Skocz do zawartości

Podejście do Kina vol. 2 - pomoc w doborze sprzętu.

Recommended Posts

Dokładnie nie pamiętam bo to zależy od serii i modelu (100, 200 etc). Dość wymagające (niska skuteczność i nisko schodząca impedancja w zakresie niskich częstotliwości) są Goldy. Silvery nie pamiętam. Poszukajcie sobie danych kolumn z wykresami impedancji i łatwiej będzie coś powiedzieć. 

Ok, po rozpisaniu sobie tego na kartce i zsumowaniu souroundów+centralny wyszło mi że większość skreśliłem bo była 2x droższa niż inne zestawy. Na placu boju zostały następujące komplety i proszę o podpowiedź która opcja z nich będzie najlepsza. W sensie najbardziej pasowała do jasności Bowersów i żeby nie brakowało im mocy i żeby denon x2800 je wykorzystał.

Triangle- nie były wcześniej poruszane, ale jeden sprzedawca mi zaproponował.

Triangle brc01+br02 lub br03

Monitor audio bronze c150+ c50 lub c100

Które bardziej pasują do grania Bowersow?

1 godzinę temu, Andrzejigor napisał:

Ja mam x3800 i jestem właśnie na etapie rozważania czy MA Bronze czy Silver. 

Powiem Ci co ja się dowiedziałem choć nie traktuj tego jako poradę, bo nie mam doświadczenia. "Nie ma znaczenia czy to 2800x czy 3800x. Moc taka sama lub bardzo zbliżona. X3800 jest bardziej rozbudowana. Dopiero od 4800x masz więcej mocy i wtedy można iść w silvery, bo tak to nie wykorzystasz ich potencjału." Tak wczoraj usłyszałem.

3 godziny temu, gutozaur napisał:

Ok, po rozpisaniu sobie tego na kartce i zsumowaniu souroundów+centralny wyszło mi że większość skreśliłem bo była 2x droższa niż inne zestawy. Na placu boju zostały następujące komplety i proszę o podpowiedź która opcja z nich będzie najlepsza. W sensie najbardziej pasowała do jasności Bowersów i żeby nie brakowało im mocy i żeby denon x2800 je wykorzystał.

Triangle- nie były wcześniej poruszane, ale jeden sprzedawca mi zaproponował.

Triangle brc01+br02 lub br03

Monitor audio bronze c150+ c50 lub c100

Które bardziej pasują do grania Bowersow?

Powiem Ci co ja się dowiedziałem choć nie traktuj tego jako poradę, bo nie mam doświadczenia. "Nie ma znaczenia czy to 2800x czy 3800x. Moc taka sama lub bardzo zbliżona. X3800 jest bardziej rozbudowana. Dopiero od 4800x masz więcej mocy i wtedy można iść w silvery, bo tak to nie wykorzystasz ich potencjału." Tak wczoraj usłyszałem.

Dlatego  przed zakupem tego ampli (x3800) byłem na odsłuchu z silverami. I byłem bardzo zadowolony. 

Mi przede wszystkim zależało na 9 kanałach i kilku innych bajerach takich jak np. Dirac. 

https://www.infoaudio.pl/artykul/2268,denon-czesc-1-avr-x2800h-avr-x2800h-dab-avc-x3800h-sporo-zmian-na-lepsze-we-wzmacniaczach-wielokanalowych-8k

https://www.crutchfield.com/S-lRnejfw68Bw/compare_033AVX2800_033AVX3800/Denon-AVR-X2800H-vs-Denon-AVR-X3800H.html