Krzylo Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Witam, Proszę doradźcie jakie kolumny najlepiej sie zgrają z ONKYO 9050. Mam na uwadze Heco Aurora 700, dali Oberon 5 lub 7, Q Acoustics 3050i, KEF Q 500, 550 lub 700, 750. Chodzi mi o czyste dynamiczne granie, bedzie to od dawien dawna moj pierwszy sprzęt stereo. Pomieszczenie to salon z kuchnią około 27 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Z wymienionych pod Onkyo bym sprawdziły KEFy 700/750, wyważone granie, bardzo dobra przestrzenność, równo zestrojona góra ze średnicą, z lekkim podbiciem basu. Z Onkyo fajnie też gra Melodika BL40 mk3, tutaj góra ma lekkie podbicie i mocniejszy bas, ale dalej grają gładko bez ostrości, przyjemnie na długie odsłuchy. Zdecydowanie polecam też odsłuch w salonie, abyś miał porównanie pomiędzy kolumnami i stylem ich grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzylo Napisano 13 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia Dziękuję pięknie za zainteresowanie, oczywiscie odsłuch to najlepsze rozwiązanie, ale niestety muszę się zdać tylko na wasze opinie. Wlasnie ktos tez mi wspominał, że KEFy dobrze zagrają z ONKYO, a czy z Heco Aurora tez bedzie dobry duet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia Postaraj się jednak zorganizować odsłuch. Opinie to jedno a Twoje uszy to drugie. Zarówno Kefy jak i Aurory często są polecane jednak kila lat temu mnie nie zachwyciły. Przez przypadek je słuchałem w S4Home przy wyborze sprzętu dla kumpla. Miały być pewniaki a wyjechał z Oberonami 7 choć mi bardziej wtedy podpasowały Fyne Audio F501. Ważne też czego słuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzylo Napisano 14 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia Zgadzam się, odsłuch to najlepsza opcja, ale niestety nie mam jak, musiałbym jezdzic ze wzmacniaczem po Polsce. Jeśli chodzi o muzykę której słucham, to przeważnie rock, blues, muzyka elektroniczna, ogolnie mówiąc rożnej. Do tego chcę zakupić gramofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akustyka.pl Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia Wystarczy tak naprawdę pojechać w jedno miejsce żeby zrobić jakieś wstępne rozeznanie w kolumnach. Opinie w internecie to jedno ale gusta i preferencje brzmieniowe są różne, niekoniecznie spodoba Ci się to co innym. Zapraszamy na odsłuch, mamy na miejscu wiele marek kolumn 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzylo Napisano 14 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia Czy w Warszawie znajdę jakis salon, gdzie mozna odsłuchać sprzęt ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Dnia 14.08.2024 o 10:14, Krzylo napisał: Czy w Warszawie znajdę jakis salon, gdzie mozna odsłuchać sprzęt ? Możemy zaprosić Cię do jednego z naszych pięciu salonów w Warszawie, ale zaprezentowalibyśmy Tobie coś z innych marek, hmmm... :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Heco Aurora 700, QAcusitc 3050 albo KEF Q 750 Heco i KEF prezentuje cieplejsze granie. łagodniejsze w gorze pasma. QAcustic jest dokładniejszy, ale nie nadmiernie jasny. Zadbaj o źródło. Odsluch a potem kolumny wypożycz do domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts