Mateusz Sz Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Witam wszystkich! Tak jak w temacie. Który amplituner byście bardziej polecili? Stara Yamaha zdechła i czas na zakup nowego 😎 Narazie będzie to grało ze starymi Tannoyami Mercury (M3,MC,M1) + Magnat 302a. W przyszłości będzie jakaś zmiana na Heco Aurora 700 lub coś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 maja Udostępnij Napisano 16 maja Z tej dwójki patrząc tylko na możliwości rozbudowy/konfiguracji zdecydowanie Denon. Więcej kanałów, więcej subów, Dirac. Denona kupisz na Amazonie za ok 4 tysiące. Ale może być też tak, że dźwiek Yamahy będzie Ci bardziej pasował i tyle. Dlaczego ograniczyłeś się do tej dwójki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Dokładnie patrząc na funkcjonalnośc Denon wypada lepiej. Tu nie ma dyskusji. Natomiast pod kątem dzwiekowym moim zdaniem A4A gra znacznie lepiej. 3800 gra dzweikiem zbliżonym do 2800. Oczywiscie roznica kalibracji oraz niewielka na mocy. Z kolei A4A gra wyraźnie lepiej od konkurenta V6A Z tym że dzwiek Yamahy jest inny. Pytanie który bardziej będzie ci odpowiadał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Sz Napisano 17 maja Autor Udostępnij Napisano 17 maja Generalnie zawsze Yamahy miałem, nigdy Denona nie miałem okazji posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja 18 minut temu, Mateusz Sz napisał: Generalnie zawsze Yamahy miałem, nigdy Denona nie miałem okazji posłuchać. No to najlepiej będzie jak wypożyczysz do domu albo zamówisz na Amazonie i ewentualnie zwrócisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja A Onkyo 7100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 maja Udostępnij Napisano 17 maja Cześć Ogółem z tego połączenia zagra lepiej Yamaha, zwłaszcza jeśli planujesz w przyszłości zakupić Heco Aurory. Warto rozważyć Onkyo TX-RZ50 jeśli w grę wchodzi jeszcze ten budżet, bo to znowu kroczek do przodu w kwestii jakości i funkcjonalności. W razie czego zapraszamy do kontaktu, na odsłuchy i wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts