Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
14 godzin temu, Darek Narozny napisał:

Panowie 

Szybkie pytanie : mogę nabyć te fronty : polk signature elite es60 - czy zagrają dobrze z Yamaha RX V6A w kinie domowym , czy zostać i kupić Heco aurora 700 ? Proszę o wasze spostrzeżenia.

Dziękuję bardzo 

Darek 

A co Ci nie pasuje? Ja bym został. Bo to zmiana w bok a nie do przodu.

No chyba że coś bardzo Cie gryzie w Heco. to wtedy co innego.

Napisano

Witam serdecznie Panie Piotrze.  W Heco pasuje lub nie pasuje mi nic , bo jeszcze ich nie kupiłem.  Mam okazję kupić w podobnej cenie Heco aurora 700 lub Polk Audio Signature Elite ES60 .

Dlatego pytam które do kina i do Yamahy RX v6a będą pasować. Wiele wskazuje że Polk jest lepszy , ale wolę zapytać Was Panowie 

Pozdrawiam Serdecznie z Irlandii 

Darek

Napisano
Dnia 12.11.2024 o 12:03, Q21 napisał:

Jeden będzie wolał Polka, drugi Heco. Jak zawsze :) Obie kolumny cechuje duża energia, mocne uderzenie. Moim zdaniem Polki mogą być nieco bardziej otwarte i łagodniejsze. 

Dziękuję bardzo Panie Piotrze 

Zdecydowałem się na Polk ES 60. Pytanie odnośnie głośników surround i przysufitowych : czy powinny być też z serii ES , czy wystarczy tylko że będzie to też Polk ?  Z góry dziękuję 

Darek

Napisano

Jutro przyjadą głośniki Polk Signature Elite CS60  .

Centralny z tej serii już dojechał.  I teraz pytanie : czy głośniki tylne i głośniki przysufitowe muszą być tej samej serii?

To samo pytanie dotyczy też subwoofera. Dziękuję i proszę o wasze opinie bo są dla mnie ważne i wszystkie je uszanuję. Pozdrawiam Serdecznie z Irlandii  -  Darek 

Napisano
Dnia 19.11.2024 o 21:05, Darek Narozny napisał:

Jutro przyjadą głośniki Polk Signature Elite CS60  .

Centralny z tej serii już dojechał.  I teraz pytanie : czy głośniki tylne i głośniki przysufitowe muszą być tej samej serii?

To samo pytanie dotyczy też subwoofera. Dziękuję i proszę o wasze opinie bo są dla mnie ważne i wszystkie je uszanuję. Pozdrawiam Serdecznie z Irlandii  -  Darek 

Sub to jest całkiem inna historia ponieważ na rynku są marki, które specjalizują się w produkcji rozwiązań stricte do reprodukcji niskich tonów. No, może poza wyjątkiem Klipscha, który w niskich budżetach ma mocne suby i robi też super kolumny. Wracając jednak do firm wyspecjalizowanych to popatrz na SVS SB-1000. Na tym modelu na pewno się nie przejedziesz. Gdybyś chciał coś wycenić lub porównać oferty napisz na priv, pomożemy.

Napisano
Dnia 25.11.2024 o 07:34, Piotr Sonido napisał:

Magnat i Heco mają super ceny i dobre tanie suby.

Dziękuję bardzo,  napewno będzie to subwoofer z tych dwóch+ z Polk.  Napiszę na który padnie decyzja.

Teraz proszę o opinie tych głośników i czy napewno są do dolby Atmos.

Emotiva Airmotiv A2+
mission lx-3d mkii

Dziękuję bardzo 
Pozdrawiam 
Darek z Irlandii

Napisano
Dnia 12.11.2024 o 12:03, Q21 napisał:

Jeden będzie wolał Polka, drugi Heco. Jak zawsze :) Obie kolumny cechuje duża energia, mocne uderzenie. Moim zdaniem Polki mogą być nieco bardziej otwarte i łagodniejsze. 

Są Polki - grają niesamowicie. Dziękuję bardzo za pomoc i opinie.

Pytanie

Teraz proszę o opinie tych głośników i czy napewno są do dolby Atmos.

Emotiva Airmotiv A2+
mission lx-3d mkii
Dziękuję bardzo 
Pozdrawiam 
Darek z Irlandii

Napisano
Dnia 2.12.2024 o 10:46, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Dobrze ujęte.

Trochę mało śmieszne.  Byłem przekonany że rozmawiam ze znawcą nie dowcipnisiem. Cóż , ludzie się zmieniają.

To że nic od was nie kupiłem, nie jest powodem żeby głupio odpowiadać.

Rozumiem że jak usiadziesz na dach to będziesz antena ?  Mało śmieszne prawda ?

Mimo to Pozdrawiam 

Darek

Napisano

A gdzie tu dowcip? Jeśli głośnik jest zamontowany w suficie i skonfiguruje się go jako Atmos, to nim będzie. Głośniki górnej warstwy niczym specjalnym się nie wyróżniają, nie pracują w jakimś trybie który by zawężał grono produktów. Istotne jest prawidłowe ich rozmieszczenie oraz przemyślane zamocowanie.

Napisano
19 godzin temu, Darek Narozny napisał:

Trochę mało śmieszne.  Byłem przekonany że rozmawiam ze znawcą nie dowcipnisiem. Cóż , ludzie się zmieniają.

To że nic od was nie kupiłem, nie jest powodem żeby głupio odpowiadać.

Rozumiem że jak usiadziesz na dach to będziesz antena ?  Mało śmieszne prawda ?

Mimo to Pozdrawiam 

Darek

Doszło tu chyba do małego nieporozumienia. Po co miałbym się z czegokolwiek śmiać i kpić ? Nie po to tu jesteśmy. Piotrek po prostu dobrze i trafnie ujął sedno tematu.

Kolega Butler również ładnie wyjaśnił temat. Nie istnieje coś takiego jak głośnik atmos. Oczywiście głośniki instalacyjne natynkowe, podtynkowe czy wszelkiej maści konstrukcje dające się montować w różnych miejscach są w większym stopniu dedykowane do wykorzystania jako atmos, ale realnie głośnik staje się atmosem wtedy kiedy jest wpięty w odpowiedni terminal i dostaje odpowiedni sygnał. Równie dobrze jako atmos można wykorzystać Focal Kanta No2 ;)