Dedal Napisano 23 września Udostępnij Napisano 23 września A jak się brzmienie ultra, zachowuje jak robi za transport do DACa dx7? Sporo na + Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kozak Napisano 23 września Udostępnij Napisano 23 września 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: A oba słuchałeś na zerowych ustawieniach? Wyjscie analogowe? W sensie że pro + gra ograniczoną sceną i ściśniętym dźwiękiem? Oba z wyjść analogowych. Ogólnie zauważyłem że bardziej odpowiada mi brzmienie AKM, więc to mogą być bardziej osobiste preferencje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września Udostępnij Napisano 24 września 11 godzin temu, Krzysztof Kozak napisał: Oba z wyjść analogowych. Ogólnie zauważyłem że bardziej odpowiada mi brzmienie AKM, więc to mogą być bardziej osobiste preferencje. A no to się zgadzam. W takim razie nie mam więcej pytań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 24 września Udostępnij Napisano 24 września Dnia 23.09.2024 o 09:32, Dedal napisał: A jak się brzmienie ultra, zachowuje jak robi za transport do DACa dx7? Sporo na + Względem czego konkretnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 września Udostępnij Napisano 24 września Względem tego co sam oferuje bez zewnętrznego daca . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Dzisiaj wycieraczki doszły, tak jakoś bardziej nastrojowo się słucha. Wreszcie nie będę latał z kablami i co rusz przełączał się pomiędzy sprzętem. Fajna zabawka do porównań: wzmaki/kolumny. Będą też pasować do Cyrusa:) Coś tylko ten nowy dac bardzo się opóźnia... 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września 1 godzinę temu, kassyx napisał: Coś tylko ten nowy dac bardzo się opóźnia... ZD3 zamówiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września @kassyx , ten sprzęt będzie tak stał docelowo ? Ugotujesz go bardzo szybko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 9 godzin temu, kassyx napisał: Dzisiaj wycieraczki doszły, tak jakoś bardziej nastrojowo się słucha. Wreszcie nie będę latał z kablami i co rusz przełączał się pomiędzy sprzętem. Fajna zabawka do porównań: wzmaki/kolumny. Będą też pasować do Cyrusa:) Coś tylko ten nowy dac bardzo się opóźnia... No super to wyglada. Do czego jest to pokrętło na środku? Do przełączania źrodel? kolumn? 2 godziny temu, maciek72 napisał: @kassyx , ten sprzęt będzie tak stał docelowo ? Ugotujesz go bardzo szybko Fosi raczej nie. Ale tez bym chyba na odwrót postawił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 45 minut temu, Piotr Sonido napisał: Do czego jest to pokrętło na środku? Do ustawiania czułości wycieraczek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander7 Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Dnia 17.08.2024 o 14:16, Szymek3392 napisał: Witam, Postanowiłem zakupić z ciekawości na test Wiim Ultra oraz Fosi v3 mono. Z założenia taki zestaw ma u mnie grać jako tania alternatywa dla all in one. Jako niedawny posiadacz Music Hall a70.2 z Toppingiem d70s oraz maliną postanowiłem rozglądać się z all in one aby wygodniej słuchać muzyki. Gościłem u siebie niedawno takie sprzęty jak Marantz 40n oraz quad artera solus play. Każdy z tych sprzętów miał swoje wady i zalety ale finalnie przegrywał z Music Hall. Jakiś czas temu kilkukrotnie przymierzałem się do WiiM, mając mini, pro oraz pro plus. Żaden jednak mnie nie urzekł. Aha, przed Fosi grałem również na Emotiva a2 + wiim ultra. Emotiva rozczarowała mnie jakością dźwięku w połączeniu z Dynaudio. Teraz testuję te tanie chińskie monobloki i jestem mega pozytywnie zaskoczony tym co oferują w swojej cenie. Zaraz po podłączeniu stwierdziłem, że to gra przyjemniej niż emotiva pomimo, że to klasa D, a równie dobrze kontroluje dźwięk. Kiedyś testowałem Sabaj a30a no i to było słabe szorstkie granie więc byłem nieco sceptycznie nastawiony do Fosi bo mimo, że Sabaj to nie klasa D to również cyfra. Za kilka dni, jak sprzęt się wygrzeje i posłucham więcej to podzielę się wrażeniami. W planach mam dalsze testy różnych all in one ale taki tani zestaw może okazać się świetną alternatywą. Po puszczeniu muzyki na telefonie Fosi samo się złącza itd. Wszystkim można sterować apką wiim z telefonu co funkcjonalnie jest bardzo podobne i przyjemne jak w Marantz 40n, na czym mi zależało. Źródło to Amazon Music UHD oraz Tidal Hifi i Pioneer pd-30ae. Potestuję również z Topping d70s jako dac. Witam, właśnie rozważam wejście w ten temat tj. Fosi v3 mono. Nigdy wcześniej nie bawiłem się w mono blocki. Myślę, że po takim czasie użytkowania, możesz doradzić już z ręką na sercu. Dlatego proszę Ciebie o radę w tym temacie tzn czy naprawdę warto, czy mając już jakieś doświadczenie w tym temacie, możesz powiedzieć tak kupuj Fosi v3 mono. A może jednak jest odwrotnie ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 44 minuty temu, Tomasz S. napisał: Do ustawiania czułości wycieraczek. Dzieki! Ciekawe. I fajne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Trochę jak radiostacja z Medal of Honor 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września 15 godzin temu, Tomasz S. napisał: ZD3 zamówiłeś ? Tak 9 godzin temu, maciek72 napisał: @kassyx , ten sprzęt będzie tak stał docelowo ? Ugotujesz go bardzo szybko To tylko chwilowo Wcześniejsze wersje miały problem z czułością wycieraczek, nowe partie już są po upgrade. Poprzednie ponoć ledwo się odrywały przy maksymalnej czułości i dużym poziomie głośności. Pisałem o tym z Fosi, zapewniali, że już jest to poprawione. Sprawdzone, jest ok. Jak ktoś lubi i potrzebuje fajna zabawka. Póki co, też nie zauważyłem jak i inni użytkownicy żadnego negatywnego wpływu na dźwięk. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Jest też pilot: -regulacja jasności, -przełączanie wzmaków/kolumn 1,2,A,B Można bawić się w ślepe testy 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek3392 Napisano 1 października Autor Udostępnij Napisano 1 października Dnia 30.09.2024 o 09:04, Aleksander7 napisał: Witam, właśnie rozważam wejście w ten temat tj. Fosi v3 mono. Nigdy wcześniej nie bawiłem się w mono blocki. Myślę, że po takim czasie użytkowania, możesz doradzić już z ręką na sercu. Dlatego proszę Ciebie o radę w tym temacie tzn czy naprawdę warto, czy mając już jakieś doświadczenie w tym temacie, możesz powiedzieć tak kupuj Fosi v3 mono. A może jednak jest odwrotnie ? Witaj, nie mogę Ci powiedzieć „tak kupuj” ponieważ nie wiem jaki dźwięk lubisz, jakie masz kolumny itd. Mogę polecić te mono blocki jako bardzo dobry sprzęt, wart odsłuchania. Decyzję o zakupie musisz podjąć sam obecnie mam u siebie również Atoll sda200, którego zakupiłem nieoczekiwanie, nowego w korzystnej cenie. Gra podobnie sygnatura dźwięku do Fosi Mono z Wiim ultra ale dźwięk z powodów oczywistych jest bardziej wyrafinowany i lepszy. Jednak cena rynkowa tego all in one to 15k zł. Odsłuchiwałem i testowałem u siebie wiele all in one: Marantz 40n, Quad Artera Solus play, Naim Atom, Cambridge Evo 150, Marantz M1 (również killer w swojej cenie wart przetestowania, ma ogromną dynamikę i duży zapas mocy, dla mnie to lepsza opcja niż 40N, którego też miałem). Jak dla mnie Fosi V3 mono z takim Wiim Ultra i z odpowiednim preampem mogą spokojnie stawać w szranki z tymi droższymi. Pytanie jak Ci przypadnie do gustu i jak się zgra z kolumnami. Gdybym miał wybierać na dłuższą metę to przykładowo dźwiękowo na pewno wolałbym Fosi mono i Wiim Ultra niż Marantz M1. To musisz ocenić sam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 2 października Udostępnij Napisano 2 października Dnia 30.09.2024 o 09:04, Aleksander7 napisał: Witam, właśnie rozważam wejście w ten temat tj. Fosi v3 mono. Nigdy wcześniej nie bawiłem się w mono blocki. Myślę, że po takim czasie użytkowania, możesz doradzić już z ręką na sercu. Dlatego proszę Ciebie o radę w tym temacie tzn czy naprawdę warto, czy mając już jakieś doświadczenie w tym temacie, możesz powiedzieć tak kupuj Fosi v3 mono. A może jednak jest odwrotnie ? Jeżeli przeczytałeś cały wątek, powinieneś rozumieć za i przeciw. Jeżeli chodzi o sygnaturę dźwięku, to ta będzie nadana przez Twojego DACa + przedwzmacniacz. Monobloki jedynie wzmocnią sygnał. W sumie to nawet mogą bardziej uwidocznić niedoskonałości w słabej jakości nagraniach - bo grają bardzo czysto i liniowo. Jeżeli szukasz fajerwerków, to nie tędy droga. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października Nikomu się nie nudzi? Nikt nie bawi się opampami??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Dnia 30.09.2024 o 09:32, Dedal napisał: Trochę jak radiostacja z Medal of Honor 😉 HAHAAHA! Make my day! Kradne to! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Jaki przedwzmacniacz polecacie pod : 2 X FOSI MONO V3 oraz WIIM ULTRA?? Z czego Wy korzystacie? Czy lepiej iść w 2x FOSI MONO V3 czy w 2x FOSI ZA3? Te drugie też można wykorzystać jako monobloki. Cena zbliżona, nawet taniej widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Coś ucichła rozmowa o Chińczykach, szukacie wzmacniaczy operacyjnych na OLX. że tu tak cicho? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Planuję kupić wiim ultra i dwie końcówki fosi za3 do testów. Pytanie, jak podłączyć wyzwalacz żeby włączał dwie końcówki naraz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) 1 godzinę temu, Luc Adams napisał: Planuję kupić wiim ultra i dwie końcówki fosi za3 do testów. Pytanie, jak podłączyć wyzwalacz żeby włączał dwie końcówki naraz ? https://support.fosiaudio.com/hc/en-us/articles/32586794640793-What-cable-s-would-I-need-to-trigger-two-ZA3s-both-being-used-in-mono-mode Mniej więcej tak A nie wolisz 2xV3 mono zamiast 2xZA3 ? V3 mono mają już automatyczne wykrywanie sygnału i dodatkowo mają zaimplementowany PFFB Edytowano 16 października przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 22 minuty temu, Tomasz S. napisał: https://support.fosiaudio.com/hc/en-us/articles/32586794640793-What-cable-s-would-I-need-to-trigger-two-ZA3s-both-being-used-in-mono-mode Mniej więcej tak A nie wolisz 2xV3 mono zamiast 2xZA3 ? V3 mono mają już automatyczne wykrywanie sygnału i dodatkowo mają zaimplementowany PFFB Dzięki za info, w takim razie zastanowię się nad tymi v3. Myślałem że te nowsze są lepsze ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Weź to co bardziej Ci odpowiada. ZA3: regulacja głośności, trigger, może pracować w stereo lub mono, sub out V3 mono: PFFB , automatyczne wybudzanie i usypianie, tylko mono i bez regulacji głośności, Gain switch ( dla RCA ) Jeżeli będziesz używał jako monobloki to ja bym wolał V3 mono. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts