Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu EXA100 gra bardziej liniowo. To inny wzmacniacz niż 640. Wiecej wyciagnie z tych kolumn. Kurcze 90m otwartego pomieszczenia. To na prawdę sporo. Z akiej odeglości słuchasz? Odpisz, cytując
maxwell Napisano 9 minut temu Autor Napisano 9 minut temu Z racji że stworzyłem ten wątek ponad rok temu, poczułem obowiązek niejako poinformować o finalnym wyborze, może komuś to się przyda. Wybór padł na Dynaudio Emit 50 + Unison Research Unico Due. Mogę powiedzieć jedno: dawno żaden sprzęt nie sprawił mi tyle frajdy. Nie jestem audiofilem ani nie znam całej tej specjalistycznej terminologii, ale mogę napisać, jak to po prostu odbieram na co dzień. Przede wszystkim dźwięk tego zestawu mnie totalnie kupił. Wszystko brzmi czysto, gładko i tak… naturalnie. Nic mnie nie męczy, nic nie drażni, mogę słuchać godzinami. Mam wrażenie, że Unico Due fajnie „dogrzewa” Dynaudio i razem grają po prostu bardzo przyjemnie. Bas to osobny temat — jest go dokładnie tyle, ile trzeba. Mocny, szybki, ale nie dudni i nie robi bałaganu. Jak trzeba, potrafi uderzyć, a jak słucham spokojnej muzyki, to schodzi na dalszy plan i nie narzuca się. Wcześniej myślałem, że duże kolumny mogą być trochę „przesadą”, a tu jest po prostu idealnie. Największe zaskoczenie to dla mnie scena. Serio, czasem mam wrażenie, że dźwięk odrywa się od kolumn i wypełnia cały pokój. Instrumenty są poukładane, wokal wychodzi przed resztę, wszystko jest czytelne. Niby słuchałem już różnych zestawów, ale tutaj pierwszy raz miałem poczucie, że „coś się otworzyło”. Podsumowując: po roku nadal mam uśmiech na twarzy, jak tylko coś włączę. Jeśli ktoś szuka zestawu, który po prostu sprawia, że chce się słuchać muzyki, to u mnie Emit 50 + Unico Due zrobiły robotę na 100%. Nie żałuję ani złotówki. Odpisz, cytując
Recommended Posts