michaudio Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja Nie rozumiem w czym problem, nawet jeśli gość był "dziabnięty" ( co dla niektórych może być nawet zaletą, bo "swój chłop") to przecież tylko przemawiał, nie prowadził skomplikowanej operacji ratującej życie. To tylko kolejny sztucznie rozdmuchany medialnie temat zastępczy, który ma nas odciągnąć od rzeczywistych problemów. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja (edytowany) 7 godzin temu, Gmow1977 napisał: Nie ja po prostu myślę logicznie i 😂😂😂 7 godzin temu, Gmow1977 napisał: Hołownia i Duda mówili normalnie...Nie zachowywali się jak po spożyciu .On od wejścia na mównicę wykonywał podejrzane gesty i ruchy, (nerwowe szarpanie mikrofonem...rozglądanie się po stołkach ,a mimika jego twarzy oraz typowe pijackie "głoski "dopełniły reszty... Nagłośnienie to m.in.elektronika, natura rzeczy "martwych" działa dobrze, a za chwilę już nie działa, podobnie jest z urządzeniami RTV, TV też potrafi zepsuć się w jednej chwili lub z dnia na dzień. Był artykuł o tym, że nagłośnienie zawodzilo, ale widzę to za mało. 🤦♂️ Gdybyś myślał racjonalnie i logicznie brałbyś pod uwagę inne rzeczy, szukał odpowiedzi i opinii, artykułów. A Ty zamknąłeś się i utknąłeś w jednej wersji zdrzeń i narracji. Tyle w temacie... 7 godzin temu, michaudio napisał: Nie rozumiem w czym problem, nawet jeśli gość był "dziabnięty" ( co dla niektórych może być nawet zaletą, bo "swój chłop") to przecież tylko przemawiał, nie prowadził skomplikowanej operacji ratującej życie. To tylko kolejny sztucznie rozdmuchany medialnie temat zastępczy, który ma nas odciągnąć od rzeczywistych problemów. Oczywiście, żeby mówić jak najmniej o sędzi z ramienia PiSu, który jak się okazuje czmychnął do Białorusi, bo jak się okazuje działał na szkodę naszego państwa. To jest dopiero problem, nie pierdolety o pikniku i organizacji święta strażaka. Edytowano 13 maja przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja A widzieliście ostatni filmik Kolegi @Pitt39? Ile osób jest podatnych na zakłócenia ? Moje dzieci mają taką zabawkę , specjalne okulary które maja za zadanie odwracać widzenie . Np. jednym z zadań jest poprawne podpisanie się , mojej żonie wychodzi to bez problemu ja niestety nie potrafię. Wychodzą mi jakieś kulfony i odwrotne litery , mało tego nie ważne czy pod wpływem czy trzeźwy 😂 Tak że tego 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Gdybyś myślał racjonalnie i logicznie brałbyś pod uwagę inne rzeczy, szukał odpowiedzi i opinii, artykułów. A Ty zamknąłeś się i utknąłeś w jednej wersji zdrzeń i narracji. Jeszcze raz... przyjrzyj się mimice jego twarzy i ruchom... Przybliż sobie twarze Strażaków po jego prawej ,a naszej lewej stronie...Zobacz jacy wszyscy poruszeni są...? Co mi z artykułów i badań wszystko można spreparować i ludzi zmanipulować pod daną tezę Nawet jego dawny kolega z Platformy Pan P. potwierdził , że K. nie wylewa za kołnierz... Może się kiedyś gdzieś ta firma nagłaśniająca wypowie...i w pierś uderzy ,i przyzna ,że pojęcia o tych rzeczach nie mają😅 I od lipca za zbieranie grzybów się biorą 😉 Bez urazy nie mam nic do pijących .Temat zawiera pytanie :Akustyka czy pijany?I tego się trzymajmy...inne sprawy ,czy kto z jakiej opcji politycznej jaką aferę przykrywa też mnie nie interesuje...To nie miejsce na te tematy... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja 2 godziny temu, DiBatonio napisał: To jest dopiero problem, nie pierdolety o pikniku i organizacji święta strażaka. Problem to likwidacja polskiej energetyki, odsuwanie atomu i parę innych grzeszków tego typu. Ale na szkolenia ze zbierania szparagów i zmieniania pamperów pewnie wywalczo dotacje 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 13 maja Autor Udostępnij Napisano 13 maja (edytowany) 14 minut temu, marcinmarcin napisał: Problem to likwidacja polskiej energetyki. Co rozumiesz przez likwidacje polskie energetyki?. Kto się do tego przyczynił? Jeśli została zlikwidowana(chyba że to proces nieukończony), to z którego kraju pozyskujemy energie, aby można było podłaowoać telefon/laptop?(w końcu dalej tu piszemy). Edytowano 13 maja przez Pitt39 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja Znajdz sobie i przeczytaj plan wygaszania do 2035... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 13 maja Autor Udostępnij Napisano 13 maja 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Znajdz sobie i przeczytaj plan wygaszania do 2035... No to likwidacja, wygaszanie, bardzo to wszystko enigmatyczne. Nieważne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja (edytowany) 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: odsuwanie atomu i parę innych grzeszków tego typu Otóż niedawno słuchałem audycji radiowej, na tę chwilę muszą powstać kierunki na uczelniach, by było kim obsadzić taką alektrownię w sensie wykwalifikowanych inżynierów i naukowców. Chciałbyś, aby sterownią takiej elektrowni opiekowali się tacy sami fachowcy jak za sterami Tupolewa, bo ja nie. Poza tym w Polsce mamy reaktor atomowy od wielu lat, służy badaniom medycznym i naukowym. Nie ma co na siłę uszczęśliwiać energetykę atomem, bo w zanadrzu są jeszcze inne metody pozyskiwania energii. Edytowano 13 maja przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja 52 minuty temu, DiBatonio napisał: Nie ma co na siłę uszczęśliwiać energetykę atomem, bo w zanadrzu są jeszcze inne metody pozyskiwania energii. Niech zgadnę...Wiatraki Siemensa....No lepiej nie mogliśmy trafić 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 13 maja Autor Udostępnij Napisano 13 maja 15 godzin temu, Gmow1977 napisał: ja po prostu myślę logicznie i mam oczy i uszy ...Poza tym pisałem wyżej ...rozmawiałem z Akustykami, którzy takie instalacje stawiają codziennie...lch opinia przekonuje mnie wystarczająco Też wrzuciłem opinie akustyka do tego wyuczonego w zawodzie, wiec mysląc logicznie(powołując się na ten argument), trzeba by mieć więcej wątpliwości ;). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja (edytowany) 1 godzinę temu, Gmow1977 napisał: Niech zgadnę...Wiatraki Siemensa....No lepiej nie mogliśmy trafić 🤣🤣🤣 Masz tu jakiegoś Siemensa? https://inzynieria.com/budownictwo/rankingi/66685,najwieksze-farmy-wiatrowe-w-polsce-2023-top-10 Niech zgadnę...w Twoim świecie energetyka powinna stać węglem? Edytowano 13 maja przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja buhahaha ulga na stare elektryki zaraz będzie, kolejna na ekursy zbierania szparagów i zmiany pieluch 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja I się zaczyna . Panowie . A pamiętacie ten mecz na Wembley? No ...😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 38 minut temu, marcinmarcin napisał: buhahaha ulga na stare elektryki zaraz będzie, kolejna na ekursy zbierania szparagów i zmiany pieluch 🙃 Taaaa, na traktory elektryczne dla rolników 😆😆😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Masz tu jakiegoś Siemensa? https://inzynieria.com/budownictwo/rankingi/66685,najwieksze-farmy-wiatrowe-w-polsce-2023-top-10 Niech zgadnę...w Twoim świecie energetyka powinna stać węglem? https://www.gramwzielone.pl/energia-wiatrowa/20184754/polenergia-wybrala-dostawce-turbin-dla-morskich-farm-wiatrowych-na-baltyku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 2 minuty temu, Gmow1977 napisał: https://www.gramwzielone.pl/energia-wiatrowa/20184754/polenergia-wybrala-dostawce-turbin-dla-morskich-farm-wiatrowych-na-baltyku Póki co Polska stoi farmami wiatrowymi na lądzie, ale już wiem skąd ta krytyka w kontekście Siemensa i wszystko jasne... Cyt. "Siemens na celowniku Zjednoczonej Prawicy Problemy Siemens Energy oraz nieszczęsny pomysł KO-PL2050 na nowelizację ustawy odległościowej pozwolił Zjednoczonej Prawicy wysnuć na użytek polityczny prosty wniosek: wrzutka to efekt lobbingu, mającego pomóc zagranicznym firmom inwestującym w wiatraki w Polsce, a zamówienia na turbiny popłyną do podupadającego Siemensa. Szczytów absurdu sięgnął chyba Mateusz Morawiecki, który spadek akcji Orlenu (notabene po artykule portalu WysokieNapiecie.pl nt. 15 mld zł domiaru) zestawił ze wzrostem notowań Siemens Energy." Źródło: https://wysokienapiecie.pl/95173-co-ma-polska-wojna-o-wiatraki-do-globalnego-kryzysu-wiatrowego/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja Potrzeba z 8 lat żeby ***** ***-y sie zorientowały jak dobrze zrobili... tym z zachodu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 6 minut temu, marcinmarcin napisał: Potrzeba z 8 lat żeby ***** ***-y sie zorientowały jak dobrze zrobili... tym z zachodu. Dlaczego aż 8 lat? Przecież uśmiechnięta Polska chyba pomału się budzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja (edytowany) 20 minut temu, marcinmarcin napisał: Potrzeba z 8 lat żeby ***** ***-y sie zorientowały jak dobrze zrobili... tym z zachodu... Hmmmm, zważając na to kiedy Orlen już robił przymiarki do stosownych umów, to fakt, trzeba będzie poczekać co poniektórym, żeby się zorientowali kto zrobił dobrze tym z zachodu. https://wysokienapiecie.pl/86110-polskie-firmy-zbieraja-miliardy-na-farmy-wiatrowe-na-baltyku/ 9 minut temu, Gmow1977 napisał: Przecież uśmiechnięta Polska chyba pomału się budzi... 😆😆😆😆 Rolnicy, faktycznie 😁 Ale wiesz kto podpisał "zielony ład "dla Polski, czy nie wiesz? Edytowano 14 maja przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 30 minut temu, DiBatonio napisał: Ale wiesz kto podpisał "zielony ład "dla Polski, czy nie wiesz? Wiesz...Nie mieli wyjścia bo jak zwykle chodziło o pieniądze...Tylko obecni europosłowie mogli to wszystko zablokować...Ale nie ...posłusznie jak Pan rozkaże.Oj zapłaczesz ludu pracowniczy... zapłaczesz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja Czy to jest na temat ? To nie wątek polityczny 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 2 godziny temu, Gmow1977 napisał: Wiesz...Nie mieli wyjścia bo jak zwykle chodziło o pieniądze...Tylko obecni europosłowie mogli to wszystko zablokować...Ale nie ...posłusznie jak Pan rozkaże.Oj zapłaczesz ludu pracowniczy... zapłaczesz... 😂😂😂😂 Taaaaaa, nie mieli wyjścia. 2 godziny temu, Dedal napisał: Czy to jest na temat ? To nie wątek polityczny 😎 Jak to nie...😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 2 godziny temu, Dedal napisał: Czy to jest na temat ? To nie wątek polityczny 😎 Też tak myślę ale nie ja zacząłem tę rozkminkę.😎 Także kończę bo już i tak w temacie wszystko zostało powiedziane 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja Przy okazji wiemy, kto jest po czyjej stronie. 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts