako opcja w wiim i będzie przełączał na coś innego i za każdym razem trzeba będzie ręcznie zaznaczać USB w aplikacji przed słuchaniem. Edytowano 22 godziny temu przez mateolo2 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 17 minut temu, mateolo2 napisał: Czy pomimo wyłączenia DAC’a i włączenia dalej wiim automatycznie wchodzi na USB out? Wtedy USB out jest nieaktywne, po włączeniu DAC automatycznie się aktywuje. Jeżeli będziesz miał tylko podłączony WiiM przez USB do DAC to nie będziesz żadnego problemu i pamiętaj, że DAC włącz jako pierwszy. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Wtedy USB out jest nieaktywne, po włączeniu DAC automatycznie się aktywuje. Jeżeli będziesz miał tylko podłączony WiiM przez USB do DAC to nie będziesz żadnego problemu i pamiętaj, że DAC włącz jako pierwszy. Ciekaw jestem bo chce mieć jeszcze rca podłączone z wiima do wzmacniacza, żeby móc sobie posłuchać raz przez wewnętrzny dac, a raz przez zewnętrzny. Ciekaw jestem czy w takim przypadku wiim będzie pamiętał, że chce używać USB out Odpisz, cytując
tmnich Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: Ciekaw jestem czy w takim przypadku wiim będzie pamiętał, że chce używać USB out Nie, ponieważ się przełączy na line out czyli wyjście RCA, sekcja analogowa w WiiM Ultra jest strasznie kiepska. 1 Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, mateolo2 napisał: Ciekaw jestem bo chce mieć jeszcze rca podłączone z wiima do wzmacniacza, żeby móc sobie posłuchać raz przez wewnętrzny dac, a raz przez zewnętrzny. Ciekaw jestem czy w takim przypadku wiim będzie pamiętał, że chce używać USB out Witam z ciekawości jaki jest cel podpiecia Wiim do wzmacniacza skoro juz masz podpiete przez DAc po USB? Ja mam ultre przez dac po usb i nic nie wyłaczm system sie usypia i załacza po podaniu sygnału sterowanie przez apke z tabletu lub z ekranu Wiim Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Kurczę nie wiem jak to działa kiedy jest podłączone więcej sprzętu pod Ultra. Ja mam tylko DAC więc nie pomogę. Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Ultra robi za Preamp i przełącza żródło ale to my nim zarzadzamy cała filozofie nie bardzo rozumiem ta dyskusje Jesli kupujemy takie urzadzonko to raczej wiemy co z czym spiać tam wszystko napisane i menu tez jest przejżyste Brez zewnętrznego DACA po prosty gra Jeśli podłczymy dac to juz jest o wiele lepiej. Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Brez zewnętrznego DACA po prosty gra Jeśli podłczymy dac to juz jest o wiele lepiej. Literówka Przez wewnetrzny DAC Jeśli wyjdziemy sygnałem USB lub Optykiem do zewętrznego DAC to jest o wiele lepiej ale to też zależy od DAC i ucha słuchacza Pozdrawiam Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 6 minut temu, ITI SERWIS napisał: Brez zewnętrznego DACA po prosty gra Jeśli podłczymy dac to juz jest o wiele lepiej. Literówka Przez wewnetrzny DAC Jeśli wyjdziemy sygnałem USB lub Optykiem do zewętrznego DAC to jest o wiele lepiej ale to też zależy od DAC i ucha słuchacza Pozdrawiam To wszyscy wiedzą Tu jest pytanie bardziej o zachowanie softwareu w konkretnych sytuacjach Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: To wszyscy wiedzą Tu jest pytanie bardziej o zachowanie softwareu w konkretnych sytuacjach A co z nim nie tak mam od poczatku i jakos nie widze problemu Co potrzebujesz ? Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 18 godzin temu, tmnich napisał: Nie, ponieważ się przełączy na line out czyli wyjście RCA, sekcja analogowa w WiiM Ultra jest strasznie kiepska. Przez Ciebie wpadlem wczoraj w krolicza nore... czemu niby "strasznie kiepska"? Jest ok z tego co wyczytalem. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Tenfilip napisał: Przez Ciebie wpadlem wczoraj w krolicza nore... czemu niby "strasznie kiepska"? Jest ok z tego co wyczytalem. Widzisz, różnica jest taka, ze ja używam i porównuje realnie do sprzętów, a nie opieram się jakiś opiniach kogoś. Powtórzę jeszcze raz, WiiM Ultra w cenie 1,4k jest genialny jako transport po USB. (i tylko do takiej roli zakupiłem, żeby się nim pobawić) 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Tenfilip napisał: Przez Ciebie wpadlem wczoraj w krolicza nore... czemu niby "strasznie kiepska"? Jest ok z tego co wyczytalem. Nie jest strasznie kiepska, jest po prostu ok, nie jest świetna. Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, tmnich napisał: Widzisz, różnica jest taka, ze ja używam i porównuje realnie do sprzętów, a nie opieram się jakiś opiniach kogoś. Powtórzę jeszcze raz, WiiM Ultra w cenie 1,4k jest genialny jako transport po USB. (i tylko do takiej roli zakupiłem, żeby się nim pobawić) No ja tez uzywam i nie mam problemow z nim, dlatego pytam, dlaczego ktos tu jeczal na nia Odpisz, cytując
tmnich Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tenfilip napisał: No ja tez uzywam i nie mam problemow z nim, dlatego pytam, dlaczego ktos tu jeczal na nia Czy ja pisałem o jakimś problemie ??? Po prostu jest słaba sekcja analogowa i DAC. Czytajcie z zrozumiem. Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, tmnich napisał: Czy ja pisałem o jakimś problemie ??? Po prostu jest słaba sekcja analogowa i DAC. Czytajcie z zrozumiem. " sekcja analogowa w WiiM Ultra jest strasznie kiepska." to jest problem. DAC ma bardzo dobre wyniki, nie wiem czemu mialby byc slaby. Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, tmnich napisał: Czy ja pisałem o jakimś problemie ??? Po prostu jest słaba sekcja analogowa i DAC. Czytajcie z zrozumiem. Może trochę ostro ale słusznie kolega pisze. 3 godziny slucham daca Fiio warmer wpiętego miedzy Ultra a wzmacniacz atoll in 100 se i dalej kolumny kef r7. Mogę powiedzieć, że różnica z dacem zewnętrznym jest naprawdę wyraźna , powiedziałbym różnica klasy. Nie będę się tu rozpisywał o detalach ,ale nie spodziewałem się że dac z Ultry i wyjście analogowe tak ogranicza mój systemik. Odpisz, cytując
Recommended Posts