Dedal Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja To powielane info , a jak zapytać to tylko ktoś czytał . xi75 np. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja Rozważylbym Atolla IN100 albo Arcama SA20. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja Raczej in200 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja 23 minuty temu, Dedal napisał: Raczej in200 . To byłby mezalians, no i chyba sporo ponad budżet autora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja 39 minut temu, Dedal napisał: Raczej in200 . Jak znajdzie za 3500 PLN to czemu nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja Za tyle ciężko będzie znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Olchowik Napisano 30 maja Autor Udostępnij Napisano 30 maja 12 minut temu, PanKlor napisał: Jak znajdzie za 3500 PLN to czemu nie Z tego co widzę to 3500 chyba nie jest realne w tym wypadku Co do mezaliansów, to zakładam, że te głośniki pewnie nie będą moimi ostatnimi głośnikami bo niestety żona stwierdziła, że są brzydkie. Jeżeli więc udałoby się znaleźć w fajnej cenie wzmacniacz, który byłby z wyższej ligii to nie byłby to znowu jakiś straszny problem Jeżeli bym cierpliwie poczekał do okolic lipca, to może udałoby mi się dorwać Arcama SA30 za 4500 PLN. Pytanie czy to połączenie będzie fajne czy lepiej jednak nie zawracać sobie głowy i wziąć coś tańszego szybciej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 30 maja Udostępnij Napisano 30 maja Arcam SA30 to fajny sprzęt, może jako sam wzmak nie jest wybitny, ale ma dobry streamer, dac no i co najważniejsze Dirac, który potrafi sporo pomoc jeśli mamy problemy z akustyka pomieszczenia. Ja swojego sprzedałem w tym miesiącu za 5000zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Olchowik Napisano 30 maja Autor Udostępnij Napisano 30 maja Chodzi mi też po głowie Denon PMA 1600 + Wiim mini, które jako kombo pewnie udałoby się znaleźć w podobnych pieniądzach. Tutaj dochodzi aspekt wizualny bo ten Denon mi się po prostu podoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja (edytowany) 8 godzin temu, PanKlor napisał: Jak znajdzie za 3500 PLN to czemu nie Może i czemu nie 🤗 Ale bardziej pasuje in200 i taka jest prawda 😉 A Sa30 mnie nie zachwycił , zresztą nie tylko mnie 🤷♂️ Pzdr Ps. Na Olx są 2 -3400 i 3200 🤭 Edytowano 31 maja przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja 36 minut temu, Dedal napisał: . Na Olx są 2 -3400 i 3200 🤭 Faktycznie, dość leciwe 10+ lat. Ale jak ktoś się nie boi to brać. Signature prawei 2x tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja O tym mowy nie było. Znajomy ma 14 lat wersja bez SE i nie mam problemów . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Olchowik Napisano 4 czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca Magnat jednak do mnie wrócił naprawiony, wygląda jak nówka sztuka i póki co wszystko jest okej. Pytanie czy warto do niego warto brać do niego streamer? (WiiM mini?) Czy jest jakiś fajny streamer które miałby także HDMI Arc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Czyli Magnat zostaje? Warto brać. Jesli korzystasz z sieci. Wtedy tak. Bo pod kątem obsługi to bardzo dobre urzadzenia. I nie drogie. 12 godzin temu, Tomasz Olchowik napisał: Czy jest jakiś fajny streamer które miałby także HDMI Arc? To raczej bez sensu. To złącze stosuje się w wzmacniaczach. Streamer jest źrodłem. Po co mu wiec podłączać inne żrodło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Olchowik Napisano 5 czerwca Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 49 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli Magnat zostaje? Na ten moment zostaje. Po krótkim odsłuchu odnoszę wrażenie, że zgrywa się z tymi Monitorami zdecydowanie lepiej niż mój Onkyo. Co prawda w oczekiwaniu na Magnata zamówiłem jeszcze (z czystej ludzkiej ciekawości) SMSL AO300. Zamówiłem z Ali i mam tam 90 dni na zwrot więc będę miał czas na porównanie 49 minut temu, Piotr Sonido napisał: Warto brać. Jesli korzystasz z sieci. Wtedy tak. Bo pod kątem obsługi to bardzo dobre urzadzenia. I nie drogie. W takim wypadku będę musiał doinwestować bo słucham sporo Spotify/Tidal/internetowe radio. 49 minut temu, Piotr Sonido napisał: To raczej bez sensu. To złącze stosuje się w wzmacniaczach. Streamer jest źrodłem. Po co mu wiec podłączać inne żrodło. Myślałem pod kątem "wygody" jakbym miał wszystko wpięte w streamer to później wzmacniacz bym tylko włączał zamiast skakać po źródłach. Fajnie by było gdyby Magnat miał opcję "chowania" nieużywanych źródeł - tak żeby zamiast skakać po wszystkich opcjach mieć do wyboru tylko te z których się korzysta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Przed chwilą, Tomasz Olchowik napisał: Na ten moment zostaje. Po krótkim odsłuchu odnoszę wrażenie, że zgrywa się z tymi Monitorami zdecydowanie lepiej niż mój Onkyo. Bo tak jest. Przed chwilą, Tomasz Olchowik napisał: W takim wypadku będę musiał doinwestować bo słucham sporo Spotify/Tidal/internetowe radio. No to absolutnie warto 1 minutę temu, Tomasz Olchowik napisał: Myślałem pod kątem "wygody" jakbym miał wszystko wpięte w streamer to później wzmacniacz bym tylko włączał zamiast skakać po źródłach. Fajnie by było gdyby Magnat miał opcję "chowania" nieużywanych źródeł - tak żeby zamiast skakać po wszystkich opcjach mieć do wyboru tylko te z których się korzysta. Rozumiem. Ok To tylko bardziej chodzi o to że to się montuje w wzmacniaczach. A przełączasz sobie wtedy źródło A to tez nie jest jeszcze standardem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca 5 godzin temu, Tomasz Olchowik napisał: Na ten moment zostaje No. To za jakiś czas jak zdecydujesz się na zmianę lamp to będzie tylko lepiej. Ale wszystko w swoim czasie. Ps. Też gram na nim z ma bronze-500 i jest git. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Olchowik Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca Przyszedł do mnie właśnie S.M.S.L. AO300 i powiem wam, że jestem zaskoczony tym małym ustrojstwem. W porównaniu do Magnata niczego mu nie brakuje. Gra może trochę bardziej analitycznie i nie jest tak ciepły, ale nie brakuje mu mocy, nie brakuje mu basu. Mam teraz lekka zagwostkę z którym wzmacniaczem zostać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 5 godzin temu, Tomasz Olchowik napisał: Przyszedł do mnie właśnie S.M.S.L. AO300 i powiem wam, że jestem zaskoczony tym małym ustrojstwem. W porównaniu do Magnata niczego mu nie brakuje. Gra może trochę bardziej analitycznie i nie jest tak ciepły, ale nie brakuje mu mocy, nie brakuje mu basu. Mam teraz lekka zagwostkę z którym wzmacniaczem zostać. No to posłuchaj ich dłużej. Zobaczysz czy ta analityczność z czasem będzie ci przeszkadzać czy poczujesz to jako zaleta. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troyan Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) A może musical m2si? Ja miałem Audiolaba 6000a Play I brakowało mi niskich przy cichym słuchaniu. Sam myślę nad audiolab 8300 lub np m3si do Bronze 500. Do tego zakup wiim Ultra jako stream. Edytowano 6 października przez Troyan Dodanie treści Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Dawno temu miałem monitor audio bx8 z harmanem hk 980. W tamtym czasie i tamtych pieniądzach grało to dobrze. Z tym że to wzmacniacz bez żadnych bajerów ale broni się dźwiękiem na tle dzisiejszych wzmacniaczy. Można go dostać poniżej 1000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-stereo-hk980-renomowanej-firmy-harman-kardon-CID99-IDZ5KLq.html Te monitory to 4ohm. Harman odda 120w przy takiej impedancji zestawów. Prędzej głośniki wypadną z kolumn niż przesterujesz wzmacniacz. Mam go do dziś i służy mi w pracy na biurku. Przy włączonym source direct bardzo przyjemny efekt odrywania się dźwięku od kolumn. I mnóstwo pieniędzy zostanie na porządny DAC by zachować upragnioną funkcjonalność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października A ja tradycyjnie Advance Acoustic. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Dnia 6.10.2024 o 10:04, Dedal napisał: A ja tradycyjnie Advance Acoustic. Bardzo ładny sprzęt i funkcjonalny, możesz coś więcej o nim powiedzieć, jak to wygląda w połączeniu z Monitor Audio Silver rx6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października (edytowany) Słuchałem, ze starszym map 105 i xi75 z serią Bx i Bronze . Ale z tego co sie orientuję to Ma + AA to bardzo dobre połączenie nie jak dawno temu było w modzie Cambridge + MA . Kolumny dostały drugie życie gdy podpiąłem AA , kilka lat juz minęło ale zawsze dobrze wspominam to połączenie. Może nie jest to idealne dla ludzi którzy chcą muzykę na czynniki pierwsze rozbierać ale jest to granie przyjemne a co za tym idzie baaardzo muzykalne. Dół był zwinny z drivem . Pamiętam że xi75 w ustawieniu direct , bardziej przypadł mi do gustu od CA cxa80 , i Arcam a19 i finalnie stanął wtedy u mnie. Pzdr 10 minut temu, Dedal napisał: Edytowano 12 października przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts