Piotr Koszela Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Cześć, proszę o poradę. Rozglądam się za głośnikami na biurko, do postawienia po obu stronach monitora. Budżet: do ok. 1500 zł. Muzyka: różnie, ale na pewno dużo bluesa, ciepłych soulowych brzmień, czasem jakiś metal, dużo ambientowej, przestrzennej muzyki. Źródło: Spotify przez bluetooth Trochę poszperałem i waham się pomiędzy Fiio SP3 i Pioneer DJ DM 50D-BT. Pioneer to max, co mi się zmieści na biurku. Jakieś sugestie? Może jakieś inne? Z góry dziękuję za podpowiedzi, opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia (edytowany) Cześć. Duże edifiery serii S2000 mk III jeżeli masz miejsce. Ja niestety musiałem się mniejszymi 1700 zadowolić. Ale one też dają radę. P.S. Sprawdziłem, że Edifery mają bt 5.0 z APTX a Pionner o tym nic nie pisze. Edytowano 10 sierpnia przez WaldekA 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Koszela Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia Dzięki, za podpowiedź. Do mnie na biurko jednak za duże. Racja z Pioneera mi - też się zastanawiałem, dlaczego nigdzie kodeków nie podają, pewnie szału nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Moze cos typu Indiana Line Tesi 241 + jakis wzmaczniacz z BT? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Spójrz na Argon Audio Fenris A4 lub troszeczkę większe i mocniejsze Fenris A5, to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze pod względem brzmienia aktywne monitory w tym budżecie, szczególnie do Twoich preferencji brzmieniowych. Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Koszela Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 22 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Moze cos typu Indiana Line Tesi 241 + jakis wzmaczniacz z BT? Dzięki za poradę, ale mało miejsca na biurku. 19 minut temu, Q21 napisał: Spójrz na Argon Audio Fenris A4 lub troszeczkę większe i mocniejsze Fenris A5, to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze pod względem brzmienia aktywne monitory w tym budżecie, szczególnie do Twoich preferencji brzmieniowych. Zapraszam na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Dzięki za poradę, ale w jednej recenzji wyczytałem, że nie obsługują kodeków aptx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Cześć, Z naszej strony wrzucamy, znane i cenione głośniki od Elac-a. małe obudowy, spora moc wzmacniaczy a przede wszystkim dźwięk ponad ta cene... https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Zapraszamy koniecznie do odsłuchu, bo warto! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Koszela Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 35 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć, Z naszej strony wrzucamy, znane i cenione głośniki od Elac-a. małe obudowy, spora moc wzmacniaczy a przede wszystkim dźwięk ponad ta cene... https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html Zapraszamy koniecznie do odsłuchu, bo warto! Kurczę, Elac-i kuszą, ale jednak lekuchno ponad moim budżetem. I tak zaczynałem od 1000:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Koszela napisał: Dzięki za poradę, ale mało miejsca na biurku. Ale one sa chyba mniejsze, niz wspomniane Pioneery, a wzmacniacz typu https://allegro.pl/produkt/wzmacniacz-kruger-matz-a-20-c2c33587-1534-4ee7-8943-0c82956e7564 to niewiele miejsca, no i to jednak bardziej przyszlosciowe rozwiazanie. Edytowano 10 sierpnia przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Koszela Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia Chodziło mi bardziej o dostawianie jeszcze do tego zewnętrznego wzmacniacza. Ale w sumie, może to dobra opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia 16 godzin temu, Piotr Koszela napisał: Kurczę, Elac-i kuszą, ale jednak lekuchno ponad moim budżetem. I tak zaczynałem od 1000:) Może warto chwilę poczekać, dołożyć i być zadowolonym? Ewentualnie możesz rozważyć raty 10x0 lub 20x0% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts