Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hejka. Witajcie. Wiem piątek. Mam jednak problem z ustawieniem onkyo rz 50 w konfiguracji 7.1.4. Ktoś coś już kombinował? Moj sprzet to klipsch 7.1.4 plus onkyo i końcowka emotivt. Kombinuje i nic. Pozdr

Napisano
1 godzinę temu, bisti30 napisał:

N ie wiem jak skonfigurowac (podlączyć atmosy) aby grało 7.1.4

Z tego co kojarzę w Onkyo nie możesz przekonfigurować przypisania końcówek mocy. Spróbuj tak jak na obrazku z linku wyżej.

Napisano
19 minut temu, bora902 napisał:

Dziękuje za twoją pomoc kolego. Wiesz może któymi przyciskami robi się reset do ust. fabrycznych

Tak zrobilem jak na obrazku. Troche lipne. Wcześniej mialem marantza sr 7010 i miał więcej końcowek. Ale onkyo gra lepiej. Lepszy obra tez jest na projektorze i tv

Którymi klafiszami moge reset zrobiić

Napisano (edytowany)

Jak wyżej podlinkowano, końcówkę podłączasz pod wyjścia przedwzmacniacza surround back i do niej podłączasz tylne surround, reszta głośników do amplitunera. Height 1 i 2 konfigurujesz jako górne (Atmos)  w zależności jak masz je rozmieszczone.

Reset robisz albo z menu, albo na amplitunerze przytrzymać wybór źródła CBL i nacisnąć przycisk zasilania, na wyświetlaczu zobaczysz CLEAR - pamiętaj nie wolno podczas tej procedury odciąć zasilania.

P.S. - a nie masz instrukcji do amplitunera?

Edytowano przez tomek72
Napisano

Mam wrażenie że nie zaglądnąłeś do instrukcji?

Piszesz post, nie wiadomo z czym masz problem, po dopytaniu nadal nie jest to jasno wyjaśnione. Jak wpiszesz model w google i hasło reset to wszystko Ci powie.

Poczytaj instrukcję. Gotowe poradniki a pytaj o konkrety.

Czy masz w ogóle Atmosy podłączone?