Dawid Marczak Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Witam pisze post z względu o zapytanie/doradzenie przez co podpiąć koncówke mocy do telewizora przyznam że szukałem na internecie i są jakies konwertery/DAC/karty dźwiękowe dodam ze chciałbym to podpiąć tak żeby nie spalić z tv kablem optycznym do wlasnie tu nie wiem czego a z tego do koncowki mocy znalazlem takie cos nie drogie bo tez juz nie chce kupowac czegos za x tys https://www.thomann.de/pl/swissonic_da_192_24_digital_analog_conve.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Telewizor podłączony do końcówki mocy, hmm. Teoretycznie za pomocą tego Swissonika można, tylko jak będziesz regulował głośnością. Co to za końcówka mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Marczak Napisano 17 lipca Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 15 minut temu, Amarok napisał: Telewizor podłączony do końcówki mocy, hmm. Teoretycznie za pomocą tego Swissonika można, tylko jak będziesz regulował głośnością. Co to za końcówka mocy? Końcówka mocy the t.amp TA 1050 MK-X Do nich mam podłączone kolumny Tonsil Zeus 400w 4om Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Może taki DAC https://allegro.pl/oferta/fiio-br13-adapter-bluetooth-5-1-aptx-hd-ll-adaptive-hi-res-dac-odbiornik-bt-15032469512?bi_s=ads&bi_m=listing:mobile:query&bi_c=OGE0ZTJmZTMtNjA1Ny00ZGIxLWE4ZmQtZjEyMmEyMjE1Nzk2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=b467de7c-0d9d-4776-af60-28296f774f42 Drożej ale z regulacją głośności plus kabel https://allegro.pl/oferta/kabel-rca-xlr-vitalco-mkr20p-1-5-m-16052144245 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca Potrzebujesz DACa z regulacją głośności na wyjściach RCA. Ten, który znalazłeś tego nie ma. Jaki jest dla Ciebie maksymalny budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Marczak Napisano 17 lipca Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 6 godzin temu, Q21 napisał: Potrzebujesz DACa z regulacją głośności na wyjściach RCA. Ten, który znalazłeś tego nie ma. Jaki jest dla Ciebie maksymalny budżet? Powiem tak bardziej chcial bym zeby ktos mi pomógł jak mogę podlaczyc. A no budżet to zalezy bo jak mam cos kupic i tylko do tego uzywac to nie chce duzo a jak cos droższe to bedziej sensowne wykorzystanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca DACz ozliwością regulacji głośnosci. łączysz wtedy TV z takim przetowrnikiem przez kabel optyczny. Potem DAC z końcówką przez RCA No i kolumny Tam masz wejscia XLR wiec kabel RCA - XLR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca Tak naprawdę jedną z tańszych (ale wciąż drogich opcji), jakie przychodzą mi do głowy jest Topping DX3 Pro Plus. DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym, kompletem wejść i możliwością działania jako pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Marczak Napisano 18 lipca Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 10 godzin temu, Q21 napisał: Tak naprawdę jedną z tańszych (ale wciąż drogich opcji), jakie przychodzą mi do głowy jest Topping DX3 Pro Plus. DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym, kompletem wejść i możliwością działania jako pre. Powiem szczerze nawet ten dac jest dobry i chyba go kupie Bluetooth tez spoko miec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca Wypozycz go i sprawdź. Ale to może byc właśnie opcja dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca Zapraszamy, powinniśmy mieć sztukę do odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts