Gargan Napisano 16 września 2024 Napisano 16 września 2024 6 minut temu, MMarek napisał: Oby jak najszybciej stało się to na tym forum. Poprzednio było już tutaj kilku typków, którzy ze swoimi wypocinami odeszli w niesławie w odchłań zapomnienia. To, że masz inne zdanie nie oznacza, że ktoś powinien być zbanowany. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 września 2024 Napisano 16 września 2024 13 minut temu, Gargan napisał: To, że masz inne zdanie nie oznacza, że ktoś powinien być zbanowany. Szanuje każdą opinię , jak jest odmienna od mojej to analizuje temat , być może się mylę. Ale nie wchodzę w każdy wątek z tekstami , że coś " nie gra" , "jest szrotem " , jest dla staruszków itp. Nawet skostniały kościół odchodzi od dogmatów. Audio jest subiektywne i takie ma być. To, że ktoś np. słyszy wpływ okablowania na dźwięk i chce się dzielić swoimi spostrzeżeniami nie jest powodem do negacji. To , że ktoś ma jakiś wzmacniacz , kolumny ,które Ci nie siadły , nie znaczy , że to szrot. Sporo pewników prezentowanych na forach , w bezpośrednim teście legło w gruzach. Nienawidzę generalizowania i wydawania osądów opierając się wyłącznie na własnym przeświadczeniu. Audio to też rozrywka , hobby , odskocznia od życia codziennego. Więcej luzu , analizy i słuchania innych. 2 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 16 września 2024 Napisano 16 września 2024 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Szanuje każdą opinię , jak jest odmienna od mojej to analizuje temat , być może się mylę. Ale nie wchodzę w każdy wątek z tekstami , że coś " nie gra" , "jest szrotem " , jest dla staruszków itp. Nawet skostniały kościół odchodzi od dogmatów. Audio jest subiektywne i takie ma być. To, że ktoś np. słyszy wpływ okablowania na dźwięk i chce się dzielić swoimi spostrzeżeniami nie jest powodem do negacji. To , że ktoś ma jakiś wzmacniacz , kolumny ,które Ci nie siadły , nie znaczy , że to szrot. Sporo pewników prezentowanych na forach , w bezpośrednim teście legło w gruzach. Nienawidzę generalizowania i wydawania osądów opierając się wyłącznie na własnym przeświadczeniu. Audio to też rozrywka , hobby , odskocznia od życia codziennego. Więcej luzu , analizy i słuchania innych. Fajnie żeby inni też słuchali mnie 🙂 O widzę, że kolegę zabolał żart o staruszkach. To chyba normalna kolej rzeczy, że się starzejemy? Nie trzeba od razu się obrażać 🙂 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 września 2024 Napisano 16 września 2024 17 minut temu, Gargan napisał: O widzę, że kolegę zabolał żart o staruszkach. Uwierz mi , że jest naprawdę niewiele rzeczy na tym łez padole , które mnie mogą zaboleć. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 września 2024 Autor Napisano 16 września 2024 8 godzin temu, tomek4446 napisał: Szanuje każdą opinię , jak jest odmienna od mojej to analizuje temat , być może się mylę. Ale nie wchodzę w każdy wątek z tekstami , że coś " nie gra" , "jest szrotem " , jest dla staruszków itp. Nawet skostniały kościół odchodzi od dogmatów. Audio jest subiektywne i takie ma być. To, że ktoś np. słyszy wpływ okablowania na dźwięk i chce się dzielić swoimi spostrzeżeniami nie jest powodem do negacji. To , że ktoś ma jakiś wzmacniacz , kolumny ,które Ci nie siadły , nie znaczy , że to szrot. Sporo pewników prezentowanych na forach , w bezpośrednim teście legło w gruzach. Nienawidzę generalizowania i wydawania osądów opierając się wyłącznie na własnym przeświadczeniu. Audio to też rozrywka , hobby , odskocznia od życia codziennego. Więcej luzu , analizy i słuchania innych. Jako założyciel wątku i ten ,który nie usłyszał wpływu okablowania pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji ,która się wywiązała . W pełni się zgadzam z postem powyżej 😀 . Gdyby brać na serio to ,co ludzie często piszą na forum powinienem wyrzucić moją bidną Tagę na PSZOK-u ponieważ /kolejność przypadkowa/ : jest amplitunerem , wyprodukowana w Chinach , za tania by "grać" , nie jest lampą, bo te które ma tylko świecą, końcówki mocy w klasie D ,więc nie analogowa ... . Reszta toru też odległa od hi-endu . A jednak przez ten niepełny rok,gdy ją posiadam ,dała mi mnóstwo radości ze słuchania ,pozwoliła odkryć na nowo stare kawałki . Z pewnością można lepiej ,i świetnie , bo to daje nadzieję na kolejne doznania . Gotowe recepty niektórych kolegów z gatunku prawd objawionych zabrałyby całą przyjemność odkrywania, gdyby faktycznie dałoby się podać "wszystko" na tacy . Dołączam się do apelu: więcej luzu! 😀 1 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 16 września 2024 Napisano 16 września 2024 42 minuty temu, Nowy75 napisał: Jako założyciel wątku i ten ,który nie usłyszał wpływu okablowania pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji ,która się wywiązała . W pełni się zgadzam z postem powyżej 😀 . Gdyby brać na serio to ,co ludzie często piszą na forum powinienem wyrzucić moją bidną Tagę na PSZOK-u ponieważ /kolejność przypadkowa/ : jest amplitunerem , wyprodukowana w Chinach , za tania by "grać" , nie jest lampą, bo te które ma tylko świecą, końcówki mocy w klasie D ,więc nie analogowa ... . Reszta toru też odległa od hi-endu . A jednak przez ten niepełny rok,gdy ją posiadam ,dała mi mnóstwo radości ze słuchania ,pozwoliła odkryć na nowo stare kawałki . Z pewnością można lepiej ,i świetnie , bo to daje nadzieję na kolejne doznania . Gotowe recepty niektórych kolegów z gatunku prawd objawionych zabrałyby całą przyjemność odkrywania, gdyby faktycznie dałoby się podać "wszystko" na tacy . Dołączam się do apelu: więcej luzu! 😀 Klasa D jest analogowa! "D" w tym wypadku nie oznacza "digital"! Jeśli lubisz hybrydy lamp z klasą D to zobacz sobie ofertę włoskiej firmy Synthesis. Powinna przypaść Ci do gustu 🙂 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 września 2024 Autor Napisano 16 września 2024 1 godzinę temu, Gargan napisał: Klasa D jest analogowa! "D" w tym wypadku nie oznacza "digital"! Jeśli lubisz hybrydy lamp z klasą D to zobacz sobie ofertę włoskiej firmy Synthesis. Powinna przypaść Ci do gustu 🙂 Technicznie jest ,ale wielu twierdzi ,że nie brzmi analogowo i że to taka brzydsza siostra klas A czy AB ,którą rasowy audiofil omija jak trędowatą . Ja akurat ani rasowy ,ani audiofil,więc mogę słuchać 😀 . "Znam" produkty tej zacnej firmy z forum i z netu . "Lubię" .bo akurat mam i mi się podoba ,ale jeszcze chętnie sprawdzę,czy trana albo lampy nie "lubię" bardziej 😀 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 17 września 2024 Napisano 17 września 2024 (edytowany) 7 godzin temu, Nowy75 napisał: Technicznie jest ,ale wielu twierdzi ,że nie brzmi analogowo i że to taka brzydsza siostra klas A czy AB ,którą rasowy audiofil omija jak trędowatą . Ja akurat ani rasowy ,ani audiofil,więc mogę słuchać 😀 . "Znam" produkty tej zacnej firmy z forum i z netu . "Lubię" .bo akurat mam i mi się podoba ,ale jeszcze chętnie sprawdzę,czy trana albo lampy nie "lubię" bardziej 😀 No właśnie nie jest. Klasa D jest tak samo analogowa jak A, AB czy jakieś tam G. Rysunek nr 1 - klasa D Rysunek nr 2 - wzmacniacz cyfrowy Edytowano 17 września 2024 przez Gargan Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 września 2024 Autor Napisano 17 września 2024 9 godzin temu, Gargan napisał: No właśnie nie jest. Klasa D jest tak samo analogowa jak A, AB czy jakieś tam G. Rysunek nr 1 - klasa D Rysunek nr 2 - wzmacniacz cyfrowy No i zabrnęliśmy w technikalia, które rozumiem bardzo powierzchownie .😀 . Dla mnie ta cała techniczna przepychanka , to spór z gatunku, czy kolor turkusowy to wciąż niebieski ,czy już nie 😀 . Jak dla mnie ,liczy się,który bardziej mi się podoba . Oczywiście podziwiam tych "technicznych" ,bo to im zawdzięczamy te wszystkie grające sprzęty ! Pisząc "technicznie jest" miałem na myśli,że nie jest cyfrowa. Błąd laika😀 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 17 września 2024 Napisano 17 września 2024 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: No i zabrnęliśmy w technikalia, które rozumiem bardzo powierzchownie .😀 . Dla mnie ta cała techniczna przepychanka , to spór z gatunku, czy kolor turkusowy to wciąż niebieski ,czy już nie 😀 . Jak dla mnie ,liczy się,który bardziej mi się podoba . Oczywiście podziwiam tych "technicznych" ,bo to im zawdzięczamy te wszystkie grające sprzęty ! Pisząc "technicznie jest" miałem na myśli,że nie jest cyfrowa. Błąd laika😀 Tylko nie pomyl turkusu z howlitem 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts