Tekanu Napisano 22 lipca 2024 Udostępnij Napisano 22 lipca 2024 Witam. Kilka dni temu nabyłem DAC audiotrak cube 2. Wiem że jest to bardzo niska półka ale dopiero zaczynam przygodę z audio. Mam do niego podpięte sluchawki isk 2011 i chciał bym je wymienić na coś lepszego. Budżet to 600 zł. Słucham raczej każdego gatunku ale uwielbiam wysokie damskie głosy i rocka. Jakie słuchawki najlepiej kupić w tym budżecie? Czy BEYERDYNAMIC DT990 PRO będą dobre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca 2024 Udostępnij Napisano 23 lipca 2024 Cześć Beyerdynamici będą rozsądnym wyborem, swego czasu było to bardzo popularne połączenie. Warto też sprawdzić Hifiman HE400SE, są nieco prostsze w napędzeniu, mają łagodniejsze, równiejsze brzmienie. Inaczej też budują scenę. Do rocka obie pary mogą się sprawdzić Opcją o cieplejszym i gęstszym brzmieniu będą Sennheisery HD560S. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 23 lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2024 Co do beyerdynamiców czy wersję 80 i 250 Ohm bardzo się różnią? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca 2024 Udostępnij Napisano 23 lipca 2024 Nie jest to olbrzymia różnica 250 Ohm mają nieco lepszą kontrolę basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 30 lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2024 Zakupiłem beyerdynamic dt990 pro i jest dobrze ale nie jestem do końca zadowolony. Czy wymiana opa na muses02 coś da? Czy może lepiej kupić lepszego Daca? Coś w cenie do 800zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 lipca 2024 Udostępnij Napisano 30 lipca 2024 A czemu nie jesteś w pełni zadowolony? Czego Ci brakuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 30 lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2024 Trochę brakuje mi średnicy i mam wrażenie że czasami gubią się z basem. Nie wiem czy to kwestia dogrzania ich czy może mój komputer jako źródło dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 30 lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2024 Największym problemem jest dla mnie to że przy potencjometrze powyżej połowy bas zaczyna delikatnie "pierdzieć". Niestety przy połowie mocy słuchawki graja dla mnie trochę za cicho. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 lipca 2024 Udostępnij Napisano 30 lipca 2024 Nie są to słuchawki, które grzeszą średnicą. Sennheisery moim zdaniem bardziej mogłyby przypaść Ci do gustu. Jeśli chcesz pozostać przy Beyerach, to sprawdziłbym iFi Zen DAC 3 lub Zen Air DAC + Zen Air CAN. Nieco wypchną one średnicę, a dzięki większej mocy też powinna się uspokoić delikatnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 31 lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2024 A czym różni się zestaw dac plus can od samego daca, tylko droższego? Bo dla takiego laika jak ja, 2 razy tańszy dac wydaje się bez sensu ale pewnie czegoś nie rozumiem poprostu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 lipca 2024 Udostępnij Napisano 31 lipca 2024 Zen Air DAC nie ma wyjścia zbalansowanego, ma nieco mniej mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 1 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2024 Właśnie przyszedł do mnie zen dac 3 i jest lepiej ale nadal przy głośniejszym słuchaniu słychać jakby delikatne charczenie. Czy to możliwe że ma za mało mocy do tych sluchawek? Czy zakup ifi zen can poprawi jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2024 Nie powinno być żadnego charczenia. Masz możliwość sprawdzenia drugiej sztuki słuchawek? Może coś jest nie tak z przetwornikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 1 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2024 Czy charczenie może być spowodowane komputerem lub zakłóceniami z sieci elektrycznej? Oraz czy Can da więcej mocy słuchawkom? Bo o ile isk 2011 graja naprawdę głośno to beyery już nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 1 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2024 Ogólnie rzecz biorąc jestem strasznie rozczarowany bo moje stare superluxy HD 669 podpięte bezpośrednio do pc grały lepiej a dokładniej nie miałem problemów ze zniekształceniami a grały też znacznie głośniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2024 11 godzin temu, Tekanu napisał: Czy charczenie może być spowodowane komputerem lub zakłóceniami z sieci elektrycznej? W teorii tak, ale problem wtedy powinien zniknąć po zmianie źródła na inny sprzęt. Największa szansa jest moim zdaniem jednak na to, że coś jest nie tak ze słuchawkami. 11 godzin temu, Tekanu napisał: Oraz czy Can da więcej mocy słuchawkom? Tak. 11 godzin temu, Tekanu napisał: Ogólnie rzecz biorąc jestem strasznie rozczarowany bo moje stare superluxy HD 669 podpięte bezpośrednio do pc grały lepiej a dokładniej nie miałem problemów ze zniekształceniami a grały też znacznie głośniej. Jeśli podobały Ci się bardziej pod kątem charakterystyki dźwięku, to tutaj jest kwestia odsłuchu, który bardzo by pomógł szukając sprzętu dla siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tekanu Napisano 2 sierpnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2024 Beyery graja lepiej i bardziej mi się podoba ich dźwięk no ale tylko do jakiegoś poziomu głośności. Niestety sporo tracą wraz ze wzrostem głośności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2024 W takim razie ponownie zaproponuję sprawdzenie drugiej sztuki tych słuchawek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 3 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2024 Wzmacniaczem można brzmienie słuchawek trochę poprawić, ale jak chcesz większej zmiany to bym sprawdził jeszcze inne słuchawki, a konkretnie wymienione wcześniej Hifimany HE400se. Grają one bardziej równo od 990, mniejsze podbicie na dole pasma, bas mniejszy ale pod lepszą kontrolą, duża przestrzenność i precyzja grania w tej kategorii cenowej, ale nie okupiona żadną ostrością w górze pasma. Testowałem je kiedyś z Audiotrakiem ale w PC z Prodigy HD2 w konfiguracji opampów OPA2604 + 2x OPA2134 i dało to bardzo dobrej jakości, muzykalne granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts