Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,  jestem raczej początkująca w tych tematach. Muszę kupić wzmacniacz do kolum elac as-61. Czytałam sporo o wzmacniaczu yamaha as61, który jest raczej dobrze oceniany jeżeli chodzi o tą półkę cenową. Słucham rocka oraz muzyki filmowej i poważnej.  Proszę o podpowiedź czy mój kierunek jest odpowiedni czy macie może jakieś inne rekomendacje.

Z góry wielkie dzięki. 

Napisano

Masz bardzo ciekawe kolumny, ale wymagające od wzmacniacza odpowiedniego charakteru brzmienia. Z Twojego opisu wynika, że słuchasz bardzo szeroki przekrój muzyczny. Tak więc musisz dobrać takie kolumny, aby cały system pozostał stosunkowo uniwersalny. 

Jest kilka ciekawych propozycji w przedziale cenowym zbliżonym do ceny Yamaha A-S701, które moim zdaniem znacznie lepiej sprawdzą się w Twoim nowym systemie. Niech przykładem będzie Audiolab 6000A, Musical Fidelity M2si, czy Cambridge Audio CXA61. Każdy z podanych wzmacniaczy zagra w trochę inny sposób, ale ostateczny wybór zależy już od Ciebie.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na komfortowe odsłuchy, dobrą kawę i gwarancję dobrego wyboru. Mamy w naszym salonie dziesiątki wzmacniaczy, będziesz miał w czym wybierać. Oczywiście Yamaha A-S701 także jest dostępna.

Napisano
6 godzin temu, Fibi123 napisał:

Witam,  jestem raczej początkująca w tych tematach. Muszę kupić wzmacniacz do kolum elac as-61. Czytałam sporo o wzmacniaczu yamaha as61, który jest raczej dobrze oceniany jeżeli chodzi o tą półkę cenową. Słucham rocka oraz muzyki filmowej i poważnej.  Proszę o podpowiedź czy mój kierunek jest odpowiedni czy macie może jakieś inne rekomendacje.

Z góry wielkie dzięki. 

Cześć

AS701, to już konstrukcja z długą historią. Jeszcze wcześniej był model AS700, który nie miał DAC. 

Zawsze, powtarzam że AS701 to takie zubożenie AS1000, 1100, 1200... a to jest naprawdę wyróżnienie więc zachęcam Cię do sprawdzenia tej konstrukcji :)