Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Przymierzam się do kupna w sumie niepierwszego zestawu. Póki co skupiam się na kolumnach i, na razie, wybrałem kolumny takie jak w tytule. Cenowo bardzo podobnie w sklepie Q21. Pytanie mam do Was co lepsze i z czym to najlepiej by grało? Zastanawiałem się żeby dobrać amplituner Yamaha RXV4A. Użytkowanie sprzętu to 60%TV/Netflix itp i 40%muzyka (w 90% stream ze Spotify i Apple Music). Budżet maksymalnie 5 tysięcy. 

Pomieszczenie gdzie będą rozstawione ma 17m2. Co do dźwięku to zależy mi na tym, żeby był przyjemny dla ucha, "ciepły", nie walił basem (mieszkam w bloku). Muzyka będzie słuchana raczej cicho.

Co z tego polecacie najbardziej i czym te głośniki napędzić?

Z góry dziękuje!

Napisano

Cześć,
Jeśli szukasz barwnego grania to Indiana Line Tesi 561 w połączeniu z Yamahą RXV4a byłaby lepszą opcją. Pylony Pearl zagrają z większym rozmachem i lepszym detalem w porównaniu do Indiany ale w tym przypadku proponowałbym rozważyć amplituner Denon AVR-S660H lub Onkyo 6100. 

Zapraszamy oczywiście do kontaktu z nami w sprawie wyceny. 

Napisano

Cześć,

Tesi 561 obecnie wychodzi z oferty i na ich miejsce weszła najnowsza TESI 5

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-5.html?color=1709&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjLGyBhCYARIsAPqTz19a149p2SHwsVOrY-_Wdca_OUaLaPJmYKzJxUspqI_yH1PvQifYK2UaAlUiEALw_wcB

Naszym zdaniem  ciekawsze, poprawione, odświeżone i każdy z jej aspektów jest porostu lepszy :)

Rabat też będzie możliwy, pisz :)

Napisano

Rozumiem że my slisz o pełnym komplecie?

Bo V4A nie jest urządzeniem stereo a napisałeś w takim dziale.

Jesli 60% to kino to weź ELAC B6.2 albo Heco Aurora 300 w komplecie 5.1

Jeśli jednak chcesz stereo to nie ten amplituner.

Wtedy Arcam A5 albo Magnat MR 780 + Magnat Tempus 55 / Monitor Audio Bronze 100