PanKlor Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia Dokładnie nie pamiętam bo to zależy od serii i modelu (100, 200 etc). Dość wymagające (niska skuteczność i nisko schodząca impedancja w zakresie niskich częstotliwości) są Goldy. Silvery nie pamiętam. Poszukajcie sobie danych kolumn z wykresami impedancji i łatwiej będzie coś powiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 13 grudnia Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia Ok, po rozpisaniu sobie tego na kartce i zsumowaniu souroundów+centralny wyszło mi że większość skreśliłem bo była 2x droższa niż inne zestawy. Na placu boju zostały następujące komplety i proszę o podpowiedź która opcja z nich będzie najlepsza. W sensie najbardziej pasowała do jasności Bowersów i żeby nie brakowało im mocy i żeby denon x2800 je wykorzystał. Triangle- nie były wcześniej poruszane, ale jeden sprzedawca mi zaproponował. Triangle brc01+br02 lub br03 Monitor audio bronze c150+ c50 lub c100 Które bardziej pasują do grania Bowersow? 1 godzinę temu, Andrzejigor napisał: Ja mam x3800 i jestem właśnie na etapie rozważania czy MA Bronze czy Silver. Powiem Ci co ja się dowiedziałem choć nie traktuj tego jako poradę, bo nie mam doświadczenia. "Nie ma znaczenia czy to 2800x czy 3800x. Moc taka sama lub bardzo zbliżona. X3800 jest bardziej rozbudowana. Dopiero od 4800x masz więcej mocy i wtedy można iść w silvery, bo tak to nie wykorzystasz ich potencjału." Tak wczoraj usłyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia 3 godziny temu, gutozaur napisał: Ok, po rozpisaniu sobie tego na kartce i zsumowaniu souroundów+centralny wyszło mi że większość skreśliłem bo była 2x droższa niż inne zestawy. Na placu boju zostały następujące komplety i proszę o podpowiedź która opcja z nich będzie najlepsza. W sensie najbardziej pasowała do jasności Bowersów i żeby nie brakowało im mocy i żeby denon x2800 je wykorzystał. Triangle- nie były wcześniej poruszane, ale jeden sprzedawca mi zaproponował. Triangle brc01+br02 lub br03 Monitor audio bronze c150+ c50 lub c100 Które bardziej pasują do grania Bowersow? Powiem Ci co ja się dowiedziałem choć nie traktuj tego jako poradę, bo nie mam doświadczenia. "Nie ma znaczenia czy to 2800x czy 3800x. Moc taka sama lub bardzo zbliżona. X3800 jest bardziej rozbudowana. Dopiero od 4800x masz więcej mocy i wtedy można iść w silvery, bo tak to nie wykorzystasz ich potencjału." Tak wczoraj usłyszałem. Dlatego przed zakupem tego ampli (x3800) byłem na odsłuchu z silverami. I byłem bardzo zadowolony. Mi przede wszystkim zależało na 9 kanałach i kilku innych bajerach takich jak np. Dirac. https://www.infoaudio.pl/artykul/2268,denon-czesc-1-avr-x2800h-avr-x2800h-dab-avc-x3800h-sporo-zmian-na-lepsze-we-wzmacniaczach-wielokanalowych-8k https://www.crutchfield.com/S-lRnejfw68Bw/compare_033AVX2800_033AVX3800/Denon-AVR-X2800H-vs-Denon-AVR-X3800H.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia Do tych bowersów pasują oba. Czy wybierzesz Bronze czy Triangle będzie i tak dobrze. Osobiscie wszedl bym w Bronze lub wspomniane Silver. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 22 grudnia Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia Pozwolę sobie na podsumowanie. Ostateczne decyzje były nieco inne niż zakładane, ale wydaje mi się że ostatecznie coś z tego będzie. Lista wybranych komponentów: Amplituner Yamaha a4a (miało być rn800 + denon x2800). Jeszcze raz przesłuchałem amplituner i stwierdziłem że nie jest źle. Na pewno nie jest gorzej niż na moim starym rn602. Nie wiem co by było na rn800, bo słuchałem tego połączenia tylko w sali odsłuchowej, ale skoro jestem zadowolony to chyba dobrze. Wymieniłem więc rn800 na a4a i zrezygnowałem z x2800 i cenowo wyszło to samo. Szkoda tylko że cena tego amplitunera jest tak wysoka. Przy tej cenie powinien mieć możliwość użycia 4 atmosów. Fronty - bez zmian bowers and wilkins 603s3 Centralny - monitor audio bronze c150 Surroundy - monitor audio bronze 100 Atmosy - monitor audio bronze c180. Subwoofer - Klipsh rp1000sw. Zostały kable. Nie wiem czy wydawać dużo bo trochę nie wierzę w lepszość kabli o ile są z miedzi a nie podróbki. Warto iść w melodike lub aliexpress czy 2x2,5mm² starczy za 5zl/mb? Jakim kablem podłączyć subwoofer? Dwoma czinczami czy jednym? Fronty i amplituner już mam. Kolumny już prawie wygrzane. Reszta będzie przed lub po świętach. Zależy od kurierów. Na pewno wrzucę zdjęcie jak skończę remont poustawiam wszystko. Mały off top do @Q21. Złożyłem u was zamówienie chyba ponad tydzień temu. Niestety nic się nie wydarzyło z waszej strony. Zero odzewu. Napisałem maila po kilku dniach i też zero odzewu. Dziwne, ale zdarza się. Złożyłem zamówienie u konkurencji. Może następnym razem się uda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 grudnia Udostępnij Napisano 22 grudnia 2 godziny temu, gutozaur napisał: Dwoma czinczami czy jednym? Pojedynczy rca-rca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 22 grudnia Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia Mam jeszcze jedno pytanie na które nie znam odpowiedzi. Mianowicie chodzi o projektor. Muszę pociągnąć do niego kabel HDMI 15m czy nie muszę. Jak uzyskać dźwięk atmos z projektora? Przez optyczny chyba się nie da. 15m to dużo więc musi być dobry HDMI. Do tej pory miałem wpiętego Chromecasta ale miałem dzwiek stereo więc było ok. Jak uzyskać atmos? Ten nowy Chromecast chyba ma taką możliwość i wolałbym tak zamiast ciągnąć kabel. Da się tak?. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 grudnia Udostępnij Napisano 22 grudnia 12 minut temu, gutozaur napisał: Muszę pociągnąć do niego kabel HDMI 15m czy nie muszę. Jak uzyskać dźwięk atmos z projektora? W skrócie - musisz mieć HDMI. Szukaj światłowodowych przy tym dystansie. Co będzie robiło za odtwarzacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 23 grudnia Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 10 godzin temu, PanKlor napisał: W skrócie - musisz mieć HDMI. Szukaj światłowodowych przy tym dystansie. Co będzie robiło za odtwarzacz? Do tej pory rzucałem wszystko z telefonu na wpiętego do projektora Chromecasta. Nie wiem jak to ugryźć. Jedyne co posiadam i może robić za odtwarzacz to Xbox SX. Nie bardzo wiem co jeszcze może być źródłem w takim układzie. Nie zadziała to jeśli wepnę Chromecasta do amplitunera? Mam jeszcze iPada. Czy to można jakoś wykorzystać? 10 godzin temu, PanKlor napisał: Szukaj światłowodowych Czy to jest to samo co aktywny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 grudnia Udostępnij Napisano 23 grudnia Tu bym szedł w Melodike jako kable o spokojniejszym delikatnym tłumieniu góry. Jestem zwolennikiem tych amplitunerów. 1070/1080/A4A. Nie s ato rozbudowane amplitunery ale sam uwazam że brzmia bardzo dobrze. Zgadza się. Aktywny Światłowodowy. Wtedy będzie dobrze. Bo odegłość spora. Ale jako źrodlo to może zainwestuj w coś ciekawszego? Chociażby Firestick? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 grudnia Udostępnij Napisano 23 grudnia Źródła wpinasz w amplituner i kablem hdmi łączysz go z projektorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 23 grudnia Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tu bym szedł w Melodike jako kable o spokojniejszym delikatnym tłumieniu góry. Nie wiedziałem, że kabel może zmienić charakterystykę grania. Generalnie dokładnie takie miałem kupić. Do frontów i centralnego wezmę melodike. Do souroundów ze względu na odległość a co za tym idzie koszty wezmę kabel za 5zl/mb 2x2,5mm². 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Jestem zwolennikiem tych amplitunerów. 1070/1080/A4A. Nie s ato rozbudowane amplitunery ale sam uwazam że brzmia bardzo dobrze. Jestem po pierwszym weekendzie słuchania i jestem zachwycony. Jak wracałem do domu z tym amplitunerem to miałem mieszane uczucia i nie byłem pewny czy dobrze zrobiłem, ale teraz nie żałuję. Ten amplituner to petarda. Jedyne co to brakuje 2 wyjść na głośniki więcej i koloru srebrnego lub powinien kosztować w okoliach 5000-5500. Nie wiem ile kosztował na premierę ale za dużo. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Zgadza się. Aktywny Światłowodowy. Wtedy będzie dobrze. To szukam 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ale jako źrodlo to może zainwestuj w coś ciekawszego? Chociażby Firestick W czym jest lepszy od Chromecasta tego nowego który wyszedł niedawno? I to zadziała? Będzie atmos po wpięciu do amplitunera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:52 Dnia 22.12.2024 o 06:37, gutozaur napisał: Mały off top do @Q21. Złożyłem u was zamówienie chyba ponad tydzień temu. Niestety nic się nie wydarzyło z waszej strony. Zero odzewu. Napisałem maila po kilku dniach i też zero odzewu. Dziwne, ale zdarza się. Złożyłem zamówienie u konkurencji. Może następnym razem się uda. Hej, dziwne, że tak się stało. Poprosiłem kolegów, by napisali do Ciebie na PW Być może nasze maile wpadały do spamu u Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano Poniedziałek o 11:24 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:24 1 godzinę temu, Q21 napisał: Być może nasze maile wpadały do spamu u Ciebie. Sprawdziłem, nie było. 1 godzinę temu, Q21 napisał: Poprosiłem kolegów, by napisali do Ciebie na PW 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 17:59 Udostępnij Napisano Piątek o 17:59 Dnia 23.12.2024 o 09:42, gutozaur napisał: Nie wiedziałem, że kabel może zmienić charakterystykę grania. Może może Dnia 23.12.2024 o 09:42, gutozaur napisał: Jestem po pierwszym weekendzie słuchania i jestem zachwycony. Jak wracałem do domu z tym amplitunerem to miałem mieszane uczucia i nie byłem pewny czy dobrze zrobiłem, ale teraz nie żałuję. Ten amplituner to petarda. Jedyne co to brakuje 2 wyjść na głośniki więcej i koloru srebrnego lub powinien kosztować w okoliach 5000-5500. Nie wiem ile kosztował na premierę ale za dużo. Wszyscy by chcieli żeby audio było tańsze Ale w tym ampi sie zgadzam. Ja lubie. Dnia 23.12.2024 o 09:42, gutozaur napisał: W czym jest lepszy od Chromecasta tego nowego który wyszedł niedawno? I to zadziała? Będzie atmos po wpięciu do amplitunera? Firestick ma dzwiek HD chromecat nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano wczoraj o 04:55 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 04:55 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Firestick ma dzwiek HD chromecat nie. Według stron ten nowy Chromecast ma wszystko. Jak to zrobić technicznie? Kabel amplituner - projektor i sticka do amplitunera czy sticka do projektora i kabel projektor - amplituner czy sam stick wystarczy do projektora? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano wczoraj o 08:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:18 (edytowany) Przecież nigdzie na tym obrazku nie ma wzmianki o dzwieku HD (TrueHD i inne bezstratne kodeki). Źródła wpinaj do amplitunera. Edytowano wczoraj o 08:21 przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, PanKlor napisał: Przecież nigdzie na tym obrazku nie ma wzmianki o dźwięku HD (TrueHD i inne bezstratne kodeki). To ja chyba nie ogarniam. Myślałem że wystarczy napis dolby atmos i hdr10+. W takim razie ten firestick max będzie ok? To jest screen z firesticka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu No nie wystarczy. Zwroc uwage na TrueHD I DTS-HD. Mam Firesticka i ogarnia w 98% przypadków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu 26 minut temu, PanKlor napisał: No nie wystarczy. Zwroc uwage na TrueHD I DTS-HD. Mam Firesticka i ogarnia w 98% przypadków. Ok. A jak rozwiązałeś problem głębokości? Szafki mają zazwyczaj 40 cm głębokości. A4a ledwo się mieści a gdzie jeszcze stick. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Patyk przychodzi z krótkim kabelkiem hdmi, możesz go ułożyć równolegle do tylnej krawędzi amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, PanKlor napisał: Patyk przychodzi z krótkim kabelkiem hdmi, możesz go ułożyć równolegle do tylnej krawędzi amplitunera. 👍. A jak mam tv LG c11 i nie widziałem w specyfikacji dolby true HD, to mi coś da? Widziałem tylko atmos i inne. Edytowano 16 godzin temu przez gutozaur Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Przecież to format dzwieku więc telewizor jest tu bez znaczenia zakladajac, że źródła będą podłączone do amplitunera a tv zajmuje się jedynie obrazem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 46 minut temu, PanKlor napisał: Przecież to format dzwieku więc telewizor jest tu bez znaczenia zakladajac, że źródła będą podłączone do amplitunera a tv zajmuje się jedynie obrazem. Ok, wszystko jasne. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts