Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Posiadam wzmacniacz MF M3si i pod wejście USB podłączony terminal z zainstalowanym Daphile  pod wejściem AUX2 mam wpięty przedwzmacniacz gramofonowy Pro-Ject Phono Box ULTRA 500. Przed chwilą zupełnie przez przypadek odkryłem, że w momencie gdy Daphile coś odtwarza to na każdym wejściu przy bardzo wysokim poziomie głośności w kolumnach poza szumem słychać to co gra po USB. Niestety na tą chwilę mam wszystkie urządzenia wpięte w jedną listwę (nie jest to żadna listwa audio). Jak się z tym uporać?

Napisano

odłączyłem całą listwę i  zostawiłem tylko wpięte kolumny w terminale glosnikowe. wzmacniacz bezposrednio wpięty do gniazdka w ścianie i nadal to samo. no wejściu CD slychać dość ostry pisk. czy to jakaś wada wzmacniacza?

Napisano

Nie wiem na ile jest to słyszalne w innych kanałach (czy przeszkadza przy ewentualnym słuchaniu muzyki), ale niestety tak ma wiele wzmacniaczy. Nie wiem czy M3si tak ma ogólnie, czy to akurat Twój egzemplarz, ale jeżeli te przejścia z innego kanału są słyszalne tylko przy rokręceniu gałki VOL na maksa, to raczej bym się tym nie przejmował.

Napisano

Hej, ogółem nie powinno tak być, ale może się zdarzyć w przypadku niektórych wzmacniaczy. Jeśli jest na gwarancji, to odesłałbym go na nią, by upewnić się, że nie jest to problem Twojej sztuki :)