dandanq Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Cześć, tak jak w temacie mam budżet do 1000 zł na zakup soundbara. Pokój 25 M2. Nie jestem ekspertem w temacie a chciałbym kupić coś co mi posłuży zarówno do słuchania muzyki (60% czasu) oraz filmów i seriali (40% czasu). Będę wdzięczny za pomoc;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca 32 minuty temu, dandanq napisał: Cześć, tak jak w temacie mam budżet do 1000 zł na zakup soundbara. Pokój 25 M2. Nie jestem ekspertem w temacie a chciałbym kupić coś co mi posłuży zarówno do słuchania muzyki (60% czasu) oraz filmów i seriali (40% czasu). Będę wdzięczny za pomoc;) Cześć, Jeśli zależy Ci na małym urządzeniu oraz żeby nie rozstawiać się z głośnikami po pokoju to możesz zerknąć na nowy soundbar Yamahy SRB30a https://www.tophifi.pl/glosniki/soundbary/yamaha-sr-b30a.html aczkolwiek, w 25 metrach będziesz czuł braki w basie i to sądzę, że spore. Oczywiście, istnieje wersja z subem ale jest droższa... https://www.tophifi.pl/glosniki/soundbary/yamaha-sr-b40a.html SRB40a... ewentualnie sugerujemy poczekać, dołożyć (może raty 10,20 x 0?) i zainteresować się głośnikami aktywnymi (all in one) które już bez porównania zagrają lepiej a niż soundbar. Czyli: ELAC CONNEX lub tez Audio PRO A28 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a28.html Daj znać, co o tym sądzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Nie ma szans na muzykę przy soundbarze za 1000 zł. Będzie to grało jak dwa Flipy ustawione po lewej i prawej stronie. Chyba e oczekiwania masz bardzo niewielkie w tym zakresie. Dozbieraj i kup system stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca 1. Kup kolumny Pylon Pearl Monitor na OLX za 500-600zł. 2. Dowolny wzmacniacz stereo za kilkaset zł. 3. Podłącz RCA-AUX swój telewizor/telefon/odtwarzacz CD/cokolwiek skąd chcesz muzykę. 4. Miażdżysz soundbary za 5 tysięcy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Dnia 17.07.2024 o 08:12, Piotr Sonido napisał: Nie ma szans na muzykę przy soundbarze za 1000 zł. TAK za 1000zl ten denon gra wyjatkowo dobrze wieczorem przy seansie filmowym : https://www.cw-mobile.de/denon-dht-s517-3-1-2-dolby-atmos-soundbar-system-mit-kabellosem-subwoofer-schwar.html?utm_source=PSM&utm_medium=Idealo&utm_campaign=PSM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Jesli tylko masz gdzie ustawic, to np. JBL A120 +na przyklad cos takiego: https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-glosnikowy-stereo-bluetooth-usb-100w-karta-dzwiekowa-mozos-m01g-15289015606 Po rabatach pewnie sie zmiescisz w budzecie. Soundbar, w tej cenie i bez subwoofera, jest tylko troche lepszy, niz glosniki z TV. Dnia 16.07.2024 o 17:04, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jeśli zależy Ci na małym urządzeniu oraz żeby nie rozstawiać się z głośnikami po pokoju to możesz zerknąć na nowy soundbar Yamahy SRB30a Dacie rade zejsc do 1000 zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 11 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Jesli tylko masz gdzie ustawic, to np. JBL A120 +na przyklad cos takiego: https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-glosnikowy-stereo-bluetooth-usb-100w-karta-dzwiekowa-mozos-m01g-15289015606 Po rabatach pewnie sie zmiescisz w budzecie. Soundbar, w tej cenie i bez subwoofera, jest tylko troche lepszy, niz glosniki z TV. Dacie rade zejsc do 1000 zl? Aż tak nisko to niestety nie...oferta na priv może być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Aż tak nisko to niestety nie...oferta na priv może być. To moze lepiej nie proponowac czegos, 60% drozszego, niz przewidziany budzet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: To moze lepiej nie proponowac czegos, 60% drozszego, niz przewidziany budzet? nie trzeba kupować od razu, można poczekać, trochę odłożyć, jest też możliwość finansowania na raty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Przed chwilą, Top Hi-Fi & Video Design napisał: nie trzeba kupować od razu, można poczekać, trochę odłożyć, jest też możliwość finansowania na raty. Idac tym tokiem myslenia, to majac budzet 10k, mozna uzbierac do 30k, jaki sens maja wtedy te tematy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 1 minutę temu, no_i_fajnie napisał: Idac tym tokiem myslenia, to majac budzet 10k, mozna uzbierac do 30k, jaki sens maja wtedy te tematy? to nie adekwatne porównanie, to są zupełnie inne cyfry. Co innego odłożyć, uzbierać 500 zł, zarabiając dajmy na to 5000 zł, a co innego spróbować odłożyć 20000 zł zarabiają 5... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Dobra, jednak 60% jest adekwatne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca hehe dobra wymiana. Ale faktycznie co odłożyć 500 zł to nie 20000. Ja to bym autorowi sugerował chyba coś na raty, bo za 1000 zł to raczej kupi gówienko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dandanq Napisano 21 lipca Autor Udostępnij Napisano 21 lipca Dzięki Panowie za opinie, to w takim razie inaczej za ile najmniej coś sensownego z soundbarów można kupić? Tak jak w temacie nie jestem specem od urządzeń grających i wiedza kończy się na tym że JBL i Yamaha powinny grać dobrze;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 1 minutę temu, dandanq napisał: Dzięki Panowie za opinie, to w takim razie inaczej za ile najmniej coś sensownego z soundbarów można kupić? Tak jak w temacie nie jestem specem od urządzeń grających i wiedza kończy się na tym że JBL i Yamaha powinny grać dobrze;p Czemu jestes przeciwny kolumnom ze wzmacniaczem?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dandanq Napisano 21 lipca Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 3 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Czemu jestes przeciwny kolumnom ze wzmacniaczem?:) Ja nie jestem, ale druga połówka jakoś pod względem estetycznym nie z bardzo to przyjmuje;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 3 minuty temu, dandanq napisał: Ja nie jestem, ale druga połówka jakoś pod względem estetycznym nie z bardzo to przyjmuje;) Dlaczego zawsze ta druga polowka ma wygrywac? Kolumny tez sa estetyczne. Zabierz ja do jakiegos salonu i sie przekona, kiedy uslyszy roznice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca (edytowany) Bądź ,, Talibem ,, , to Ty masz fiuta , czy druga połówka ? 😬 Kupuj , co dusza zapragnie !!! O soundbar zapomnij . Wywalona kasa Edytowano 21 lipca przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 23 minuty temu, maciek72 napisał: Bądź ,, Talibem ,, , to Ty masz fiuta , czy druga połówka ? 😬 Kupuj , co dusza zapragnie !!! O soundbar zapomnij . Wywalona kasa Ty masz 10 lat? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Chyba do zgonu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca 23 godziny temu, bora902 napisał: TAK za 1000zl ten denon gra wyjatkowo dobrze wieczorem przy seansie filmowym : https://www.cw-mobile.de/denon-dht-s517-3-1-2-dolby-atmos-soundbar-system-mit-kabellosem-subwoofer-schwar.html?utm_source=PSM&utm_medium=Idealo&utm_campaign=PSM Jak gra w seansie wieczornym to sięnie wypowiadam. bo tu znowu Logitech Z906 mamy No ale stereo no nie. I jeśli budżet nie urośnie to faktycznie celować w 906tke jako zestaw i już. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Dnia 21.07.2024 o 07:37, bora902 napisał: TAK za 1000zl ten denon gra wyjatkowo dobrze wieczorem przy seansie filmowym : https://www.cw-mobile.de/denon-dht-s517-3-1-2-dolby-atmos-soundbar-system-mit-kabellosem-subwoofer-schwar.html?utm_source=PSM&utm_medium=Idealo&utm_campaign=PSM Nawet niezły pomysł. Podoba mi się, że Denon jeszcze gdzieś w rzeczywistości funkcjonuje, nie mówi że z jednej belki leci 5.1.4. trzyma się to kupy: 3.1 wiadomo, L/C/R na belce zmieścimy + .2 czyli gdzieś tam w sufit coś strzeli żeby było fajnie. Dialogi są z centralnego. Do filmów całkiem spoko przynajmniej na papierze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca Nie no trochę jednak naciąga jak wszyscy przy tych belkach. Bo umówmy się. Nie wystarczy dac głgśników na belce do góry żeby to był Atmos Co nie zmienia faku że fajnie że jest z subem bo to też nei jest czywiste w tej kwocie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 28 lipca Udostępnij Napisano 28 lipca Dnia 23.07.2024 o 07:14, Piotr Sonido napisał: Nie no trochę jednak naciąga jak wszyscy przy tych belkach. Bo umówmy się. Nie wystarczy dac głgśników na belce do góry żeby to był Atmos Co nie zmienia faku że fajnie że jest z subem bo to też nei jest czywiste w tej kwocie. ten soundbar 3.1.2 z sub gra lepiej niz niejedno uzywane "kino domowe" a juz z plytki bluray ze sciezka dolby atmos wymiata na streamingu nie robi juz takiego wrazenia ale tez nie jest fajansiarsko gdy jest DD niestety muzyka poprzez BT to porazka wiec nadaje sie jedynie do seansow filmowych wg.mnie najlepszy produkt do 1000zl w tym do sypialni gdy ktos lubi ciepla barwe dzwieku denona w zestawie dostepny tez kabel typu HDMI 2.1 ,optyczny etc. wiec nie ma do czego sie przyczepic (daja nawet wzornik na sciane i gumki by soundbar nie wpadal w rezonans) czy znam lepsze belki ? tak ale nie sa dostepne w tej cenie na zawolanie a tylko 2x do roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lipca Udostępnij Napisano 29 lipca 23 godziny temu, bora902 napisał: ten soundbar 3.1.2 z sub gra lepiej niz niejedno uzywane "kino domowe" a juz z plytki bluray ze sciezka dolby atmos wymiata He? Teraz piszesz sarkastycznie? Jasne że jeśli mówimy o 1000 zł to jaki system kinowy mamy do wyboru Ale czy gra lepiej od Z906? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts