Hans35 Hans35 Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja Witam. Mam problem z subwooferem. Podłączyłem pod aplituner denon. Gdy wejdę w opcje amplitunera to przy sprawdzaniu glosnikow mi działa a gdy włączę film lub radio to już cisza. Pomocy Subwoofer wilson sub 12 Denon AVR-S650H, Wilson MoviX 5.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 27 maja Udostępnij Napisano 27 maja (edytowany) Jako tryb dźwięku masz włączony podczas oglądania filmu albo słuchania radia?Po czym wnosisz ze subwoofer nie działa? Wykonałeś kalibrację? Edytowano 27 maja przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans35 Hans35 Napisano 27 maja Autor Udostępnij Napisano 27 maja Tak. Na kalibracji wszystkie glosniki działają jak powinny włącznie z subwooferem Już wszystko dziala. Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja 12 godzin temu, Hans35 Hans35 napisał: Tak. Na kalibracji wszystkie glosniki działają jak powinny włącznie z subwooferem Już wszystko dziala. Dzieki To chociaż napisz co było nie tak. Opisałeś problem. To opisz rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans35 Hans35 Napisano 28 maja Autor Udostępnij Napisano 28 maja W opcjach glosniki przednie ustawiłem na duze, surround na małe, centralne na male i subwoofer na tak. W opcjach basy, tryb subwoofera LFE+main, LPF dla LFE 120Hz. Zrobiłem kalibracji, wyłączyłem i włączyłem aplituner i wszystko już działało 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja Na 99% Twoje fronty nie powinny grać jako "large".Jeżeli tak Ci się bardziej podoba to ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans35 Hans35 Napisano 28 maja Autor Udostępnij Napisano 28 maja Jak kto lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 28 maja Udostępnij Napisano 28 maja Jasne. Tylko warto mieć świadomość, że a) tracisz w ten sposób sporo mocy ze słabiutkiego amplitunera b) zalecenia branżowe mówią o odcięciu wszystkich kanałów w kinie na 80 Hz. Resztę powinny uzupełniać subwoofery. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts