Piotr Sonido Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca 23 godziny temu, irvv napisał: Miałem net z routera w 2.4G i działało. Jak udostępniłem sieć z komórki przestało się spinać, ale tylko na tej komórce. Na innych urządzeniach działa ok. To jest teraz ok juz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irvv Napisano 5 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia Dnia 30.07.2024 o 07:50, Piotr Sonido napisał: To jest teraz ok juz? Jak wróciłem do pierwszej konfiguracji czyli internet z routera dla amplitunera i smartfona to zaczęło działać. Chyba to problem Tidala... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano 5 sierpnia Udostępnij Napisano 5 sierpnia Dnia 20.07.2024 o 22:18, irvv napisał: Cześć wszystkim! Uprzejmie proszę o pomoc w wybraniu kolumn podłogowych lub podstawkowych do Marantz PM7000N. Sprzęt będzie stał w małym salonie 16 m2, 2.40 m wysokim, ale chciałbym żeby był z jakimś potencjałem to mocniejszego grania. Słucham głównie rocka czasem Możdżera, ale zdarza się tez coś w stylu Hyper "Clockwork" więc sprzęt musi mieć pazur. Nie lubię dźwięku jak spod koca. Mam też nowy gramofon i trochę płyt gramofonowych m.in. z punkiem, ogólnie lata 80-te. Biorę po uwagę też sprzęt używany Koszt do 3k. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Witaj Ja mam pm7000n i dobrałem podstawki takie, że nic już nie będę szukał. I pewnie się zdziwisz, ale możesz je kupić w znanym sklepie polskim i ewentualnie oddać bez podania przyczyny. Magnat Signature 503-za ok. 2000 zł. W necie kupisz za ok 1750.Certyfikat Hi-res. Było mi mało basu, to dokupiłem mały subwoofer. Albo Magnat signature 505. Podłogowe. W Polsce ok1700 za szt. - w Niemczech ok. 1000 za szt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irvv Napisano 5 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 3 minuty temu, PanSioś napisał: Witaj Ja mam pm7000n i dobrałem podstawki takie, że nic już nie będę szukał. I pewnie się zdziwisz, ale możesz je kupić w znanym sklepie polskim i ewentualnie oddać bez podania przyczyny. Magnat Signature 503-za ok. 2000 zł. W necie kupisz za ok 1750.Certyfikat Hi-res. Było mi mało basu, to dokupiłem mały subwoofer. Albo Magnat signature 505. Podłogowe. W Polsce ok1700 za szt. - w Niemczech ok. 1000 za szt. Dziękuję sprawdzę :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 sierpnia Udostępnij Napisano 7 sierpnia Dnia 5.08.2024 o 09:49, irvv napisał: Jak wróciłem do pierwszej konfiguracji czyli internet z routera dla amplitunera i smartfona to zaczęło działać. Chyba to problem Tidala... Hmmm, Dnia 5.08.2024 o 19:06, PanSioś napisał: Witaj Ja mam pm7000n i dobrałem podstawki takie, że nic już nie będę szukał. I pewnie się zdziwisz, ale możesz je kupić w znanym sklepie polskim i ewentualnie oddać bez podania przyczyny. Magnat Signature 503-za ok. 2000 zł. W necie kupisz za ok 1750.Certyfikat Hi-res. Było mi mało basu, to dokupiłem mały subwoofer. Albo Magnat signature 505. Podłogowe. W Polsce ok1700 za szt. - w Niemczech ok. 1000 za szt. Albo wyższe ale starsze Quantum 753. Super brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irvv Napisano 14 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia Po sprawdzeniu Polk R200 słychać dużo więcej szczegółów i bas jest akurat, ale są według mnie mocno przytłumione w porównaniu do MA Silver 100. Czy to, że sklepy przysyłają używki jako nówki to jest standard w tym audiofilskim świecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia 29 minut temu, irvv napisał: Po sprawdzeniu Polk R200 słychać dużo więcej szczegółów i bas jest akurat, ale są według mnie mocno przytłumione w porównaniu do MA Silver 100. Czy to, że sklepy przysyłają używki jako nówki to jest standard w tym audiofilskim świecie? Jeśli chciałeś "tylko na odsłuch" to zdecydowanie jest to rozsądne rozwiązanie po stronie sklepu, jeśli zamówiłeś jako nowe, bez uprzedzenia, że bierzesz na testy, to nowe powinieneś dostać. Ale nie wnikam, bo nie wiem jak było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irvv Napisano 15 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 14 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jeśli chciałeś "tylko na odsłuch" to zdecydowanie jest to rozsądne rozwiązanie po stronie sklepu, jeśli zamówiłeś jako nowe, bez uprzedzenia, że bierzesz na testy, to nowe powinieneś dostać. Ale nie wnikam, bo nie wiem jak było Miały być nówki, ale może dobrze, że tak wyszło. Chyba po prostu nie było nowych na stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 9 godzin temu, irvv napisał: Miały być nówki, ale może dobrze, że tak wyszło. Chyba po prostu nie było nowych na stanie. Są i takie skrajności. Ważne abyś w tym wszystkim był zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Dnia 14.08.2024 o 22:13, irvv napisał: Po sprawdzeniu Polk R200 słychać dużo więcej szczegółów i bas jest akurat, ale są według mnie mocno przytłumione w porównaniu do MA Silver 100. Czy to, że sklepy przysyłają używki jako nówki to jest standard w tym audiofilskim świecie? Do testów czy po zakupie? Nie jest to standard ale czesto spotykany zabieg. Do testów jak najbardziej. Dla Ciebie to tez lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Dnia 14.08.2024 o 22:13, irvv napisał: Po sprawdzeniu Polk R200 słychać dużo więcej szczegółów i bas jest akurat, ale są według mnie mocno przytłumione w porównaniu do MA Silver 100. Czy to, że sklepy przysyłają używki jako nówki to jest standard w tym audiofilskim świecie? Testowałeś coś jeszcze albo zamierzasz? Czy zostałeś już z silverami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irvv Napisano 21 września Autor Udostępnij Napisano 21 września 21 minut temu, darkk napisał: Testowałeś coś jeszcze albo zamierzasz? Czy zostałeś już z silverami? Silvery i Polki oddałem. Testowałem jeszcze w salonie Indiana Line Diva 3, Jakieś Elac'i oraz Bowersy 606 S3. Dostałem dobrą ofertę na Bowersy i po odsłuchach w salonie zdecydowałem się właśnie na nie. Divy 3 też były spoko, ale przy odsprzedaży miałbym duża stratę. Bowersy miały u mnie w pokoju rozlazły i dudniący bas, ale skorygowałem gąbkami z zestawu i jest ok. Z perspektywy czasu Silvery 100 miały to coś, a bas mogłem skręcić. Robiły wrażenie przy takich kawałkach jak DJ is Your second name, w soundtracku do K-Pax etc. Może jednak były za duże do mojego salonu... Bowersy są wyrównane. Otwarte, ale też zwyczajne. Więcej było z nich słychać w sali odsłuchowej w porównaniu z bardzo otwartymi Divami 3 i miernymi dla mnie Elacami. Natomiast Bowersy w domu nie robią WOW, a Silvery zrobiły. Zaznaczam jednak, że to były moje pierwsze kolumny na nowym HIFI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 2 godziny temu, irvv napisał: Silvery i Polki oddałem. Testowałem jeszcze w salonie Indiana Line Diva 3, Jakieś Elac'i oraz Bowersy 606 S3. Dostałem dobrą ofertę na Bowersy i po odsłuchach w salonie zdecydowałem się właśnie na nie. Divy 3 też były spoko, ale przy odsprzedaży miałbym duża stratę. Bowersy miały u mnie w pokoju rozlazły i dudniący bas, ale skorygowałem gąbkami z zestawu i jest ok. Z perspektywy czasu Silvery 100 miały to coś, a bas mogłem skręcić. Robiły wrażenie przy takich kawałkach jak DJ is Your second name, w soundtracku do K-Pax etc. Może jednak były za duże do mojego salonu... Bowersy są wyrównane. Otwarte, ale też zwyczajne. Więcej było z nich słychać w sali odsłuchowej w porównaniu z bardzo otwartymi Divami 3 i miernymi dla mnie Elacami. Natomiast Bowersy w domu nie robią WOW, a Silvery zrobiły. Zaznaczam jednak, że to były moje pierwsze kolumny na nowym HIFI. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze daj znać ile kosztowały silvery, może być na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 września Udostępnij Napisano 23 września Dnia 21.09.2024 o 16:17, darkk napisał: Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze daj znać ile kosztowały silvery, może być na priv. Jeśli jesteś zainteresowany zakupem Silverów, to zapraszam do kontaktu Przygotujemy fajną wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts